VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Some drama

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Sixten

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och var så glad över att ha relativt nära från jobbet och att jag har ett jobb där jag lätt kan bli nådd. Det var en av anledningarna till att jag inte vill jobba nere på Sats Odenplan, utan mobiltäckning. Eftersom Hans sällan är nåbar på dagarna så är det extra viktigt att förskola och barnvakt kan få tag på mig i första hand och mormor/morfar i andra hand om det händer en olycka.

När jag 20 minuter senare var hemma satt Sixten med en isglass, nyduschad i soffan. Den värsta blödningen har lagt sig, en lite rännil längs med bakhuvudet bara men Sixten berättar själv:

-Gjorde illa, ajaj, Sixten ledsen.

Det mest viktiga liksom.

Jag ringde vårdguiden och vårdcentralen och fick lite hjälp, skönt att slippa sy och ingen hjärnskakning som tur är. Men både Sixten, barnvakten och jag blev lite skärrade.

Baxter missade sin eftermiddagssovning i tumultet och blev så ledsen sen. Jag hade fortfarande jordens huvudvärk (trots en colazero på eftermiddagen, kanske stress?) och Baxter skrek till han somnade. Tyvärr vaknade han av misstag och var otröstlig men min mamma kom förbi efter jobbet och hjälpte till att söva om Baxter medan Sixten och jag satte oss för att vila lite.

2,5 timme senare vaknade Baxter och ganska snart därpå kom Hans hem, vilken lättnad. Lite för mycket drama idag för att det ska vara nyttigt men det är säkert inte sista gången det sker en olycka. Mina barn är relativt vilda och leker mycket med löpning och brottning så det är klart att det då och då kommer gå överstyr. Måste bara hinna lappa ihop ett brustet mammahjärta först för mest orolig jämt är ju jag.


Tokiga Sixten som älskar att träna just nu.


Annons

Kommentarer


 1. Therese 15 augusti, 2012 on 23:07 Svara

  åh, stackars sixten :( och stackars dig. det är en mammas eviga dilemma – det dåliga samveten och denna oro! min wilmer ramlade på MIN fot, ramlade baklänges och blev medvetslös en kort stund medan jag satt och ammade wincent. gode tid, en vrålskrikande en månads bebis och en unge som inte vaknar! när han vaknade var han ledsen och sen somnade han som en stock. ensam hemma var jag och ringde min sambo först och sen sjukvårdsrådgivningen… in till akuten, där wilmer kvicknade till ordentligt. och han hade fått en hjärnskakning! det värsta var att han snubblade på MIN fot – snacka om att jag hade dåligt samvete! hoppas nu ungarna sover gott hela natten! tur att man har sin mamma alltså – min har räddat mig många gånger också :)

  • Sara 16 augusti, 2012 on 11:38 Svara

   Oj! Hjärnskakning låter allvarligt! Vad gjorde läkarna åt det? Har själv en 10-månaders bebis som ramlat flera gånger.

   • Therese 16 augusti, 2012 on 22:54 Svara

    vi hade blivit inlagda om vi hade velat, men wilmer blev ”som vanligt” efter 4 timmar ungefär men var fortfarande lite dämpad och eftersom vi bodde nära så var det ok att vi åkte hem. vi väckte honom 2 ggr på natten för man ska ha koll 24 h efter ett slag mot huvudet för symtom på hjärnskakning uppkommer inom 24 h. i wilmers fall hade dem kunnat blivit värre. det hade inte jag en aning om innan! läkarna kollade så att allt var bra och att han reagerade som han skulle o.s.v. det är vila som gäller. men är det en riktigt allvarlig hjärnskakning så blir man ju inlagd på observation! ungar slår sig ju hela tiden! men han hade otur och föll på bakhuvudet och då behövs det inte alls vara hårt för att det ska bli hjärnskakning tydligen… nä usch, otäckt som tusan… men det lär inte vara sista gången med den vilda ungen 😉 har en 8 ½ månaders hemma också och han trivs så bra med att sitta still – än så länge 😉

 2. sophia 16 augusti, 2012 on 06:34 Svara

  Åh stackars sixten!! Hoppas det är bättre idag!!

 3. Johanna 16 augusti, 2012 on 06:40 Svara

  Å jisses! Skönt att det gick bra ändå! Hatten av för dig som kör stenhårt! Hoppas du får tid att varva ner som sagt så att du inte tar slut! Heja heja!

 4. StepUp 2 Fitness 16 augusti, 2012 on 08:45 Svara

  Åh vad jobbigt, för Sixten och dig! Hoppas att han mår bra idag!

 5. Agneta 16 augusti, 2012 on 09:17 Svara

  Stackars gossen… Inte kul å orolig blir man. Blöder mkt då man får ett jack/sår i skallen då man har så mkt blodkärl där. Som tur är helar det fort av samma anledning, tur det!
  Ha en bra dag å hoppas han mår bra idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna