VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

I väntan på…


…Att filmen med ert nya hemmaträningspass laddas upp på youtube så kan ni fundera över vilken som är ert favoritsätt att transportera er på. Hans älskar att åka tåg och att cykla medan jag mycket hellre går eller springer. Sixten brinner nog mest för flygplan.

Genom att välja ett fysiskt aktivt transportsätt och väva in träningen i tid som du ändå hade lagt på att transportera dig så ökar du din totala kaloriförbränning per dygn. Dessutom är du tidseffektiv. Studier visar att människor som åker kommunalt till jobbet generellt sett är smalare än de som åker bil, och orsaken är att de automatiskt samlar ihop fler minuter i rörelse per dygn. Så det är inte bara hur ofta du byter om till träningskläder eller är på gymmet som avgör hur smal du är, din vardagliga livsstil gör också stor skillnad.

Hur väljer du transportmedel och brukar du transportträna?


Kommentarer


 1. Jessica 29 maj, 2013 on 21:50 Svara

  Jag går helst men sen jag fick cykel med barnsits på pakethållaren så ligger den på en andra plats, även första plats när man ska lite längre :)
  Går/cyklar varje dag till jobbet (ynka 500 m men ändå).

 2. Jessi 29 maj, 2013 on 22:10 Svara

  Hej! Jag har 1 mil till jobbet och cyklar till och från jobbet i stort sett varje dag. Jag älskar det! Det går fortare än att åka kommunalt, det är friare och ger så bra träning. Ett jättebra sätt att få in träningen i vardagen som småbarnsförälder då den tiden ändå skulle gått åt till att sitta på en buss el spårvagn. Jag känner mig också pigg hela dagen på ett annat sätt. Tack för en superhärlig blogg!!

 3. Linette 29 maj, 2013 on 22:10 Svara

  Med ca 8 km till närmsta större ort och arbete bli det oftast bil, men när barnen inte är på förskolan försöker jag cykla till jobbet. Det är en lyxig känsla att förena nytta med träning. :)

 4. Sanne 29 maj, 2013 on 22:50 Svara

  Bor ute i saltis så när man ska jobba blir det tåget in till Slussen sen försöker jag att gå till och från jobbet så ofta jag kan (3,3km varje väg)
  Att åka tunnelbanan Slussen -rådmansgatan tar ca 10min och att gå tar 23-28min(beroende på antal röda gubbar på vägen)

 5. Madde 30 maj, 2013 on 05:38 Svara

  Jag och min sambo brukar passa på att träna i samband med att vi exempelvis hälsar på våra föräldrar över helgen. Den ena av oss slutar lite tidigare och springer ut ur stan och blir upplockad efter ungefär en mil. En mil från destinationen stannar vi så att den andre får springa sista milen fram. Då slipper man missa fredagsträningen bara för att man ska åka bort :)

 6. Saras Träningsblogg 30 maj, 2013 on 06:44 Svara

  Jag cyklar varje dag i ur och skur till jobbet som är ca 8 km enkel väg. :)

 7. anna 30 maj, 2013 on 07:57 Svara

  Jag cyklar varje dag till och från jobbet under de månader det inte är snö på vägarna. Ca 13 km fram och tillbaka. Lyssnar på poddar och njuter av frisk luft, älskar min cykel.

 8. Helena 30 maj, 2013 on 08:40 Svara

  Föredrar cykel eller löpning för kortare sträckor. Vill INTE gå!
  För längre sträckor åker jag gärna bil men föredrar att sitta bredvid eftersom jag har en tendens att bli fruktansvärt trött då jag kör bil!
  Så jäkla imponerad av de som cyklar t&f jobbet året om – de är riktiga kämpar! Fattar inte hur de orkar…..
  /Helena V

 9. Maria 30 maj, 2013 on 09:20 Svara

  Det bästa är nog att inte äga en bil, då blir det cykel eller gång vart man än ska… Med 1,3 km till skolan och 5km till träningen fungerar det bra att cykla för mig. Hejja alla som inte tar bilen överallt!! Frisk luft, motion och lite egentid. Perfekt (såvida det inte ösregnar)!

 10. jossan 30 maj, 2013 on 09:29 Svara

  Cyklar, springer & går. Året runt. Samlar nog ihop minst 2 mil transport varje dag :) Varför ta bilen i onödan när våra kroppar är skapta för att vara i rörelse?

 11. Stina 30 maj, 2013 on 13:20 Svara

  Motion i all ära är underbar. En fråga jag ställer mig.
  – Du verkar få testa himla många bra kläder och alla dess funktioner. Men har de slut på tröjor som går över magen? Jag tycker att det har varit lite väl många magbilder, eller så är jag bara en vanlig svensk som är avis :-).

  • Lofsan 30 maj, 2013 on 13:37 Svara

   Av de 24 senaste bilderna på mig i bloggen så är 1 med bar mage? Alldeles för många tydligen!

 12. Freja 30 maj, 2013 on 14:37 Svara

  MER MAGBILDER ÅT FOLKET! Du är så jäkla cool och allsidigt tränad lofsan. Jag och mina kompisar har dig som inspiration och vi är 22 år! Går och springer helst till vardags!

 13. noomi 30 maj, 2013 on 17:52 Svara

  Hej Lofsan, jag har snarare en fråga till dig! Om några veckor gifter jag mig nämligen med mannen i mitt liv och pappan till mitt barn. Vi gifter oss enskilt i Sthlm och kommer vara där i några dagar.
  Min fråga är om du har tips på en restaurang där vi kan njuta god mat efter att vi gift oss? Och som funkar med en niomånaders (van) bebis. Vi äter allt. Det får gärna vara vettiga priser också…

  Supertack!
  (Nån annan bloggläsare kanske också har tips? Vi gifter oss på Skansen och kommer bo på söder.)

 14. Malin 30 maj, 2013 on 19:24 Svara

  Cykel helt klart! Snabbaste, mest pålitliga och härligaste sättet att ta sig fram i Stockholm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna