VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂

Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, kunde ta en taxi till Manhattan direkt som dessutom visste vilken väg han inte skulle köra för att fastna i köer.

Vi skulle ha bott i East Village men det hotellet har fortfarande ingen ström eller varmvatten och Hans lyckades boka ett nytt hotellrum i Midtown nära Herald Square istället. Här märks det ingenting att det varit storm. Vi såg tre små butiker som fortfarande är stängda men annars är det fullt ös på 8th avenue. Människor är som vanligt, alla varuhus och restauranger tuffar på som vanligt. Det är märkligt att  bara ett kvarter bort så börjar hela det området av södra Manhattan som fortfarande är helt strömlöst och kolsvart.

Flygresan hit igår gick supersmidigt. Vi somnade direkt innan start och sov till lunchen serverades. Sedan tittade vi på två filmer i ipaden och åt daim och sen var det bara två timmar kvar till landning och de lyckades vi prata bort. Allting är ju så omkomplicerat när inte barnen är med… 🙂 Det är samma sak när vi var ut på stan efter att ha lämnat bagaget. Att checka in på hotell, packa upp, äta på restaurang och sen gå i butiker med syskonvagn och två små kottar är ju ett evighetslångt projekt med så  många moment som ska genomföras. Vi blir så paffa nu över att allt går så fort! 🙂

Vi käkade lunch på en diner i bottenvåningen av hotellet, Hans var i väg på ett möte och sedan körde vi tora shoppingvarvet på Herald Square. Där ligger de, för mig, obligatoriska shoppingstoppen när jag är på Manhattan: Macys där jag köper Ralph Lauren till barnen, Footlocker där vi köper löparskor åt oss, Victoria´s secrets där jag köper både det ena och det andra 😉 , Sephora som säljer ID-smink. Alla butikerna ligger i samma korsning så det är perfekt att slippa bära påsarna på stan sen.

Jag är sjukt nöjd med min uppdatering av grabbarnas Ralph Laurengarderob. Jag älskar verkligen det märket, kvaliteten är grym och kläderna håller för två barn OCH kan sen ges vidare. Det är skillnad mot HM och Lindex som ser rätt taskiga ut efter några tvättar tycker jag.

Nu kurrar magen, vi åt omelett och french toast vid 15-tiden och sedan Ben & Jerrys inne på Macy´s. Annars har vi inte ätit sedan vi kom fram. Vi ska ta på oss löparkläder och inviga våra nya grymma löparskor vi köpte på Footlocker igår och ge oss ut på ett varv mellan skyskraporna innan staden vaknar på riktigt. Sedan ska Hans i väg och jobba medan jag tar en sväng själv på stan. Senare ska vi ta en taxi upp till Upper East Side och promenera Manhattan nedåt. Jag älskar att gå superlånga sträckor här.

 

Vi satt längst fram i economy och hade extra benutrymme, skönt!

 

New undies!


Kvällens fångst


Om det kan vara påfrestande med hög musik och mycket folk när man jobbar på gym så fattar jag inte hur personalen på Footlocker klarar av alla timmar i butiken.

Blodsockerfall inne på Macys resulterade i glass som inte var lika god som isvattnet.


Jag älskar Hans nya strumpor. Matchar skorna…

Nyankomna till Manhattan!

Tick Tock Diner, vårt crib de här dagarna. Jag älskar Diners!

Jag tröttnade på mitt hår och tog fram saxen innan vi åkte, det resulterade i en kortare lugg. Måste vänja mig….

Kommentarer


  1. Sofia 2 november, 2012 on 13:36 Svara

    Vad kul att allt funkar bra med er vistelse! Uppdatering o bilder av barnens kläder önskar jag dock 😉

  2. Annelie 2 november, 2012 on 13:51 Svara

    Åh va härligt med New York och barnfritt! Så många gånger jag sagt att vi ska åka men aldrig kommit iväg dit! Men snart så…

    Och va skönt att allt verkar hyfsat bra iaf, hoppas ni kan njuta till fullo och att ni får ut max av New York ändå!

    Trevlig vistelse!

  3. Emma 2 november, 2012 on 15:03 Svara

    Snygga du! Blir ju glad av att bara se ditt tryne i rutan! Håret blev kanonfint, så det vänjer du dig nog vid snabbt 🙂 Hoppas ni får en toppen weekend! Måste vara skönt att bara få komma bort och få lite egentid ibland!!

  4. Dessi 2 november, 2012 on 15:30 Svara

    Du är jättesnygg i den luggen! 🙂 Trevlig start ni verkar ha fått i NY!

  5. Anna Margareta 2 november, 2012 on 18:05 Svara

    Du är jättefin i lugg. Inte alls avis på dig nu:)

  6. Alfva 2 november, 2012 on 18:18 Svara

    Gillar luggen, ÄLSKAR fransarna!

  7. Johanna 3 november, 2012 on 00:14 Svara

    Du är jättefin i luggen!

  8. ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥ 3 november, 2012 on 08:53 Svara

    Det är så roligt att läsa om hur ni har det i NY och jag sitter här och blir alldeles grön av avundsjuka! Vill också! Speciellt shoppa 😉

    KRAM och du, vi får ta tag i en fika snart! 🙂

  9. Tant Anna 3 november, 2012 on 10:00 Svara

    Jag har väl alltid sagt att lugg är din grej ;))

    Riktigt avis, vill också shoppa kläder i NY! Söta bebiskläder har de på macys.

  10. Alexandra - mamma till Leia 8 november, 2012 on 21:24 Svara

    åh va roligt! Vi bodde oxå på New Yorker och åt på Tick Tock Diner varje dag när vi va i NY i somras =) Helt okej ställe, men kaffet var ju som te 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna