VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kombinationsövning med hantlar

För dig som styrketränar 2-3 pass per vecka är det helt okej att träna igenom hela kroppen varje gång. Om du besöker gymmet flitigare än så kan du behöva dela upp träningen så att du tränar specifika muskler på olika pass men annars får musklerna tillräcklig återhämtning mellan passen ändå. Om du, precis som jag styrketränar för att vara allsidigt stark, öka förbränningen, och framförallt för att det är roligt och ger en skön känsla efteråt så är kombinationsövningar perfekta. Då sätter man ihop flera rörelser till en övning. Jag har visat massor av kombinationer tidigare och idag bjuder jag på en hantelkombination för baksida lår, biceps, rygg och axlar. Om man är duktig på att aktivera coremuskulaturen genom att suga in och sänka naveln samtidigt som man lyfter bäckenbotten får man grym magträning på köpet.

Ju tyngre vikt, desto mer behöver du ta hjälp av benen i axelpressen upp mot taket.


Kommentarer


 1. Mia 29 juli, 2013 on 21:08 Svara

  Hej Lovisa! Tack för en inspirerande blogg! Finns det någon form av träning (kondition eller styrka) som man ska undvika de första månaderna som gravid (månad 1-3)? Ha det fint! /Mia

  • Lofsan 30 juli, 2013 on 00:22 Svara

   Nej, träna på som vanligt om det känns bra!

 2. Fru Minimalist 30 juli, 2013 on 12:55 Svara

  Jag skulle gärna se fler tips på bra bicepsövningar. Jag upplever att det är mycket fokus på triceps, axlar, ben och mage i de senaste halvårets videopass, även om just denna komboövning innehöll inslag av bicepsträning.
  Nu ska jag bege mig till gymmet och köra just denna kombo du visar ovan, tack för inspiration och tips som gör min träning mer varierad! :)

  • Lofsan 30 juli, 2013 on 21:12 Svara

   Kolla på min youtube, där finns mycket biceps.

 3. Petra 30 juli, 2013 on 15:00 Svara

  Tack för (ännu ett) bra träningstips!

 4. Sandra - din coach på nätet 31 juli, 2013 on 06:35 Svara

  Superbra komboövning! Undrar dock hur jag ska tänka gällande vikterna. Tungt så det passar rygg och baksida lår, eller lättare för att anpassa till axlarna?

 5. Annah 7 augusti, 2013 on 12:21 Svara

  Det är som om du alltid har svar på mina funderingar.. haha…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna