En blogg om livet i London

Annons

Baby curry

Sedan vi var i Goa på resa för längesen så har jag blivit lite smått besatt av indisk mat. Att testa nya recept har blivit en hobby och vi äter det säkert 1 gång i veckan😋

Nu har även mini-Kirken hoppat på trenden! Idag fick hon smaka sin första ‘baby curry’ och den gick hem kan jag lova! Jag vill verkligen att hon ska äta och tycka om all sorts mat/kryddor i framtiden och inte växa upp på spagetti och ketchup. Orka laga två olika rätter varje dag liksom..IMG_4335

Varför har jag inte köpt ett förkläde med långa armar förut?! Här har vi kört på liten haklapp och en maskintvätt om dagen i månader.. 

Här kommer receptet (snabbt översatt från eng)

ingredienser:

1tbs oliv olja

50g lök, hackad

50g gul paprika (annan färg går såklart också) i småbitar

100g courgette i småbitar

100g butternut squash i småbitar

1/4 tsk riven ingefära

1 msk mild curry paste

150 ml osaltad kyckling buljong

150 ml coconut mjölk

1/2 tsk mango chutney

150g kycklingbröst i småbitar

Gör såhär:

Värm upp oljan i grytan och fräs grönsakerna i 3 min. Lägg i ingefäran, curry pasten och blanda i buljongen, coconut milken och chutneyn. Koka upp, stäng sedan locket och låt puttra i ca 10 min till grönsakerna är mjuka. Lägg i kycklingen och koka ca 5 minuter tills färdiga. Mixa till puré beroende på ålder. Servera med ris

Smaklig måltid 😘

 

 

Om londonmamman

Sandra Kirk heter jag, född i Halmstad men har bott i London sedan 2008. Är gift med en Engelsman och i Juli 2016 föddes vår dotter Grace. Vi renoverar förtillfället vårt drömhus i västra London. I bloggen skriver jag om vardagen som en stay at home mum, inredning och renovering, matlagning och resor världen runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons