VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Restaurangtips i Norrtälje skärgård

Vi är uppe i Norrtäljes skärgård en vecka. Det känns som att vi har hamnat mitt i paradiset. Vi bor i ett litet hus med egen brygga och vi både startar och avslutar dagarna med ett dopp i havet. Hans och jag åkte ut hit ensamma i måndags och har haft kanske de två bästa dygnen sen vi träffades. Tänk hur enkelt livet kan vara men ändå kännas så fantastiskt. Det är oerhört intensivt med två små barn och när vi får chansen att umgås utan dom eller medan någon annan fokuserar på dom så passar vi ofta på att sova och att äta. Vi båda älskar god mat, vi älskar att testa nya restauranger och att sitta länge vid bordet. Det intresset är inte helt friktionsfritt kompatibelt med en 2-åring och en 3-åring så när vi haft de här två dagarna på egen hand så har vi kört stora restaurangracet.

Här i närheten där vi bor denna vecka ligger ett stort sommarland som heter Marholmen. Förutom en fantastisk lekpark och löparspår så kan man hyra kajaker, kanoter och båtar, spela tennis, bada bastu och bada jacuzzi. Det finns en väldigt fin restaurang på området som heter Grosshandlargården där Hans och jag åt middag häromkvällen.

Menyn är typisk svensk skärgård, ett extra plus för kul servering och personalen var outstanding. Vi satt kvar i baren till efter midnatt, rekord för två trötta småbarnsföräldrar som är vana att vara hemma vid 22. :-)


En annan mycket spännande restaurang här i närheten är Högmarsö Krog. Man åker en bilfärja över till Högmarsö från Svartnö och korsar ön fram till ett gammalt varv. Lite läskiga pråmar ligger fortfarande kvar i vattnet och nog skulle restaurangens utedel kännas lite läskig nattetid men miljön är helt fantastisk. Menyn påminner om Grosshandlargården och är förvånande billig med tanke på läget mitt ute i havet.


Så befinner ni er i Norrtäljetrakterna i sommar så har ni nu två riktigt vassa restaurangtips att kolla upp. Båda två kan faktiskt vara tillräckligt lockande för Stockholmare på en dagsutflykt också!


Kommentarer


 1. annah 17 juli, 2013 on 21:19 Svara

  Toppen! Måste jag nog skriva ner, låter som en mysigt ställe att rymma iväg med mannen nån gång.

 2. Anonym 17 juli, 2013 on 21:49 Svara

  Herregud jag bor i närheten av norrtälje och har inte besökt något av dessa ställen, men vi är rätt dåliga på egen tid utan barn, då går tiden mest till träning, men ska nig göra ett försök. Kan även rekommendera rånäs slott om ni har vägarna förbi där!

 3. Elin 18 juli, 2013 on 06:35 Svara

  Hej!
  Tänkte höra med dig om du äter några vitaminer eller liknande?! Jag vet ju att du inte är någon förespråkare för kosttillskott. Men finns det nått du själv använder dig av?
  Jag ska bli mamma i september, å undrar lite vad jag behöver ladda extra med efter graviditeten för att hjälpa att kroppen att återhämta sig?!

 4. Fru Minimalist 18 juli, 2013 on 09:10 Svara

  Låter som ett par underbara sommardagar! Passa på att njuta och ladda med energi. en kajaktur i skärgården är svårslaget!
  Hur har ni fått tag på huset ni bor i i skärgården?

 5. Maria 18 juli, 2013 on 10:49 Svara

  Hej!
  Vad härligt ni ser ut att ha det:-)
  En fråga som du kanske nämnt tidigare men jag är nyfiken kring graviditet nummer två. Vi är sugen på syskon men jag är nyfiken på att höra hur det skiljer sig den andra gången. Jag gick inte upp så mycket i vikt utan höll mog på ca 10kg plus och var innan normalviktig.
  Vad har du för erfarenheter kring det då jag önskar att det såklart blir lika även denna gång.

  Njut av er semester!!

 6. Sandra 18 juli, 2013 on 10:58 Svara

  Hej. Väntar på inlägget från High chaparall… Funderar på om det är värt ett besök?!!

 7. nosi 18 juli, 2013 on 12:40 Svara

  Underbart med god mat och goda glassar !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna