VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Recension Sunwing Side East Beach

sunwing side east beach

Flera läsare har hört av sig och vill veta mer om Sunwing East Beach i Side så jag har skrivit en recension av hotellet och faciliteterna.

Vi tillbringade två veckor på Sunwing East Beach i Side i första halvan av juli. Sunwing East Beach är ett helt nytt hotell i Side, Turkiet och ligger på andra sidan av stan jämfört med Sunwing West Beach. Vi bodde i en Royal Family Suite, en tvårumssvit med ett stort sovrum där Hans och jag sov, tillsammans med Baxter i resesäng. Sixten och Tom (Hans äldre son, 10 år gammal) sov i bäddsoffa ute i vardagsrummet, som även har en köksdel intill. I lägenheten finns två spisplattor, kylskåp och liten frys, mikrovågsugn, kaffebryggare, vattenkokare och brödrost.

Badrummet var relativt stort med dusch där vi kunde få in ett eller två barn också vid behov, stora speglar så att vi slapp trängas och bra möjligheter att kunna packa upp alla necessärer.

Det fanns gott om förvaringsutrymmen både i sovrummet och i hallen så vi kunde packa upp allt bagage och stuva undan reesväskor. När man reser fem personer så blir det en hel del kläder och prylar ju. Vi blev positivt överraskade av de sköna sängarna och hur stilrent och snygga lägenheterna var.

Eftersom vi reste med två små barn planerade vi för många timmar kvällstid på balkongen istället för att hänga i baren och då prioriterar vi en lägenhet med balkong och utsikt mot havet/poolområdet. Lägenheterna på markplan har direkt access till poolen, vissa med staket och vissa utan. En del småbarnsföräldrar älskar att kunna ha barnen innanför staketet eller inne i lägenheten och kunna sola precis utanför medan vi hellre ville komma upp och få bättre utsikt. Dessutom skulle båda barnen enkelt klättra ut om de fick chansen på nedersta våningen.

Eftersom hela hotellet inklusive poolområdet är helt nytt så är allt superfräscht. Hotellet består av två stora byggnader på varsin sida om en liten väg. När man bokar lägenhet så bör man kolla på numret så att man vet vart på hotellet man vill bo. I den högra byggnader, där vi bodde finns poolen där all vattensport sker och de två fina vattenrutschkanorna är. Båda områdena har varsin bebispool och en stor pool också. Vi upplevde det högra området mer livligt än vänstra, både på dagarna och kvällarna. Bra att veta! Det finns gott om solstolar både kring poolen och lite avsides i grönskan.Vi fick aldrig till några bra rutiner med vart i poolområdet vi skulle hänga eftersom våra tre barn var lite oberäknerliga i sina intressen men om det var något som var ointressant för dem så var det bebispoolen. Bebispoolen var kallaste bassängen men med ett stort segel som skyddar små barn mot solen medan den stora poolen var väldigt varm i juli, nästan för varm när termometern visar 40 grader i skuggan.

Frukostbuffén var väldigt bra för att vara på charterhotell. Vi hade köpt ett paket där frukost för mig och Hans ingick, alla barn under 12 år äter då gratis. Det kändes prisvärt och lyxigt att äta en ordentlig frukost med mycket färsk frukt och ägg varje morgon. Det fanns flera kockar som stekte plättar, omeletter och ägg och om man ville lägga till färskpressad juice så kunde man göra det mot en extra kostnad. Vi växlade mellan att äta en lättare lunch uppe i lägenheten, äta sallad nere på hotellets beachclub på stranden eller crêpes vid poolbaren. När det är så varmt och frukosten är så bra så känns en allinclusivebuffé ett par timmar senare lite övermäktigt, i alla fall för oss. Däremot la vi mer krut på middagarna, allra helst när de små barnen somnat. Vi lagade en del mat hemma i lägenheten som vi köpt i hotellets butik eller så åt vi på någon av hotellets restauranger. Våra små barn är inte de mest optimala restauranggästerna, hade jag fått välja hade jag gärna ätit alla middagar på restaurangerna men det är liksom inte värt anspänningen det medför. Ge oss ett par år så återkommer vi!

Den fina långa sandstranden som hör till hotellet nås genom en promenad på ett par eller flera hundra meter. Vi hade vagn med till båda barnen, man kan åka med hotellets buss också. Det är en ganska tuff väg, även för en 10-åring när det är väldigt varmt så vi var inte nere på stranden så ofta som vi hade tänkt. Barnen hann tappa stinget på vägen dit från hotellet. Sanden var väldigt het och barnen vägrade gå i den såklart så vi fick bära mycket. Stranden är lite lurig då den först blir djup och sen långgrund så vi fick passa de små barnen mycket. Det var ganska strömt också.

Fitnessavdelningen ligger i den underjordiska gången mellan de två hotellområdena. Gymmet är helt nytt, precis som resten av hotellet och välutrustat för att vara hotellgym. Det finns flera löpband och konditionsmaskiner, några styrketräningsmaskiner och dragmaskiner och en del hantlar. Jag hade gärna sett några kettlebells, en chinsstång, ett par medicinbollar, några skivstänger och liknande så att man köra mer funktionell träning. Gruppträningssalen var lika fin den, även om den är i minsta laget. Vi körde alla crosstrainingpass som fanns på schemat medan de små barnen var hemma i lägenheten tillsammans med Tom, det fungerade väldigt bra. Fem dagar i veckan finns det gratis barnpassning för barn 0-2 år (upp till att de fyller 3 år) en timme 08.30-09.30 så att föräldrarna kan gå och träna. Då lämnar man barnen inne på Miniland där de leker, pysslar och dansar. Vi utnyttjade det väldigt mycket och barnen älskade det. Tom fick sovmorgon, de små barnen leka och sedan åt vi frukost allihopa tillsammans och hade en hel dag framför oss, en helt fantastisk möjlighet!

Tjejerna som jobbar på Miniland går även att anlita som barnvakter uppe i lägenheten. En kväll när Tom hade filmkväll med de äldre barnen så kom en tjej hem till oss och lekte med Sixten och Baxter i två timmar så att Hans och jag kunde gå ner till restaurangen och äta middag tillsammans. Teoretiskt sett skulle de kunna vinka till oss från balkongen… Detta var alltså ingenting som hotellet ordnade utan tjejerna själva, det är verkligen en bra idé. En semester handlar inte bara om att sola och bada och leka, även den vuxna behöver få en stund tillsammans, ensamma och bara vara ett par. Speciellt när man har äldre barn i familjen som är vakna sent, att alltid ha barn runt omkring sig är rätt tufft tycker jag som är mån om att få en egen timme varje dag. Bara för att man skaffar barn ger man inte upp sin identitet.

Eftersom Tom har helt andra behov än de små barnen var vi måna om att han skulle få möjlighet att umgås med andra barn i samma ålder på hotellet så han var med på många av de aktiviteter som finns med vattenrugby, dart, vattenrutschkanetävling, disco, filmkväll, pizzanight och så vidare. Det mesta är gratis men där det ingår mat så kostar det cirka 50:-. Det var verkligen så värt för honom att få vara en stor kille ett par timmar per dag, fixa håret, hänga med kompisar och till och med lära sig några ord på danska och norska från sina nya kompisar, Tom älskade hela hotellet och vattenrutschkanorna allra mest! Han fick ett glass-och läskkort första dagen som han själv kan använda som betalning i baren med. Efter en vecka fick han ett nytt kort med 10 nya glassar på, på så sätt fick han räkna ut hur han skulle göra för att kortet skulle räcka hela semestern och lägga upp en taktik på hur många glassar han kunde äta per dag. I slutändan insåg vi att vi borde köpt såna kort till de små barnen också eftersom de var så prisvärda men det insåg vi i efterhand, tips till er i alla fall!

Sunwing Side East Beach är ett helt kontantfritt hotell vilket innebär att man inte kan betala med varken pengar eller kort i restauranger, barer eller butiker. Man får ett kort som man registrerar varje gång man äter eller handlar och så samlas hela notan på kortet. Man kan välja när man vill betala för kortet, vi hade tänkt göra en betalning per vecka men det glömdes bort i semesterlunket så vi betalade hela notan kvällen innan vi skulle checka ut. Det är ett smidigt sätt att slippa hålla på med pengar vid poolen, räkna mynt och växla, den enda nackdelen är att det inte går att ta ut kontanter på hotellet så när vi skulle ta taxi in till Side så fick vi be taxichauffören köra förbi en bankomat vilket i sin tur gjorde taxiresan dubbelt så dyr. Med andra ord; ha tillräckligt med kontanter för taxiresor med er!

 

En liten sammanfattning då:

+ Välskött, nytt och fräscht hotell

+ Stort poolområde med något för alla åldrar

+ Restaurangerna, speciellt Fino

+Frukostbuffén

+ Verksamheten runt om kring med barnaktiviteter, barnpassning, träning o.s.v.

– Relativt långt till stranden

– Ingen personal kan engelska så det blir en del missförstånd 

– Det finns ingen trottoar in mot Side så vi vågade inte promenera med barnen

 

Om vi åker tillbaka? Absolut! Detta hotell passar oss, våra behov och vår livsstil perfekt!


Kommentarer


 1. Cina 6 september, 2012 on 11:18 Svara

  Tack för en bra blogg med varierat och inspirerande innehåll!!!
  Recensionen kunde inte kommit lägligare, vi åker dit med vår då 10 månaders tjej 6 oktober. Känns som vi gjort ett bra val. Föll för att det såg fräscht och rent ut och att det fanns så många möjligheter på samma ställe:)
  Är det gratis att träna på hotellet?
  Vet du vilka vagnar de erbjuder på hotellet?
  /
  Cina

  • Lofsan 6 september, 2012 on 11:53 Svara

   Klasserna är gratis för alla, gymmet kostar om man inte är satsmedlem. När vi var där hade de väldigt dåliga vagnar som alla var trasiga men de hade beställt nya som de väntade på. Vi hade som tur var med oss en egen vagn som vi använde istället.

   Hoppas ni får det bra!

 2. Maria 6 september, 2012 on 13:46 Svara

  Hej!

  Läste även i bloggen om när ni var på Ocean Beach Club, har du någon favorit? Vi står i valet och kvalet mellan Side East Beach och OBC, fick känslan av att OBC var snäppet lugnare och mysigare? Och den utsikten från löpbandet skulle man ju inte tacka nej till! Vi har en 2,5-åring och om några veckor en nyföding och trivs också hur bra som helst på Sunwing:)

  Tack för en som alltid superbra blogg som just nu motiverar mig enormt att fortsätta träna ända fram till bf:)

 3. Jenny 6 september, 2012 on 19:29 Svara

  Kul med recension av Turkiet! Visst har ni också varit på OBC? Om du får jämföra, vad ser du för plus och minus då? Vi trivs väldigt bra på OBC, men kan tänka mig att vattenrutschkanorna skulle kunna falla våra stora barn i smaken. :-)

 4. Kristin 21 september, 2012 on 07:13 Svara

  Vad kostade det att få tillgång till gymet? Tycker det ska ingå när man bokar resan! :(

  • Lofsan 21 september, 2012 on 09:33 Svara

   Jag vet faktiskt inte, kanske 100?

 5. Lotta Jansson 23 september, 2012 on 09:38 Svara

  Följde din blogg när du var i Side – vi var ju på Systerhotellet i juni. Nu har vi bokat till East Side i juni! Ska bli kanonkul! En fråga. Var nån av poolerna ultimat för simning?
  Lotta

  • Lofsan 23 september, 2012 on 10:08 Svara

   Vad roligt! Ja, Hans simmade 30 minuter varje morgon innan frukost.

 6. Alexandra - mamma till Leia 8 november, 2012 on 21:36 Svara

  Åh tack för en recension av hotellet. Jag och mannen ska åka dit i sommar har vi bestämt. Efter detta blir jag bara säkrare =)

 7. Karin 11 februari, 2013 on 22:08 Svara

  Hej!
  Lite Gammalt inlägg – men men :-) Står I valet och kvalet och ta in-clusive.. Vi har två barn som är 2 och 4.. Ska vi ta bara frukost eller ej.. Hur mycket tror ni att ni gjorde av med på mat?
  Tack på förhand!!
  Karin

 8. Malin 19 juni, 2013 on 21:21 Svara

  Hej – vi funderar på att åka till Side East Side i höst, september men blir skeptisk endast av en anledning och det är att det på satelitbilderna ser ut som att hotellet ligger mitt emellan två huvudbilvägar – dessutom står det att biltrafiken kan vara störande. Hur upplevde ni det? Märker man av vägarna och är de väldigt trafikerade?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna