VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Merrell-event på Rosa Skrot

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan

Vilken grym start på denna fredag det blev! Vi hade ett event på mitt gym Rosa Skrot där jag jobbar tillsammans med Merrell. Jag höll i ett cirkelträningspass med fokus på övningar där man har behållning av en barfotasko och alla var så nöjda. Är man inte van att träna med barfotasko så blir även vanliga utfall en utmaning precis som olika hoppövningar blir annorlunda när man måste dämpa muskelärt istället för med hjälp av gummit i skon.

Jag får många frågor om barfotaskor och hur de kan användas i styrketräning så jag ska sammanställa dom åt er i ett eget blogginlägg. Jag har tränat med barfotaskor sedan graviditeten med Sixten eftersom jag var tvungen att bygga upp bålstyrkan, musklerna i fötterna och hitta en bra träningsstrategi för att få kontroll över bäckenbottenmuskulaturen. Efter 3,5 så är jag fortfarande lika såld och använder även barfotaskor när jag springer på bandet och utomhus. Det tar ett tag att vänja kroppen vid odämpade skor men när man väl är där så älskar man dom. :-)

Om en stund ska jag in till stan på ett möte och sedan har jag ytterligare ett pass tillsammans med ett företag i eftermiddag. Jag har satt ihop ett Tabatapass med 8 övningar som passar när det är blandad nivå bland deltagarna rent erfarenhetsmässigt, styrkemässigt och konditionsmässigt. Det är roligt att ha variation i mitt arbete och kunna jobba med mina elever, mina PT-kunder och köra gruppträningspass. Att vara i gymmet 40 timmar i veckan är inte min grej. Jag satsar helst på kvalitet än kvantitet.


Röhnisch-Therese och jag garvade åt att vi lyckats klä oss exakt likadant i dag. Och med likadana skor kändes det som ett riktigt skämt.


Som tur var hade jag ett linne under att byta till. Det vart ju genast bättre.


Kommentarer


 1. Sabina 22 februari, 2013 on 11:56 Svara

  Åh det inlägget vill jag läsa. Funderar på att köpa ett par barfotaskor men har undrat lite över vad fördelarna / skillnaderna är. Kommer man kunna köpa de rosa skorna eller de togs fram enbart för eventet?

  Tack för en superinspirerande blogg!
  Sabina

 2. Rund är också en form! 22 februari, 2013 on 12:03 Svara

  Haha! Myyyycket bättre! *fniss* 😉

 3. Petra 22 februari, 2013 on 13:00 Svara

  Men finns det inte en risk att det sliter när man springer med sklr utan dämpning? Eller går det så länge det känns bra?

 4. Sanna 22 februari, 2013 on 13:42 Svara

  Så kul med event på gymmet! Måste testa Rosa skrot snart :)

 5. Sara 22 februari, 2013 on 14:35 Svara

  Hej Lovisa, supersnygga skor, var kan man köpa dom?

 6. Camilla 22 februari, 2013 on 15:16 Svara

  En liten fråga…
  Var hittar jag skor från Merrell? (Träning och vinterkängor)
  Jag har haft ganska mycket problem med mina benhinnor tidigare, har inte det längre (kan barfotaskor vara att undvika?)
  Tack för Sveriges bästa träningsblogg! Inspirerande och full med fakta, du är toppen!

  Mvh Camilla

 7. […] berättade Helena från Merrell om vad som är bra med en sko som är odämpad, platt och tunn. Lovisa berättade sedan lite om vad som händer med kroppen under graviditet och om hur hålfoten kan plattas ut när kroppen får uppmjukande hormoner i sig, Relaxin heter det […]

 8. Snyggt från Merrell 23 februari, 2013 on 21:55 Svara

  […] att man kan röra sig lättare och smidigare. Nu såg jag på Lofsans blogg att hon hållit i ett Merrell-event i helgen där deltagarna fick prova den här skitsnygga skon. Vill ha […]

 9. Clara 26 februari, 2013 on 15:06 Svara

  Här är skorna som vi testade på eventet: Merrell Bare Access Arc 2!

  http://www.merrell.com/US/en-US/Product.mvc.aspx/30592W/73633/Womens/Barefoot-Run-Bare-Access-Arc-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna