Vi har firat Helmers 2 årsdag i förskott, Vi skippade den traditionella tårtan och bjöd på Cheesecake.
Toblerone Cheesecake med Salt karamellsås
Botten
300 gram Digvestive
100 gram smör
Fyllning
200 gram smält toblerone
300 gram Färskost
1 liten burk créme fraiche
Topping
1 burk kondenserad mjölk dulche leche
1 msk flingsalt
100 gram toblerone
Gör så här:
Krossa digvestive och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut fyllningen i en form, Låt stå i frysen under tiden du gör fyllningen.
Smält tobleronet över ett vattenbad under tiden vispar du ihop Färskost & creme fraiche vänd sedan i den smälta tobleronen och smeta ut över digvestivebotten.
Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Den salta karamellsåsen går utmärkt att göra precis innan servering. Blanda den kondenserade mjölken med flingsaltet.
Dekorera med krossad toblerone & den salta karamellsåsen.