VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Helgtävling med Oral B Trizone

Vi firar att helgen är här med en bloggtävling. Det verkar vara ett väldigt uppskattat inslag då och då. :-)

Ni får helgen på er att tipsa om ert bästa tips på lite nyttigare snacks/snarre/godis/uttråkadmåstetuggapånågot. Var kreativa, kanske någon supervariant på chokladbollar, en nötblandning 2Die4 eller liknande. Om du tipsar om vanligt lösgodis måste du ha ett riktigt bra argument med. 😉

Den som kommer med det bästa eller smartaste eller klyftigaste tipset (enligt mig) får den nya superdupereltandborsten Oral-B Trizone som jag är ett stort fan av. Ni fattar temat va? Nyttigt snask VS. Tandborste liksom…

Sen hoppas jag att ni får glädje av alla tips som kommer in och får inspiration till att kanske inte ta den traditionella svängen förbi lösgodishyllan i butiken i morgon utan blir sugen på att testa något nytt och kanske ännu godare!


Annons

Kommentarer


 1. Nathalie 5 oktober, 2012 on 11:48 Svara

  Hej, och vad kul med tävling! Passar på då att tipsa om ett julgodis som jag bjöd på förra vintern: Smält riktigt mörk kvalitetschoklad och häll på ett bakplåtspapper. Torrosta pistagenötter i en stekpanna och grovhacka. Strö nötterna och gojibär över den smälta chokladen och låt stelna. Klart på 10min!

  Kram

 2. Emilia 5 oktober, 2012 on 11:57 Svara

  Djupfrysta blåa vindruvor! Dessa är otroligt goda, söta och går inte att överäta eftersom att de är så kalla. Ska ätas direkt ur frysen. Bättre än godis!

 3. Linda 5 oktober, 2012 on 11:59 Svara

  Närbilder!

  1dl mandlar
  1/2 dl chaswenötter
  1/2dl pistaschenötter
  3 msk kokosolja
  1/2 dl kokosflingor
  2 msk kakao
  Ca 10 st torkade dadlar
  En nypa havssalt

 4. Linda 5 oktober, 2012 on 12:00 Svara

  Råkade visst skicka iväg lite för tidigt…;)

  Mixa alla ingredienser med lite vatten och rulla till bollar.
  Käka och njut!

  Trevlig helg!

  //Linda

 5. Jessica S 5 oktober, 2012 on 12:04 Svara

  Jag har världens bästa, enligt mig, tips på nyttigt snacks. Enkelt och tråkigt javisst men finns att få tag på i varenda affär, billigt dessutom, nyttigt och GOTT!!! Kort och koncist, en morot! Skala och ät eller köp en påse färdigskalade minimorötter. Perfekt när suget sätter in! Vill du lyxa till det, köp kvarg/gräddfil/lättyoghurt/lättfil och blanda i goda kryddor och dippa moroten i dippen. Varför inte lyxa till det med lite gurkstavar, blomkålsbuketter och paprika-skivor också när du ändå är i gång! Älskat av hela familjen, inte bara hälsofreaksen! De enda som inte gillar detta snacks är väl Karius och Baktus som hade hoppats på något sött och sliskigt!

 6. Therese Olsen 5 oktober, 2012 on 12:06 Svara

  Hej!
  Här kommer mitt bidrag till tävlingen som är ett recept på en browniekaka. Blanda en burk 1 burk svarta bönor, som man sköljt, 2 bananer och 1, 5 dl kakao/ ev. 1 scopa proteinpulver i choklad.
  Mixa allt i mixern tills det blir tjock smet och häll ut i en kakform.Grädda i 150 grader i 15-20 minuter, beroende på om du vill ha segare/torrare.
  Helt ljuvlig och godast dagen efter då den stått i kylen.

  Trevlig helg!
  Therese

 7. lina 5 oktober, 2012 on 12:36 Svara

  mitt favvosnacks är rostade hasselnötter. bara att hälla i en form och in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. smaken blir helt annorlunda mot naturella och så mkt godare :-)

 8. Johanna 5 oktober, 2012 on 13:45 Svara

  Gör små chokladbitar med härlig jordnötssmör/banan fyllning, dem smakar så förbaskat gott och man tror verkligen att man äter något jätteonyttigt.

  Gör egen choklad först på:
  ca 0,6 dl kokosolja, ca 0,8 dl kakao och ca 4 msk sötning (agavesirap/stevia/sukring/elr valfritt)
  Freewheela ihop tills du är nöjd med smaken.

  Sedan häller du upp lite av chokladen i småkaksformar (i alla fall så det täcker botten)
  In i frysen så det stelnar. Ta ut för att sedan lägga i fyllning och hälla på resterande choklad.

  Fyllningen:
  1/2 banan och ca 2 msk jordnötssmör (ex. green choice), mixa/mosas ihop.

  Klicka sedan i fyllning i varje form för att sedan hälla över resterande choklad. Frys igen i någon timme till. Sedan är det bara att ta fram och äta och njuta! SUPERGOTT VERKLIGEN!

 9. Madde 5 oktober, 2012 on 13:45 Svara

  Mitt bästa snacks/snarre/godis/uttråkadmåstetuggapånågot är de vanliga hederliga popcornen som jag poppar själv i kombination med olika sorters nötter. Våra favvonötter är pistasche-, jord- och chilinötter. Och gärna mandel också! Mmmmmm! Det är fredagsgott för mig!

 10. Tess 5 oktober, 2012 on 14:09 Svara

  Bästa tipset som jag lätt kan stoppa i mig varje dag, och som man inte behöver ha så dåligt samvete för: 1 burk hallonkesella, ös i 3 tsk lakritspulver (riktigt, som köps i chokladerier) in i frysen i 30-40 min. Häll över en tsk lakritspulver och ÄT. Världens godaste glass i mitt tycke! Men nu älskar jag ju också lakrits.
  Har man lite extra tid och vill lyxa lite så tar jag vanlig kesella, mixar ner färska bär och hackad mörk vahlrona choklad. Sen samma procedur.
  Perfekt om man som jag är ett glassmonster och behöver något nyttigare substitut.

  Ha en go helg :)

 11. Emma 5 oktober, 2012 on 14:24 Svara

  Hej!
  Jag har ett väldigt bra recept som jag fått av min svärmor som är perfekt att tugga på och det går snabbt att slänga ihop :)

  Gi-chips/Gi-knäckebröd
  2 DL majsmjöl
  1/2 DL sesamfrö
  1/2 DL linfrö
  3/4 DL solrosfrö
  1/4 DL pumpafrö
  1/2 DL olivolja
  2 1/2 SL kokande vatten (VIKTIGT!!)
  flingsalt efter eget tycke

  Blanda ihop de torra ingredienserna, häll på olivoljan.
  Koka vatten (de måste koka) och häll de kokande vattnet över de torra ingredienserna, blanda snabbt ihop.
  Dela degen i två delar på varsitt bakplåtspapper som du lägger på varsin plåt. Lägg sedan ett bakplåtspapper på degen och platta ut båda degarna tunt med händerna eller genom att lägga den andra plåten på bakplåtspappret och tryck ut tills degen tunnas ut.
  Ta sedan bort det övre bakplåtspappret och strö på flingsalt efter eget tycke.
  Grädda de båda plåtarna samtidigt i ugn, 150 grader i ca 45-50 minuter.

  Så var fredagsmyset färdigt, både gott och nyttigt 😉
  Trevlig helg!

  • Emma 6 oktober, 2012 on 21:13 Svara

   2 1/2 DL kokande vatten ska det såklart stå 😉

 12. Johanna Lundqvist 5 oktober, 2012 on 14:29 Svara

  Mitt nyttigaste snacks som även barnen älskar är ett slags salt knäckebröd enligt följande:

  2dl majsmjöl
  1dl linfrö
  1 dl sesamfrö
  1 dl solroskärnor
  1 dl rapsolja
  1/2 dl pumpakärnor
  2 dl hett vatten

  Rör samman och fördela på tre bakplåtsklädda plåtar, strö över flingsalt och grädda 1 timme i 150 grader. Mumma! Barnen tror att de får chips :)

 13. Ann-Sofi 5 oktober, 2012 on 14:39 Svara

  Jag brukar smula ett kex eller en pepparkaka över keso o hallon…lite onyttigt men tar udden av det värsta suget och matigt är det också. Annars funkar torrostade blandade nötter med en skvätt soja som snacks, vill jag ha det riktigt lyxigt köper jag kryddade nötter på lösvikt, förbannat gott!

 14. Moa 5 oktober, 2012 on 15:04 Svara

  Vad kul! Jag som velat ha en oral länge nu…:) Fina tänder = fin hälsa!

  Jag åt precis en liten fredagsfika som jag gärna delar med mig av.

  Mixa:
  3 dl nötter, 1 dl frön, 2 dl valfri torkad frukt <—gärna nått bärigt, 1 tsk honung, 2-3 msk kakao – av fin kvalitet…och späd med några msk vatten. Rulla till fina bollar i kokos. Njuut!

  Dessa bollar är perfekta som eftermiddagsmellis med en banan innan träning, då de inte heller nödvändigtvis behöver ett kylskåp. Men de funkar också utmärkt som en god avslutning på kvällen.
  Lagom söta och mättar skönt. Enjoy!

  Trevlig helg!

 15. anna 5 oktober, 2012 on 15:06 Svara

  Mitt tips är att kvargpannkisar (am. pannkakaor gjort på kvarg, mandel/kokosnöts mjöl, äggvita, fiberhusk, bakpulver)
  rulla dem sen i kanel och sukrin! = KANELBULLE :)

 16. Therese 5 oktober, 2012 on 15:51 Svara

  Jag gjorde precis chokladbollar till helgen på torkade aprikoser, torkade fikon, valfria nötter (jag valde valnötter, paranötter och hasselnötter), solrosfrön, kakao och starkt kaffe. Mixa allt i matberedare tills det blir bra konsistens, lagom kladdigt. Jag hade i allt på känn och smakade av vart efter som. Gör man som jag och häller i lite för mycket kaffe så kan man bara ha i mera nötter eller mandelmjöl. Rullade de sedan i kokos, jättegott! Jag gjorde väldigt små bollar, roligare att kunna äta flera än bara en :) Dotter min älskade dom också!
  Trevlig helg! Kram

 17. Lina 5 oktober, 2012 on 15:59 Svara

  Jag är en person som väldigt ofta blir sugen på salt och salta saker och då chips inte tillhör det nyttigare valet, så har jag funnit ett annat alternativ som är både nyttigt och tillfredställer suget nämligen röd stenbitsrom! Tar en tesked rom, salt och gott och det räcker med 3 skedar en kväll som jag är jättesugen på chips för att suget ska försvinna.

 18. Lisa 5 oktober, 2012 on 16:07 Svara

  Asså jag kommer rekomendera en riktig klassiker, men det är helt enkelt så att dem är bäst!

  Grönsaksstavar med dipp på kvarg och örter/vitlök/gräslök!

 19. Mias Lilla Granby 5 oktober, 2012 on 16:58 Svara

  Insåg när jag skulle fundera ut ett tips att jag verkligen är en lösgodisjunkie som sällan äter nyttigt kvällsmys.
  Men så kom jag på en fruktsallad jag brukar göra när jag vill ha ett nyttigare alternativ. Det är en exotiskt fruktsallad bestående av 1 mango, 2 skivor färsk ananas, 1/2 papaya, 1 ask physalis, 1/2 röd chili, 1 lime och 1 tsk fruktsocker. Skär frukten i bitar, finhacka chili, blanda ihop allt och pressa ur limesaften över frukten, strö över fruktsockret och blanda om. Gott som det är eller så kan man lyxa till det med kesella, kesella vanilj om man är extra lyxig :)

  Ha en bra fredagskväll!!!

 20. Caroline Andersson - Mamma till Elias 5 oktober, 2012 on 17:05 Svara

  Här hemma brukar vi göra grönsaksstavar och frukt, tex morot, gurka och äpple och sen göra en egen dipp till. Annars kan osaltade nötter vara ett lite nyttigare alternativ, det behöver inte vara svårare än så! :)

 21. Johanna 5 oktober, 2012 on 17:23 Svara

  Hej! Mitt bästa tips på snacks är att göra nyttiga moccatryfflar! Blanda 100 gram färska dadlar, 25 gram kokosflingor, 1 msk ekologisk kokosolja, 10 gram kakao och 1-2 msk starkt kallt kaffe. Rulla till bollar och doppa i kakao eller kokos. Ställ kallt en halvtimme! Blir precis samma lyxiga konsistens som riktiga tryfflar fast utan socker och tillsatser :) dessutom är de mäktiga så det räcker med två, tre stycken! (Receptet ovan är för ca 4 personer).

 22. Sandra 5 oktober, 2012 on 17:42 Svara

  Klyftigast måste väl ändå vara alla goda småcitrusfrukter som dyker upp i butikerna nu! Det brukar jag äta när jagblir sugen på något sött o gott!

 23. Annika 5 oktober, 2012 on 18:53 Svara

  Granatäpple!!!
  Gott, nyttigt och bra om man tycket om sitta pilla. Mums!!!

 24. Åsa i Falun 5 oktober, 2012 on 19:00 Svara

  Då vill jag tipsa om bananomelett! Mosa en banan, vispa ner två ägg, en nypa salt och en matsked mjölk. Stek i olja och servera med keso och bär. Ett supergott och nyttigt mellanmål och snacks! MÅSTE testas! :)

 25. Cecilia 5 oktober, 2012 on 19:07 Svara

  Så här till helgen kommr jag säga lösgodis och en extra god godis bit är dom omtalade lakris döskalle huvudena. Jag har lärt mig att man måste få una sig lite godis. Jag tränar och ligger i med mycket saker hela dagarna. Så att få ta några godisbitar på fredags kvällen är inte fel.

  Man är värd att unna sig själv ibland. Men man får inte glömma bort att lagom är bäst. Och det gäller ju allt som är sötsaker.
  Tänderna tycker också att det är bäst.

 26. Lina Lundmark 5 oktober, 2012 on 19:14 Svara

  Jag tycker att ett bra mellis är äppelklyftor
  Som doppas i jordnötssmör.

  De flesta butiker har smöret utan massa tillsatser, endast med havssalt. Äpplena ska helst bra gröna, sadtiga och syrliga, granne Smith :) man får knapra på en bra stund, och det är inte massa ingredienser som ska blandas, gräddas eller frysas!

  Kram Lina

 27. Emma 5 oktober, 2012 on 19:59 Svara

  Bananpannkakor!! Funkar frukost mellis och kvällsmat. Och bäst är att minimänniskor oxå älskar dem!
  Mixa 1 dl ( fiber) havregryn. Släng i ett ägg och en banan. Stek och servera m kesella/ keso och bär! Enklare eller snabbare kan det inte bli!

  Sen har jag oxå en farligt god ( men sjukt onyttig) mikrokola..
  4 msk socker
  2 msk mjöl
  1 tsk vaniljsocker
  1msk kakao
  2 msk smör
  2 msk sirap.
  Mikra 2 min, rör om efter halva tiden. Häll sen ut på bakplåt..
  Ja. Ibland får man unna sig lite 😉

 28. Hanna L 5 oktober, 2012 on 20:25 Svara

  Hej!
  Mitt tips på nyttiga snacks är faktiskt lättsaltade edamamebönor. Fräscht och gott. Man kokar frysta/färska bönor i några minuter och strör flingsalt över. Mums.

 29. Hanna 5 oktober, 2012 on 20:58 Svara

  Oj vad detta var himmelriket för mig. 2 vuxna och 2 barn i min familj, alla lika godissugna och ständigt på jakt efter nyttigare efterrätter som ändå går hem hos alla. Vi brukar som ett alternativ till vanlig glass göra glass på skivade frusna bananer, vi blandar 3 st med 3 msk raw kakao och mixar i matberedare. Obs måste mixas mycket längre än man tror (i en tillräckligt stark maskin) för rätt smak och konsistens. Sen serverar vi det med hallon och blåbär.

  Jag gillar teknik som underlättar livet. Skötsel av tänder har för mig av någon anledning blivit jobbig mitt i alla andra måsten som småbarnsförälder. Nu önskar jag mig väldigt mycket denna apparat!

  Tack för mig!
  Hanna

 30. Emelie 5 oktober, 2012 on 21:03 Svara

  Då vill jag tipsa om tamarirostade mandlar, supergott!
  Marinera mandlar i tamari-soya i 1-2 timmar, häll av soyan som inte har sugits upp, rosta i en het pana/ugnen på 150 grader i typ tio minuter, håll koll! Klart!

 31. Heja mamma! 5 oktober, 2012 on 21:10 Svara

  Ät vanligt godis för tusan ;), nyttiga varianter funkar aldrig för mig så jag äter vanligt ”karra” men i mycket begränsade mängder. Lördagar och en dryg näves mängd, mer är ju ändå inte gott egentligen.

  Jag är ärlig med min motivering: Det är lite synd om mig. Ska de kommande två veckorna dra ut inte mindre än 3 (!) tänder. Beror inte på att jag slarvar utan ren och skär otur… Buhuuu :(

 32. Åsa 5 oktober, 2012 on 21:44 Svara

  Kikärtsbars blir mitt tips!

  Mixa: en burk kikärtor, 4 msk kakao, 1 banan, 1 dl hackade jordnötterjordnötssmör o 3 msk hon ung. Bre ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda ca 20min i ugn på 200grader. Låt stå kallt ca r dygn så sätter sig chokladsmaken.

  Mums!

 33. Hanna nilsson 5 oktober, 2012 on 22:27 Svara

  Brukar inte göra inlägg men mitt tips som jag älskar är att dippa morötter i hommus i love it ! :)

 34. Daniela Lilius 5 oktober, 2012 on 22:36 Svara

  Mitt bästa tips är något som jag provade till Jul godis för något år sedan!

  Choklad doppade ( håll i hatten) Majskrokar!

  Använd gärna en riktigt Mörk choklad. Smält doppa låt stelna!
  Jag doppar inte hela utan gör en 50/50 av de!
  Annars är de flesta frukter super med lite mörk choklad på!

  Jätte gott!

 35. Linnea 5 oktober, 2012 on 22:58 Svara

  Mitt bästa tips är en ljuvlig fredagsdessert!

  Ta ett snapsglas på fot, häll i lite flytande honung häll på turkisk yoghurt och riv sedan på färsk ingefära!

  En enkel och bra efterrätt som kan blandas efter smak och tycke med bra ingredienser såhär i förkylningstider! :)

  //Linnea

 36. dentvetydigamamman 5 oktober, 2012 on 23:49 Svara

  fredagslyx hemma hos mig är äggmjölk med eko kakao och vispad grädde med vaniljpulver! 😀

  så här gör du:

  mixa 2 eko-ägg, 25 gram smör (osaltat) och 1 slätstruken msk kakao.

  koka upp 2 dl vatten och häll över och mixa ihop! äggmjölk – färdig!

  vispa grädde och ha i vaniljPULVER (inte socker).

  häll upp äggmjölken i ett snyggt glas och toppa med den smaksatta grädden och NJUT!

  riktigt gottigt och du får i din en massa nyttigheter :)

  • dentvetydigamamman 5 oktober, 2012 on 23:55 Svara

   keso a ´la malta är SÅ gott också :)

   så här gör du:

   vispa grädde ganska hårt och vispa ihop med keso. ha i vaniljPULVER (inte socker) efter smak! – klart!

   värm frysta bär – jag brukar ta jordgubbar – efter att det har kokat ihop en liten stund så mixa till en slät sås.

   servera keos a´la malta i fina skålar och ringla över jordgubbssåsen! super GOTT!

 37. Johanna 6 oktober, 2012 on 14:07 Svara

  HÄR KOMMER MITT BÄSTA TIPS!!!
  Om man som jag ÄLSKAR fredagsmysets chips och dip, men vill ha en lite nyttigare variant. Poppa vanliga popcorn och dippa i valfri dipp/blandning.

  Underbart gott och eftersom de är så små tar det lååång tid att äta. Perfekt för en tv-tittarkväll med andra ord!!

 38. jessica 6 oktober, 2012 on 15:08 Svara

  Mitt bästa tips är frysa ärtor.

  Ta en skål, öppna frysen, häll upp ärtor, lägg tillbaka ärtpåsen och stäng frysen. Sen kan du sätta dig och äta. Ta inte för många bara för de tinar snabbt.

  Det här är jättebra eftersom det tar lika långt tid som att hälla upp smågodis i en skål. När jag är godissugen har jag ingen lust att hålla på att skala morötter eller blanda grejer. Snabbt och enkelt ska det gå.

  Smågodissubstitut är min grej.

  Ps. Saknar du smågodiset för mycket kan du hälla dina ärtor i en tablettask.

 39. Jenny 6 oktober, 2012 on 17:57 Svara

  Ett absolut måste i vår kyl just nu är morötter. Helst ska de vara nyskördade och så där tunna och söta så om man inte har nära till en gård är det perfekt när affärerna börjar med lösvikt så man kan plocka själv. Inte riktigt som godis men det ger ändå en bra känsla när man får välja de som ser godast ut. :) De får gärna vara ”ätfärdiga” så att det bara går att plocka dem direkt ur kylen. Det går åt många kilon på en vecka och det är skönt att kunna gå och ”småäta” utan att ens behöva fundera över om det är okej.
  Ett annat måste är en välfylld fruktskål på ett strategiskt ställe. Helst där man vet att man annars lätt äter något onyttigt om det finns till hands (här är den kritiska tidpunkten när katterna får mat tidigt, tidigt på morgonen, då är det så enkelt att plocka några godisbitar men lika enkelt att ta en clementin ur skålen som numera alltid står på köksbänken).

  MEN, om jag är riktigt, riktigt sugen på godis finns det inga nyttigheter i världen som kan ersätta det. Då köper jag det jag verkligen är sugen på, utan att tänka på vilka sorter som är ‘nyttigast’ och jag har bestämt mig för att aldrig ha dåligt samvete utan att istället njuta av det. Däremot behövs oftast inte några större mängder.

 40. Aniika 6 oktober, 2012 on 19:15 Svara

  Kul med en tävling där vi alla är ”vinnare” =har precis suttit och skrivit av en massa spännande recept härifrån! :)
  Mitt bästa tips på supergott, och enkelt, nyttigt snacks är mandelcrisp, efter ett recept min syrra har tipsat om:
  Mandelcrisp
  Sätt ugnen på 175 grader. Blanda 3 dl mandelspån (alt ”vanliga” mandlar som du hackar i mindre bitar), skal från 1 apelsin, 2 tsk kanel, 0,5 dl flytande honung i en skål. Smörj en plåt med solros- eller rapsolja och fördela blandningen över plåten. Toppa med flingsalt och sätt in i ugnen i 15 minuter. Låt svalna en stund, bryt i bitar, och njuuut!
  Ha en bra helg!

 41. jojjan 6 oktober, 2012 on 21:49 Svara

  Mitt tips! Skaffa en äppleurkärnare. Kärna ur ett gäng äpplen. Skala och skiva dem. Häng upp äppleringarna på ett snöre. Låt de torka ett par dagar och ät de sedan som godis. Ok. Det här snackset tar ett par dagar men det är sjukt gott. Dessutom är det en perfekt aktivitet att göra med barnen. Min tvååring älskar att känna på äppleringarna när de hänger på tork. En och annan ring försvinner under torkningen då hon absolut måste prova ifall rätt konsistens uppnåtts 😉

 42. Stina 7 oktober, 2012 on 14:45 Svara

  Jag är svag för glass men det kan man ju inte äta för ofta tänker jag. Just nu ammar jag och min dotter är överkänslig/allergisk mot mjölk och ägg. Lite trist med maten just nu men det är ju bara en kort period för mig. När sötsuget smyger på fram på kvällen när man landat i soffan efter att våra två tjejer sover kan man då göra en nyttigare glass/sorbe.
  1 avokado
  1 stor banan alt 2 små (mogna så de är lit söta men inte för övermogna tycker jag; då tar banansmaken över)
  Ca250 grm frysta hallon (hår fint med annan fryst frukt också tex mango)
  Mixa allt till en slät krämig glass, mums!
  Servera direkt för den smälter ganska fort.

 43. Anna & Micke 7 oktober, 2012 on 15:47 Svara

  Vårt bästa tips är kesella-glass, som vi gärna njuter av vilken dag i veckan det än här. Grunden är frysta bananskivor och en rejäl klick kesella. Detta mixar jag med kakao, jordnötssmör och lite agavesirap. Om jag vill lyxa till det lite extra rostar jag lite naturella jordnötter i ugnen och har i.

  Pojkvännen är inte så förtjust i choklad, så hans glass smaksätter jag med hallon och agave istället.

  Jag mixar i en Braun Multiquick 5 som är en stavmixer som man kopplar till en stor bunke. Den är perfekt till att göra kesella-glass. Ofta äter vi glassen på en gång, men om den blir lite lös kan man stoppa den i frysen en stund innan.

  Chokladsmak:

  1/2 fryst banan i skivor
  en rejäl klick kesella
  2 tsk kakao
  2 tsk jordnötssmör
  lite agavesirap
  (ev. rostade jordnötter)

  Hallonsmak:

  1/2 fryst banan i skivor
  en rejäl klick kesella
  0.75 dl frysta hallon
  lite agavesirap

  Testa gärna, det är inte så noga med proportionerna.
  Ha det fint!!

 44. Jenny 7 oktober, 2012 on 20:23 Svara

  Ett kvällssnacks ska vara gott, nyttigt och det ska gå att bara plocka fram när suget sätter in.
  Annars når de sötsugna armarna det onyttigare alternativet.

  Så mitt tips är:
  Lite naturella cashewnötter
  Lite salta jordnötter
  Några russin
  10-20g mörk choklad (jag gillar 70%)

  Lägg i skål. Ät.

  Super duper mega gott!
  Smakar som nyttig snickers.

  Det mättar bra också så suget försvinner.

 45. Anna 7 oktober, 2012 on 23:37 Svara

  En riktig klassiker om man gjort lumpen eller jobbat i försvaret är Jägarsnus. Russin, jordmötter och hackad choklad. En näve av detta och du klarar alla utmaningar. Gör ditt eget ”snus” med favoritnötterna, torkad frukt och riktigt mörk choklad om du vill vara lite extra nyttig.

 46. Anna 8 oktober, 2012 on 00:45 Svara

  Jag är inte så mycket för att baka, så jag går loss på frysta bär när jag är sugen. Hallon, björnbär, blåbär. Eller fryst mango, eller om inget av det finns; frysta ärtor. Det mesta som är fryst med andra ord. Det är ju egentligen samma koncept som att äta karameller som annars är mitt favoritgodis, det tar lite tid att äta så man hinner aldrig få i sig så mycket.

  Annars är grönsaker dippade i hummus en favorit.

 47. Nathalie Persson 8 oktober, 2012 on 12:25 Svara

  Mitt bästa supersnack är ett äpple, jag gillar röda. Skiva äpplet tunt och strö över kanel. Så gott! Tar inte mer än 30 sekunder och passar riktigt bra på hösten :)

 48. Felicia Persson 28 oktober, 2012 on 20:31 Svara

  Under hösten och vintern brukar jag få riktiga cravings efter clementiner som jag då äter när jag blir sådär sugen på något o inte riktigt vet vad men ändå vill att det ska vara nyttigt :)

  Jag brukar även äta frysta hallon, frysta blåbär och skivad fryst banan! Jättemumsigt!!!

  Kesella med hallonsmak, vaniljsmak eller citronsmak är ju också en höjdare 😀

  Annars tycker jag det är jätte gott med mandlar och russin som är doppade i mörk choklad och med lite kokosflingor på :)

  Torkad frukt är ju också bra att ta till när man måste tugga på något, jag tycker då att aprikoser och ananas är absolut godast! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna