VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

New York, New York!

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan
new york sandy

Alltså, jag har suttit med webcams över Manhattan, försökt följa all nyhetsrapportering på CNN och BBC, går in på hotellets facebook, SAS facebook och hemsida och just nu har jag bara en stor klump i magen. :-(

Vårt hotell är helt strömlöst och utan vatten. Det ligger i East Village och även om det inte drabbats av översvämningar så går det ju inte att ha gäster under de förutsättningarna. Några småbutiker på Manhattan har blivit plundrade, det finns inga butiker eller restauranger i de mest utsatta områdena som är öppna. Många av de som jobbar i butik och på restauranger bor ju utanför Manhattan och så länge tunnelbanan är vattenfylld så går inga tåg och människor kan inte ta sig till jobbet.

Jag känner mig så kluven just nu. Med stor sannolikhet öppnar flygplatsen i Newark imorgon och SAS börjar flyga igen men vad kommer vi att resa till? På ett sätt tycker jag att det är bra att turister fortsätter komma direkt och spenderar pengar i området men å andra sidan, vem turistar i ett katastrofområde där människor just evakuerats eller till och med dött?

Jag har längtat efter denna resa sedan vi var i New York i maj och känner mig så sjukt besviken på att det har blivit så här. Och just denna helg. Jag tycker också så synd om alla invånare och företag som drabbas så hårt!

Förhoppningsvis hinner området repa sig under onsdagen och få ordning på infrastrukturen, vattnet sjunka undan och staden komma igång igen. Vi tittar på andra hotell att bo på istället men vi konkurrerar med New York Marathon som ska gå av stapeln som planerat på söndag.  Jag hoppas så att allt löser sig till det bästa, i sammanhanget är ju vår resa inte värt någonting med tanke på omständigheterna men det gör ju inte att det känns bättre härhemma just nu. Att Hans är bortrest och inte kommer hem förrän sen imorgon, 8 timmar innan planet lyfter gör ju inte saken bättre. Jag känner att vi skulle behöva ha ett familjeråd om det här.

När vi var i New York julen 2010 sammanföll resan med den så kallade Snowmageddon när hela Manhattan lamslogs av ett snöoväder. Snövallarna blev flera meter höga, alla butiker stängde. Vi kunde inte köra barnen i vagnen och fick bära dem i en hel vecka. Vi njöt av den semester ändå. Frågan är hur det blir denna gång?


Kommentarer


 1. Hannah 31 oktober, 2012 on 06:42 Svara

  Hej!
  Vill inte göra dig besviken men det är inte så speciellt kul här i New York just nu! Skulle åkt hem idag men är nu istället strandsatta på ett hotell i närheten av La Guardia med ännu ett flyg inställt. Fast ändå glad att inte vara kvar på Manhattan! Nästan halva Manhattan upp till 40:e gatan är utan el och vatten, kusligt! Förväntas komma tillbaka inom ett par dagar men ingen vet när. Vi bodde på 39:e på 15:e våningen och blev av med strömmen igår kväll. Inte så kul med en tvååring och gravid i 26:e veckan! Nästan alla butiker är stängda, eller de var det när i alla fall när vi lämnade Manhattan i eftermiddags, någon enstaka matbutik har öppet men det börjar bli länsat i hyllorna. Tunnelbanan är helt avstängd och kommer vara det i ytterligare ett par dagar. LÅNGA köer till de restauranger som har öppet. Detta var vår första New York resa och är så sjukt besviken över att det skulle avslutas så här! Visst, vi är glada över att vara välbehållna men detta var verkligen inte vad vi hade tänkt oss. Ja, ja inte så mycket vi kan göra just nu, bara vänta och se om vi kommer med ett flyg snart om de nu börjar flyga någon gång. Är beredda på att bli kvar här ytterligare ett par dagar. Som sagt, vill inte slå ner modet på dig men tänkte det kunde vara intressant för dig att höra från någon som faktiskt är här. Kan passa på att säga att jag verkligen gillar din blogg, hade önskat vara med på din workshop om träning under graviditet men bor i Göteborgsområdet så det är lite långt att åka!

 2. Alfva 31 oktober, 2012 on 08:45 Svara

  Jag vet ju så du sett fram emot det här och förstår besvikelsen, även om man inte kan styra sånt. Jag hoppas att ni kanske kan hitta ett alternativ om inte annat, så att ni får komma iväg någonstans – tillsammans!

 3. Charlotte 31 oktober, 2012 on 10:12 Svara

  Förstår din besvikelse. Men tänk om ni hunnit åka och istället blivit kvar i kaoset? Tänk att inte kunna komma hem till barnen. NY finns kvar :-)

 4. Anna J 31 oktober, 2012 on 10:22 Svara

  Jag förstår frustrationen men det är som du säger, ni vet inte vad ni kommer till. Som jag förstår det på nyhetssändningarna råder djungelns lag på nedre Manhattan som står utan ström. Och om det blir som dom befarar med nattliga plundringar kanske det inte är så skoj att vara där. Det kanske går att få pengarna tillbaka på flyg och hotell och åka när allt har ordnat upp sig istället?

 5. Ida-Maria 31 oktober, 2012 on 11:30 Svara

  Jag hade nog försökt boka om till annan destination. Kanske Madrid eller Paris!
  En semester utan barn ska vara just semester, utan en massa krångel och oro. Huvudsaken är ju att ni är tillsammans och det kan ni vara på en annan destination. Så tänker i alla fall jag.

 6. Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥ 31 oktober, 2012 on 18:26 Svara

  Pratade PRECIS med en väninna som bor i financiela district, det är råttor och kackerlackor överallt sa hon, allt från tunnelbanan och under marken har kommit upp till gatorna. Det är vatten överallt och smutsigt och riktigt katastrofområde. Att tömma tunnelbanan på vatten kommer att ta tid och tills dess är det kaos på manhattan. De har flyttat ut till en vän så länge. Många affärer är stängda då deras lager blivit översvämmade och personalen kan inte ta sig till jobbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna