VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Träning är en klassfråga

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: TV4

För er som missade TV4 Nyhetsmorgon idag så kommer klippet upp på TV4 play under dagen. Vi pratade om hur klasskillnaderna inom svensk träning ser ut och hur vi kan göra för att minska dom. Jag fick möjlighet att prata mer efter direktsändningen, en intervju som kommer att sändas på TV4 News idag.

Jag är engagerad i och brinner för att få fler människor och speciellt kvinnor att träna. Alla kan inte träna på gym, med PT eller ens lämna hemmet. Det är inte bara skillnad i utbildning, yrke, lön och etnisk bakgrund, det är även kopplat till kön, huruvida barnen kan simma, vilken tandhälsa man har och till och med barnens betyg hör ihop med föräldrarna fysiska aktivitetsnivå. De som redan är socialt och ekonomiskt utsatta har det tuffare på alla plan, till och med i något som borde vara så demokratiskt som träning.

På söndag morgon är jag med på Nyhetsmorgon igen. Då visar jag hur man kan träna tillsammans med sin partner eller en kompis.


Göteborgsvarvet kör gratis träning i segregerade områden i Göteborg.


Jag blir intervjuad av TV4 News.


Kommentarer


 1. Sara 16 juli, 2013 on 08:29 Svara

  Vill bara säga att jag tycker du är grym som driver dessa frågor! Det är definitivt en klassfråga.
  Underbar start på den här dagen med att se detta inlägg.

  Keep it up, du är helt fantastisk!!!

  //Sara

 2. Clara 16 juli, 2013 on 11:09 Svara

  Apropå träna med en partner undrar jag hur du och din man gör med barnen när ni kör pass tillsammans? Har precis blivit mamma och funderade på om jag och min sambo inte kommer att kunna träna tillsammans längre (vilket vore tråkigt). Nu förstår jag att det är svårare med ett spädbarn än med barn i din ålder, men jag var nyfiken på hur ni har löst det?? Tack för en bra blogg!!

  /Clara

 3. Hilde 16 juli, 2013 on 12:27 Svara

  Hei Lovisa!
  Jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravid (i uke 6). Jeg har trent fra og til i alle år, noen perioder mye, andre litt mindre. I ca en måned har det blitt lite trening, og jeg vil gjerne holde meg i form gjennom graviditeten. Går det bra å begynne med joggingen igjen nå, etter et langt opphold og en fersk graviditet? Det er den enkleste formen for trening, da vi reiser mye rundt nå i ferien. Håper du kan svare meg på det :) Takk for en fantastisk blogg!

 4. nosi 16 juli, 2013 on 13:36 Svara

  Var ni på smultronstället glass cafet i Söder köping sedan?
  Underbart!!!!!!!

 5. Ulrika 16 juli, 2013 on 14:49 Svara

  Härligt lofsan att du lyfter denna fråga. Mer sånt. Filialer till rosa skrot borde öppnas i Rinkeby/Tensta/Alby etc. Där om nånstans skulle ett tjejgym kunna göra skillnad särskilt som många kommer fr kulturer där tjejer inte får träna etc med killar i närheten. Bara en tanke. Ha det så skönt i skärgården.

 6. Saras Träningsblogg 16 juli, 2013 on 20:39 Svara

  Väldigt intressant ämne! Jag har deltagit i Göteborgsvatvets träningar och sen har vi även Göteborgs Running Club som är gratis löpträning för alla :) Hur bra som helst!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna