Låt er förtrollas av en värld full av gottigheter

Yakiniku


Här hemma älskar vi att testa nya maträtter och i veckan besökte vi det japanska köket och åt Yakiniku??

9F779F75-D0D2-401D-8463-B9EC1761BE7C FD8362DA-B905-4021-9B6E-128E9FFD1DA2

600E0B0F-9DAE-4656-BBD4-1BE741805037

 

Yakiniku ??

400 gram entrecôte

Såsen
2 msk vitlök
1 msk färsk riven ingefära
1 dl japansk soja
Halv msk sesamolja
2 tsk sambal oelek
1 msk socker

Färsk koriander
Salladslök
Böngroddar
Sesamfrö

Koka jasminris.

Börja med att finhacka vitlöken och riva ingefäran.Blanda alla ingredienserna till såsen. Du kan även finhacka lite koriander och salladslök i.

Skär köttet i tunna bitar, låt köttet ligga och dra i såsen innan du steker allt i en valfri panna.

Dekorera med böngroddar, finhackad salladslök och färsk koriander och servera med ris och kimchi.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *