VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stå rätt i plankan

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan

Många tjejer tror att de står korrekt i plankan, jo men jag står på armbåge och tå och orkar tre minuter. Sen träffar de mig och så plötsligt orkar de bara en minut. I filmen berättar och visar jag hur en korrekt planka ser ut. Det är stor skillnad på planka och planka.


Kommentarer


 1. Malin 18 januari, 2012 on 07:36 Svara

  Hej Lovisa, vad tycker du om idén att ersätta sylt på gröten med barnmat (fruktpuré) på burk? Bra eller dåligt? :-)

  • lofsan 18 januari, 2012 on 07:50 Svara

   Varför? Om du vill ha mindre socker så kan du ta frysta bär, koka på spisen och söta själv med socker.

 2. Therese 18 januari, 2012 on 10:04 Svara

  Hejsan.

  Du inspirerar verkligen mej till att börja träna igen efter min graviditet, men oftast är jag för trött. Sover dåligt på natten, inte på grund av den lille, kan bara inte sova. Vet du vilken verkan träning har för sömnen och när på dygnet är bäst att träna?

  När kände du att NU är det ”lättare” att leva lite mer som vanligt när man fått en liten, att man återgår lite till som det var innan? Konstig fråga kanske:) män när kände du att allt blev lite lättare?

  MVH THERESE

  • lofsan 19 januari, 2012 on 21:24 Svara

   Träning frigör endorfiner och adrenalin som man blir piggare av så att träna på morgonen är bra både för pigghet på dagen och sömnkvaliteten nattetid.

   Jag var inställd på att det skulle vara jobbigt att få en bebis men förutom sömnbristen (som vi fortfarande dras med) så tycker jag att det är lättare. Jag har alltid haft som mål att försöka fokusera på att fortsätta leva med träning och vänner i fokus och det har jag gjort även när killarna varit bebisar.

 3. Jessica 18 januari, 2012 on 13:10 Svara

  Mycket bra, tack!! Under alla mina år har jag aldrig blivit dirigerad att stå så :)

 4. SuperSHEro 18 januari, 2012 on 13:11 Svara

  Vilken bra och enkelt förklaring! Tycker det är svårt att förklara för andra, inkl mig själv ibland! :) tack!

 5. Gunilla 18 januari, 2012 on 13:49 Svara

  Tack! Äntligen fattar jag nog. :) Plankfan is on!

 6. Anonym 18 januari, 2012 on 16:49 Svara

  Toppen. Tack! :)

 7. clara 18 januari, 2012 on 19:45 Svara

  Superbra film och instruktion. Trots att man tränat länge så finns det alltid saker att tänka på. Jag brukar ”hänga” i axeln och det har jag inte tänkt på att jag gör!

  Nu ska jag träna mer plankor, brukar lägge en 10-kilos vikt på ryggen eller köra med dottern för att det ska bli tyngre.

 8. Klara 18 januari, 2012 on 20:13 Svara

  Ja jäklar vad det sög till i musklerna. Fast jag pallade ändå alla tre minuterna på tå, hurra!

 9. Sofy 18 januari, 2012 on 21:06 Svara

  Kanon nu när jag ska börja göra plankmarathon… dessvärre lär jag väl orka ännu kortare tid nu än innan. Nåja, man ska ju börja någonstans…

 10. Jennie 19 januari, 2012 on 08:07 Svara

  För en gångs skull har jag gjort rätt 😀
  Har tyckt att det varit lite knäckande när alla andra orkar hur mykcet som helst medans jag får gå ner på knä efter ett tag… Now I know why :-)

 11. 113 25 januari, 2012 on 12:36 Svara

  Toppen video!

 12. […] plankan ska man väl banne mig kunna ge sig på tänkte jag. Så jag tittade på Lofsans instruktion och slängde mig ner på golvet. Pustade och frustade i vad som kändes som många långa sekunder […]

 13. Trimicke 26 maj, 2012 on 20:59 Svara

  Halloj!
  Utmana gärna mitt rekord i plankan, kolla på bloggen när jag slår världsrekord!
  /Trimicke

 14. […] jag är jättenybörjare fortfarande tittar jag gärna på videoinstruktioner hos Lofsan så jag fortsätter lära mig. Vill ju inte bli av med magmusklerna nu när jag fått dem. Dela: […]

 15. Anna 16 december, 2012 on 16:07 Svara

  haha, hittade hit när jag sökte på en helt annan grej men nu när jag kollat in din film inser jag ju att jag inte gjort helt rätt med mina plankor :) jäklar vad det skakade i magen, blev plötsligt mycket jobbigare.

 16. en liten krokodil « på studs 6 januari, 2013 on 19:48 Svara

  […] och han hävdar bestämt att han klarat 90 sek. Han är 71 år, kan tilläggas. Jag skickade det här klippet till honom så att han skulle kunna kolla sin teknik – titta ni också, det är bra! Han […]

 17. draglage 25 januari, 2013 on 14:49 Svara

  Tjena Lovisa!

  Jag och min fru kör plankan några gånger per vecka. Vet du hur många kalorier det går åt ungefär när man kör ”plankan”, låt säga 3 minuter.

  Tack på förhand!

 18. draglage 25 januari, 2013 on 14:51 Svara

  Tjena Lovisa,

  Jag och min fru kör plankan några gånger i veckan. Vet du hur många kalorier som man förbränner ungefär, på låt säga 3 minuter?

  Tack på förhand!

  • Lofsan 25 januari, 2013 on 16:03 Svara

   I princip lika många som att stå upprätt. Inga alls med andra ord. Stå i planka är en styrkeövning och inte förbränningsträning.

 19. Lilla Lady » Träningsutmaning 29 januari, 2013 on 14:19 Svara

  […] Plankan instruktionsfilm […]

 20. Med himlen runt hörnet | Cribblogg 27 februari, 2013 on 19:59 Svara

  […] Lunges/Utfall  15 stycken på varje ben. – Squats  15 stycken. – Plankan  30 sekunder. – Sidoplankan  30 sekunder höger och 30 sekunder […]

 21. Sandy30 10 april, 2013 on 14:01 Svara

  Hej! Jättebra förklaring till övningen vilket jag misstänker att många ibland gör lite fel på eller inte orkar…
  Ha det gott!

 22. Plankan | Ida 22 april, 2013 on 20:07 Svara

  […] Jag googlade fram den här instruktionen, vilken känns vettigare än många andra: http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/01/18/sta-ratt-i-plankan/ […]

 23. Ellenor 28 april, 2013 on 10:13 Svara

  Hej!
  Jag tänkte höra lite om träningen på planka.
  Jag har varit överviktig många år och nu efter
  min första graviditet så känner jag att jag vill börja träna.
  Jag har då hört att vill man bli av med mammamagen så
  Ska man köra plankan. Men inte sit-ups. Stämmer det? Samt
  Finns det något kanonbra sätt att bli av med hängmagen man har?
  Tacksam för svar.. Mvh Ellenor

 24. Ellenor 3 maj, 2013 on 14:20 Svara

  Vad är bästa sättet att bli av med ”hängmage/bebismage” ?

 25. Piggilin 25 juni, 2013 on 20:54 Svara

  Hej! 😉 jag gick igenom min första förlossning för tre månadersedan. Nu undrar jag en gång för alla ;)är det bra eller eller inte att börja köra plankan 3 minuter om dagen? Det har jag nu gjort men läser överallt olika svar.. ” gör inte plankan inom fyra månader då återfår du inte din platta mage” eller ” gör plankan tidigt då återfår du din platta mage” blir lite förvirrad ;)! Tacksam för svar 😉

  • Lofsan 25 juni, 2013 on 21:21 Svara

   Det beror på hur mycket styrka du lyckades bibehålla efter förlossningen, hur stor din mage blev, din hållning, osv. Hur bred och djup separation har du nu?

   Har du laddat ner appen Mammamage?

   • Piggilin 25 juni, 2013 on 22:33 Svara

    Tack för snabbt svar ;)! Oj ja bra fråga födde en bebis på 2800 så ganska liten en. Tränat i sju år men blev klart mindre under graviditeten. Gick på ett tufft spinningpass häromveckan och kände inte ett smack efteråt men idag när jag tog en joggingtur känns det som jag gått i tusen bitar. Ryggskott känns det som! Då hör till saken att jag aldrig joggat tidigare kanske inte min grej. Känns för övrigt som jag har konditionen som innan förlossningen. Har gjort plankan en minut varje dag tre gånger under två veckors tid och det känns också bra. Testade det med att hålla fyra fingrar över naveln som du beskrev tror jag ligger runt en och en och en halv cm ca svårt. Nu kom jag in på lite fler frågor här.. Men spinning och core pass borde väl vara ok att börja med nu?

 26. Piggilin 25 juni, 2013 on 22:35 Svara

  Jsg hade heller inga större komplikationer under min graviditet.

 27. Piggilin 25 juni, 2013 on 22:40 Svara

  Bombaderar dig med frågor nu. Ville även säga att jag innan graviditeten kört ca 4 ggr i veckan Medelpass även intensiv emellanåt . Så Medelpass, spinning, indoor är de jag tränar mestadels och är van vid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna