VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tabatapass växelvisa övningar

En tabataintervall är alltid 4 minuter lång och uppdelad i 20 sekunder träning och 10 sekunder vila. Man vilar 1-3 minuter mellan varje intervall om
4 minuter. Det finns massor av gratis appar med tabatatimer att ladda ner.

I morse körde Hans och jag det sista träningspasset här på Sunwing Side och då blev det just ett Tabatapass. Vi körde två övningar växelvis i varje 4:minutare:

Knäböj med axelpress 10 kg
Utfall med bicepscurl 10 kg

Utfall med hantellyft åt sidan 2,5 kg
Marklyft 16 kg

Löpning 20km/h
Jägarvila

Burpees med pushups
Hantelrodd i planka 7,5 kg

Löpning i backe 12km/h 15 grader lutning
Bicepscurl 10 kg

Saxhopp
Pushups

Jag kör mycket sådana här pass både själv och med mina kunder. Det är bra för att bygga upp allsidig styrka, träna kondition och styrka i samma pass och få variation i träningen. Testa gärna detta upplägg eller sätt ihop dina egna övningar parvis.


Kommentarer


 1. Therese 14 juli, 2012 on 00:28 Svara

  haha, där trillade min pollett ned 😉 nu fattar jag äntligen hur jag kan lägga upp ett tabata-pass! TACK :) men det räcker med ca 25 min? och hur ofta? hoppas du haft en riktigt bra sista dag i ert så vitt jag kan utläsa – paradis :)

 2. Linnea 14 juli, 2012 on 07:48 Svara

  Hej! Jag har inte riktigt hajat de där me tabataintervaller än, man är aktiv i 20 sek och vilar i 10 sek så kör man i 4 minuter. Så långt med… Men när du skrev upp övningarna undrar jag om du gjorde varje övning i sammanlagt 4 minuter eller va det dom två övningarna som står tillsammans du växla mellan under 4 minuter???

 3. Linnea 14 juli, 2012 on 07:51 Svara

  Oh förlåt skulle läst lite ner noggrant, så ni växla med två övningar..
  Så om ja fatta rätt skulle du varit aktiv i 24 minuter å mellan varje 4 minuters sett vilar man 1-3
  Minuter.
  Va för appar kan du rekommendera?? Fanns som sagt en hel uppsjö av dom om man sökte på just tabata.

 4. Anna 18 juli, 2012 on 19:12 Svara

  Låter som ett jättebra träningspass men jag är rädd för att jag inte riktigt förstår… skulle det vara möjligt att beskriva lite mer ingående hur man ska genomföra ett sånt här träningspass utifrån dina stolpar? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna