VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lite om hotellets uppbyggnad & Mehmets Kitchen Sunwing Side East Beach

Sunwing Side East Beach är ett tvådelat hotell. Man kan gå mellan de två stora huskropparna över en liten väg eller genom en gångtunnel som även fungerar som en liten galleria med MiniMarket, Teens Lounge, spelhall, fitnesscenter och så vidare. De båda hotellen ser i princip likadana ut med de stora skillnaderna att den vänstra (vår) del har två vattenrutschbanor och Miniland medan den högra har en jättestor och bebispool (precis som den vänstra). Det högra hotellet upplevdes av många som lite lugnare dagtid, mest på grund av att alla ungdomar gärna hänger i vattensportspoolen (där vattenrutschkanorna utmynnar). Vi reflekterade inte över skillnaderna mellan hotelldelarna när vi bokade, för oss var det viktigast med lägenhetens läge; balkongen med utsikt mot hav och pool och hur den är möblerad men om vi hade bott på högra hotellet hade vi ändå fått gå till vänstra delen eftersom Tom helst hängde där så i efterhand är jag nöjd och glad över att vi valde det vänstra. Hade vi bara rest med småbarn hade det poolmässigt verkligen inte spelat någon roll. Det finns två jättefina lekparker, en på varsin del av hotellet men ser man framför sig att man ska barnen inskrivna på olika aktiviteter så är det nog smidigast att hänga i vänstra poolen där alla vattenlekar är och Miniland ligger i anslutning.

Mehmets Kitchen är en lunch- och middagsrestaurang som ligger på den högra hotelldelen, alltså inte på vår del. Restaurangen beskriv som lite softare och mer lugn än Fino och är placerad vid gräsmattor istället för Finos pooler. Även om maten var helt okej så är det svårt att få till saker och ting på ett bra sätt när ingen i personalen kan ett enda ord engelska. Överhuvudtaget så var det väldigt svårt för oss och andra gäster att göra oss förstådda på engelska hos personalen vad det än gällde, kanske är det generellt så på turkiska hotell?

Den allra största fördelen med alla restauranger på Sunwings hotell är att alla barn äter gratis från egen meny eller från en speciell buffé. Undantagslöst har barnens mat varit helt fantastisk och jättegod och med ett sånt upplägg så är det svårt att argumentera för att äta på restauranger ute på stan eller köpa mat i butik och laga till. Den enda nackdelen är dock att barnen för att kunna äta måste sitta still, i alla fall i mer än två minuter. Ett väldigt högt krav för mina barn. 😉

 

 

 


Kommentarer


  1. Annah 16 augusti, 2012 on 09:44 Svara

    Hej!

    När du bokade resan, fick du då välja att hamna på det vänstra hotellet eller blev ni random placerade där?
    Funderar på att boka en resa nämligen =)

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna