fotbollsträning tips och råd för barn och proffs

Annons

Varför det är viktigt för barn med fotbollsträning

kids soccer training

Att barn kräver stimulering är ingen nyhet. Likaså känner vi till att motion är absolut nödvändigt för att vi ska må bra såväl fysiskt som psykiskt och för att undvika viktrelaterade sjukdomar. Samtidigt är fotboll för barn minst lika viktigt för den sociala utvecklingen.

Många klubbar och fotbollsorganisationer erbjuder fotbollsträning barn i de flesta olika åldrar. Det du behöver göra är att hitta det lag som passar ditt barn bäst. Att se till att den nyblivne spelarens fotbollstillbehör, såsom skorna, håller måttet innan ni beger er till träningen är nästa steg. Väl på plan kommer inte bara hälsan att utvecklas, utan även det sociala samspelet med lagspelare, motståndare och tränare.

Fotboll på hemmaplan

Vissa barn vill spela mer än bara under fotbollsträning övningar och då är gräsmattan hemma ett fullgott alternativ. Parker och allmänna ytor är ofta också bra platser för fotbollsspelande barn utanför den schemalagda träningstiden. När ditt barn börjar spela fotboll är det tid att köpa fotbollsmål tillsammans med andra fotbollstillbehör som till exempel en boll av hållbart material. Om man har de rätta fotbollstillbehören hemma blir det mycket lättare för barnen att spela utanför träningstiden och på så sätt göra sig av med överbliven energi. Att stå hemma i trädgården och dribbla med bollen ger även det en hel del träning. Balansen, koncentrationen och förmågan att kontrollera bollen förbättras ju mer man dribblar. I samma takt som förmågan växer gör självförtroendet detsamma, vilket ger en bättre spelare. Men det viktigaste av allt: det är väldigt roligt att dribbla och spela med bollen!

Bygger upp hälsan

Fotbollsspelare måste vara i form och de måste vara uthålliga, oavsett om de är fem eller femtio. Det krävs att man klarar av att löpa efter en boll under en längre tid samtidigt som man ska kunna skjuta den i mål från avstånd. Medan man övar upp sig på det bygger man uthålligheten, styrkan, bollsinnet och konditionen på ett unikt sätt. Skelettet och musklerna blir då starkare samtidigt som risken för en rad sjukdomar, som diabetes, och övervikt minskar. Samtidigt som man förebygger sjukdomar och skador utvecklar man den nuvarande fysiken, vilket kommer att hjälpa personen i fråga att växa och bli ännu starkare. Dessutom förblir aktiva barn väldigt ofta aktiva som vuxna – så att börja träna tidigt är ofta en värdefull livsinvestering!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons