VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Grym övning för rumpa – höftlyft i smithmaskin

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan

Olika varianter av höftlyft är toppen för att ordentligt komma åt musklerna i rumpan. Att vara stark där är inte bara snyggt (rumpans muskler hjälper till att lyfta paket en aning) utan är också viktigt för att orka hålla en stark bål i många andra övningar. Har du varit gravid har din tyngdpunkt förskjutits och svanken ökat, därmed kopplas rumpmusklerna ur och muskler som inte används blir mindre och därmed kan rumpan få en annan form.

Svårigheten med att komma åt rumpan ordentligt ligger i att övningar som engagerar rumpan också ofta aktiverar framsidan av låret. Det är vanligt att man upplever att man blir tröttare i låren än i rumpan och kanske inte ens får ordentlig kontakt.

Genom att jobba med tung belastning i en övning tvingas du skärpa dig och verkligen anstränga dig för att kunna utföra rörelsen i full storlek och någonstans där på vägen bör övningen vara harmoniserad mellan vikten/utförande/balansmoment. Om du jobbar med höftlyft liggandes på golvet har du en låg svårighetsgrad men också stora möjligheter att använda baksidan av låret, dessutom kommer du att orka väldigt många repetitioner innan du blir ordentligt trött. Genom att jobb med tyngre belastning och plocka bort balansmomentet så att du bara jobbar med en pressrörelse uppåt och bromsar nedåt kommer du att snabbare få kontakt med bara rumpan och kommer ner i antal repetitioner så du verkligen jobbar med muskeltillväxt och inte uthållighet.

Använd armarna till att få stöd från bänken eller knäpp händerna bakom huvudet för att avlasta nacken. Lägg all tyngd på hälen och låt tårna vara i luften. Jobba hela vägen upp till sträckt höft och håll 2 sekunder i toppläget. Använd vikter så att du knappt orkar ca 12 repetitioner.

En stark rumpa är både funktionellt och snyggt!


Höftlyft i smithmaskin.


Kommentarer


 1. kim robertsson 27 augusti, 2013 on 18:08 Svara

  Heja heja heja:-) hur långt ner ska man innan man vänder upp igen?? :-)

  • Lofsan 27 augusti, 2013 on 18:53 Svara

   Så långt man kan, som nedre bilden.

 2. saras träningsblogg 27 augusti, 2013 on 19:43 Svara

  Oj. Ser tufft ut!! Grymt!

 3. Gymbagen 29 augusti, 2013 on 07:11 Svara

  Grymt! Jag har försökt med fri stång, men får liksom inte riktigt till känslan där bak så detta ska jag absolut testa. Tackar!

 4. Anna 29 augusti, 2013 on 14:24 Svara

  Perfekt, jag har försökt göra den med viktplatta eller hantel på höfterna men det har inte blivit bra, det bara glider och har sig.
  Den här kör jag nästa gång :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna