VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Uteträning med redskap från Casall och 1-årskalas

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Lofsan

I fredags invigde jag lite nya redskap jag fått från Casall till att kunna köra pass med kunder både ute och inne med. Jag har flera företagskunder där arbetsgivaren förutom att ge sina anställda träningskort anlitar mig för att planera och genomföra träningspass på arbetstid med personalen. Det är väldigt uppskattat av de anställda och ett bra sätt för arbetsgivaren att uppmuntra till träning och rörelse.

Till passet i fredags hade jag med mig två par lite lättare hantlar, två mattor och Casalls ”agility ladder”, en stege man fäster i gräsmattan med tältpinnar och kan jobba med kondition, styrka, spänst och koordination med. Den är lika bra att jobba med snabba fötter i sidledes igenom som att göra gående pushups med en hand i varje ruta. Jag har två fallskärmar som man kan använda en i taget eller två samtidigt när man vill höja intensiteten på löpintervaller. För rygg och triceps hade jag med två stycken olika varianter av Casall Multitrainer, en variant av statiskt träningsband precis som TRX och Jungle Gym. Det bandet är det träningsredskap jag använder mest frekvent härhemma. Det finns några utvecklingsområden på banden för att optimera möjligheten till en effektiv och mångsidig övningsbank men i det stora hela är det ett smidigt redskap för att kunna träna hela kroppen och i synnerhet ryggen som är svår att komma åt med tex hemmaträning.

Jag körde ett pass med 6 övningar;

-Löpning
-Hantelrodd i planka
-Sidolöpning i stegen
-Hög rodd i banden
-Tricepspress i banden
-Stjärnan i sidoplanka med hantlar

Vi jobbade med övningarna i 5 varv med 60 sekundersintervaller till att börja med och sedan nedtrappning till 45 och 30 sekunder åt gången. Det är ett lagom pass för en grupp med blandad nivå att jobba i med stora möjligheter att hela tiden anpassa svårighetsgraden och belastningen i övningarna.


Vi hade sällskap i Tanto av en cirkus.

Hans har ju varit bortrest under veckoslutet, väldigt passande eftersom jag har haft mycket för mig. Vi hade vårt stora 1-årskalas på Rosa Skrot på fredagskvällen med massa folk som tränade i gymmet eller var med på ett danspass med inspirerande Moa. Efteråt bjöd vi på buffé och som kronan på kalaset en jättestor rosa tårta. Nu har Rosa Skrot varit öppet i 1 år och många år till kommer det att bli. Med Rosa Skrot som aktör ökar mångfalden i träningsbranschen och för oss som specialiserat oss på träning för kvinnor är ”Skrotet” som Baxter säger det perfekta forumet. Här är vi kvinnor normen och den självklara huvudpersonen, hela tiden varje dag. Jag älskar det.


Grattis världens bästa tjejgym!


Kommentarer


  1. Tove 1 september, 2013 on 08:56 Svara

    Kul med kalaset! Jag blev jättenyfiken på vilka förbättringsområden du ser för Casall multitrainer och om det gäller just dem eller alla TRX-varianter. Svara gärna här om du kan/vill, annars måste jag komma ihåg att fråga dig när vi ses. :) Tack för passet senast också, bästa på länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna