VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Utbildning

Det är roligt att så många är nyfikna och vill veta mer om hur man utbildar sig till personlig tränare, världens bästa yrke enligt mig!

Jag har gått den långa vägen till PT-yrket. Först (ett år efter studenten) läste jag 7 terminer till Lärare i Idrott och Hälsa på Gymnastik och Idrottshögskolan, GIH. Sedan byggde jag direkt på med ytterligare en termin Idrottspsykologi på Stockholms Universitet. Parallellt med högskolestudierna gick jag först en 7 dagar lång praktisk utbildning till Träningssintruktör på SAFE, den teoretiska delen kunde jag tenta av eftersom jag läst anatomi och fysiologi på GIH. Jag gick direkt kursen för att bli Personlig Tränare, en 2 veckor  lång utbildning med både praktiskt och teoretiskt innehåll. Jag tyckte att det var väldigt bra att ha så mycket förkunskaper med mig från GIH för utbildningen på  SAFE är väldigt intensiv. Jag kunde fokusera på att lära mig tillämpa alla teoretiska kunskaper och jobba mer med mina ledaregenskaper och coachfärdigheter än att plugga in muskelfästen och rabbla stretchövningar. Jag ville även lära mig tillämpa mina kostkunskaper på individnivå och gick därför SAFE´s Kostrådgivarutbildning ett halvår senare. Den hjälpte mig skapa konkreta verktyg som jag kan använda på mig själv och mina PT-klienter. Jag har fortfarande kontakt med mina trevliga lärare från SAFE, de är riktiga proffs.

Jag har gått kortare utbildningar för PT:s och gruppträningsinstruktörer på 1-2 dagar inom olika ämnen som till exempel Träning för gravida, Olympisk styrka, Core, Boxning, Löpning, Cykling, Aerobics, Grenspecifik träning, Crosstraining, Styrketräning för barn, Seniorträning, Funktionell träning, Vattenträning med mera med mera.

Mitt första gym som jag jobbade på var dåvarande Nautilus, nu heter det Actic, i Hammarby Sjöstad. Efter det körde jag en tid på ett privatägt gym men bytte snabbt över till SATS där jag jobbade under min lärarutbildning. Jag startade med att stå i receptionen, jobbade ett tag som säljare och började sedan köra gruppträningsklasser. När jag fick min PT-licens fokuserade jag bara på PT-kunder och gruppträningspass och det gick så bra att jag snabbt fick en full kundkrets både som PT och i gruppträningssalen. Jag har nu jobbat som PT på SATS i 6 år.

Från och med november 2012 så driver jag mitt egna företag i samarbete med tjejgymet Rosa Skrot. Jag är inriktad på träning och hälsa för kvinnor och jobbar med personlig träning, workshops, föreläsningar och gruppträningsklasser.

Hör gärna av dig via mail till lovisa.sandstrom@me.com för mer information om mina tjänster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna