Låt er förtrollas av en värld full av gottigheter

Toblerone cheesecake med salt karamellsås

Vi har firat Helmers 2 årsdag i förskott, Vi skippade den traditionella tårtan och bjöd på Cheesecake.

IMG_0240

IMG_0246

Toblerone Cheesecake med Salt karamellsås

Botten

300 gram Digvestive

100 gram smör

Fyllning

200 gram smält toblerone

300 gram Färskost

1 liten burk créme fraiche

Topping

1 burk kondenserad mjölk dulche leche

1 msk flingsalt

100 gram toblerone

Gör så här:

Krossa digvestive och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut fyllningen i en form, Låt stå i frysen under tiden du gör fyllningen.

Smält tobleronet över ett vattenbad under tiden vispar du ihop Färskost & creme fraiche vänd sedan i den smälta tobleronen och smeta ut över digvestivebotten.

Låt stå i frysen i minst 3 timmar.

Den salta karamellsåsen går utmärkt att göra precis innan servering. Blanda den kondenserade mjölken med flingsaltet.

Dekorera med krossad toblerone & den salta karamellsåsen.

IMG_0245

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *