VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att välja design

Det enda jag och Steve pratar om nuförtiden är huset (och så Grace såklart ☺️) Det är SÅ många beslut som måste tas, allt från design till färg och material. Så många detaljer som måste bestämmas inom de närmsta veckorna eftersom steels blir ditsatt nu och det går inte att ändra efteråt. EXAKT hur många centimeter bred ska dörren vara till lilla toaletten, exakt hur lång ska tvättstugan vara, hur många trappsteg (!) ska trappan ha. Hur många cm ska det vara från köksön till trappan? Ska man gå ner på höger sida och upp från vänster eller tvärtom? Ska vi betala ££££ extra för privacy glass? Ska vi ha kakel i hallen eller trägolv? Vart ska elementen sitta? Vart ska vi ha eluttagen? Exakt hur många ljuskällor och exakt vart? Etc etc etc det tar aldrig slut.

Önskar inbland att vi inte brydde oss så mycket och anlitade en Interior designer som gjorde allt åt oss. Bara att godkänna och betala..men vi är helt besatta av att det här projektet ska bli perfekt. Även om det är mycket slit (inte bara att peka och välja, man ska hitta de olika företagen också, jämföra priser, läsa reviews, få quotes..) så är det också en dream come true. Vi kommer älska vårt nya hus och vara så stolta över att vi designat allt helt själva. Om resultatet blir vad vi hoppas på såklart..

9EC1155D-3522-4AC8-B015-4C6DDBC0EC0F

Vi har äntligen hittat en skylantern efter många månaders jämförande. Så glad att vi slipper prata mer om det nu haha.. den kommer att vara ovanför vår tv area. Så jäkla snyggt det kommer bli. Se bild ovan.

Och har bestämt oss för vilka fönster/dörrar vi ska ha ut mot trädgården. Innan vi flyttade till västra London så bodde vi ju i en gammal  factory i Shoreditch med tegelväggar och enorma factory windows. Vi älskade den lägenheten och stilen så mycket att vi kommer att köra på liknande stil i nya huset, fast med samma tegelnyans som huset utifrån (så beige och inte rött) och bara tegel på ena sidan.BCDF6924-BDE3-4413-82F3-CB264D681AF4

Jag brinner verkligen för inredning. Möbler, konst, tyger och dekorationer. Men allt man måste göra innan man kommer dit är fasen inte gjort bara sådär. Det är både svårt och ganska så trist ibland. Vi har köpt massor med design böcker som vi plöjer. Läser artiklar om hur man gör en grym lighting plan, lärt oss om smart home etc.

Vi har gjort mycket av grovjobbet redan, men ser fram emot det detaljerade jobbet ’som syns’. Tror ingen direkt kommer att säga ’vad bra att ni valde att korta dörren 4 cm, det gör verkligen skillnad’ ?

Ikväll ska vi diskutera klart trappan. Det kommer bli mycket projektinlägg framöver. Har inte så mkt annat i min hjärna ändå..

 


Kommentarer


  1. A 26 oktober, 2017 on 20:31 Svara

    Så spännande, det börjar hända lite nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig