VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fördelar

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan

Redan när Hans och jag träffades 2008 var han en extremt driven människa. Hans har några stora hjärtefrågor som han verkligen brinner för och nu är han VD för ett företag som fokuserar just på det området. Att få jobba med något som man samtidigt har ett stort personligt engagemang för är inte alla förunnat. Precis som att jag brinner för hälsa och träning och samtidigt kan jobba med det så älskar Hans skola och utbildning och jobbar med det.

Att leva ihop med en person som Hans och andra extremt jobbfokuserade människor är väldigt tufft stundtals. Jag ställer sällan krav på honom utan vi har kommit överens om att vi som familj tillsammans ska stötta varandra till 100%. Det är påfrestande att Hans reser mycket, ofta 3-5 dagar i veckan och gärna vill jobba 80 timmar i veckan. Å andra sidan är jag likadan och sitter gärna med datorn och projekt i all oändlighet.

Det finns såklart nackdelar med att leva det liv vi har valt att leva. Jag är ofta ensam med barnen och är den som har ”jour” när barnen blir sjuka. Å andra sidan är Hans ansvarig för hela familjemaskineriet när han är hemma och både handlar, städar och nattar barnen. Men om det finns några nackdelar med Hans jobb så finns det desto fler fördelar. Att han jobbar mycket utomlands och att jag i bland kan följa med är ju en väldigt stor. Hans har möten både senare i dag, imorgon och på måndag på Manhattan. Då passar jag på att köra mitt eget shoppingrace. Så länge fördelarna väger tyngre än nackdelarna så har jag inga problem med att leva ihop med en person som jobbar som Hans gör. Jag vet dessutom att han stöttar mig lika mycket i mina hjärtefrågor.


Jag har varit hemma med barnen i veckan. Igår drack Sixten och jag smoothie medan Baxter sov i vagnen utanför.


Vad kollar han på?


Bollarna i taket!


Lyxigt med Sixtentid!


Hjärta!


Kommentarer


 1. emelie 1 november, 2012 on 10:56 Svara

  Fint, skrivet. Skönt att ni hittat något som funkar för er. En helt annan undran hur lång är du? =)

 2. Hanna 1 november, 2012 on 11:18 Svara

  Jag tror att det är jätteviktigt att hitta en balans i vardagen, och det verkar ni ha gjort. Har själv en sambo som jobbar jämt (två egna företag) med följden att jag är den som sköter lämning och hämtning av barn, vab, middagslagning etc. Sedan stöttar han upp på annat håll och ger mig mycket egentid på kvällar och helger. Visst känns vissa dagar extra tuffa, men det är då det gäller att hitta guldkornen i vardagen och hålla fast vid dem. :)

  Hoppas ni får en fin tid i NY!

 3. Sandra 1 november, 2012 on 12:04 Svara

  Härligt att ta del av hur du har det. Jag har länge fått höra av mina vänner att: hur orkar du vara borta från honom så länge, varför är han borta så mycket osv. Jag och min sambo lever ett helt perfekt liv trots att vi är borta från varandra rätt mycket. Jag går sista året på högskolan och pendlar mellan Västerås-Stockholm flera gånger i veckan och han har en position på sitt arbete som innebär mycket jobb och ansvar. Oftast är det jag som har maten färdig när han kommer hem men så fort han är hemma är det 100% fokus på oss. Å visst reser han mycket men just den delen är vårt gemensamma intresse. Om möjlighet finns följer jag gärna med honom när han är är på jobb utomlands. Med detta skulle jag vilja att mina vänner skulle läsa ditt inlägg. Vad är ett normalt förhållande?! Att båda jobbar 9-5 och gör precis allt tillsammans och delar sysslorna hemma 50/50.

 4. Pernilla 1 november, 2012 on 12:07 Svara

  Hej! Vill höra mer om ditt liv!!! Hur länge var ni tillsammans innan du blev gravid? Var båda graviditetens planerade(med tanke på att pojkarna har kommit ganska tätt). Fortsätt skriva som du gör i din blogg- love it!!!

 5. Agneta 1 november, 2012 on 12:56 Svara

  Underbar jacka S har på sig! Var hittar jag den till min 4- årige son? Kör annars på Isbjörn men vill ha nån ”vardags-inteutochleka-jacka”.

 6. Agneta 1 november, 2012 on 12:58 Svara

  Ser nu att det kanske är en väst?!

 7. Sara 1 november, 2012 on 19:41 Svara

  Vet precis hur du har det. Har en sambo som är resemontör så hans jobb handlar om att resa. Reser 2-4 veckor i sträck och jag är då själv med vår dotter som nu är 1. Det är jobbigt ih påfrestande men jag står ut för att han gillar sitt jobb, vill inte så ivägen för honom. Men hoppad att han kan resonera likadant för mig när jag ska jobba osv.

 8. Född2010fan 1 november, 2012 on 21:35 Svara

  Måste börja med att berömma dig till din fina blogg. Undrar också när den nya säsongen av ”Född 2010” kommer att sändas? :)

 9. Erica 1 november, 2012 on 22:35 Svara

  Jag har också en man som jobbar mycket, i eget företag. Jag tycker man känner själv när det tippar över åt fel håll, att man ses för lite eller behöver egen tid eller träning. Då är det ju bara att ta upp det så att man lösa det på nå vis. Då grunden till hela relationen är att man respekterar varandra så vill ju båda att att den andra ska må bra, orka, vara lycklig osv. Då brukar inga problem vara för stora.

 10. Anna -Trend o träning 1 november, 2012 on 22:47 Svara

  Känner igen mig i er situation – jag & Jonas lever ett liknande liv & jag är den som är hemma med barnen mest. Men att ha passion för sitt yrke är helt klart grymt, även om det är svårt att släppa det helt när ”arbetsdagen” är över (vilket den aldrig är som bloggare 😉

  Ha så trevligt i USA!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna