VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Träning, ansikte och morfar

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan
lofsan

Idag har jag ett fullt schema när ett nytt träningsår drar igång för alla. PT-kunder på förmiddagen, lunchklass cykling på Sats Marievik och ikväll avslutningsvis en 75 min lång cykelklass på Sats Sickla och så är arbetsdagen slut. När man jobbar heltid med träning så gäller det att vara strukturerad med schemat så att både kunder, arbetsgivare och framförallt en själv är nöjd. Är man en populär och efterfrågad PT och instruktör finns det hur mycket jobb som helst men det viktigaste är att ha en bra balans. Det är mitt nyårslöfte i år; bra balans i livet. Lagom mycket av allt.

Som ett lyxigt avbräck i arbetsdagen gjorde jag på förmiddagen ett besök på Svenska Hudvårdskliniken här på Söder för en ansiktsbehandling. Jag har världens problemhy med acne, finnar, plitar och pigmentfläckar. När jag har varit gravid har jag haft helt perfekt hy men numer har jag periodvis stora problem. Det är nog kanske mest jag själv som tänker på det men det är inte så kul att alltid behöva ha smink, bara för att täcka över finnar. Jag gör regelbunden aquapeeling som är en djuprengörande behandling där man spolar rent alla porer med en supertunn vattenstråle, det passar min hy perfekt och jag älskar känslan av den kalla strålen. Det ger resultat direkt efteråt och man slipper ha röda fläckar i ansiktet som efter en vanlig ansiktsbehandling. Som komplement gör jag en kur med en kemisk peeling som en sjuksköterska genomför. Hon penslar på ett medel som behandlar huden, den tar bort både pigmentfläckar och acneärr till exempel och så suddar den ut små porer. Jag är verkligen nöjd med resultatet och kommer nog aldrig gå och göra en vanlig ansiktsbehandling efter att ha testat dessa metoder.

Nu ska jag hämta hem mina fina gräbs från förskolan och så ska vi först träffa morfar en stund härhemma och ikväll ska mormor kommer hit medan jag kör pass i Sickla.

Hoppas ni har en bra måndag, första arbetsdagen på året för er kanske? Eller är kanske årets första träningspass genomfört?


Kommentarer


 1. Frida Johansson - Militärmamman 2 januari, 2012 on 15:57 Svara

  Jag som brukar lägga märke till att just din hy är så fin! Du kanske kurar mig med smink (tror inte det) eller ger verkligen de där behandlingarna fantastiska resultat!
  Ja, balans är ett bra ord. Det låter som långa arbetsdagar för dig emellanåt. Då har du timmar lediga emellan olika arbetsuppgifter/pass antar jag. Är det inte svårt att tagga om, tycker du?

  • lofsan 2 januari, 2012 on 16:29 Svara

   Haha, jag luras bra. :-)

   Ja, jag har en lång paus mellan lunchpass och kvällspass. Om man ser det som jobb så är det bara att bestämma sig för att ladda om. Men det är verkligen världens bästa yrke.

 2. Joline mamma till två. 2 januari, 2012 on 16:25 Svara

  hej. kan du inte lägga ut några bra träningar som man kan göra hemma på kvällarna när barnen sover :) har svårt att komma iväg till gymmet… Behöver verkligen stärka mig då jag gått ner väldigt mycket i vikt på kort tid…

 3. Loppan 2 januari, 2012 on 17:50 Svara

  Tycker också att din hy brukar se jättefin ut :)
  Vilken typ av kemisk peeling är det du gjort? Såg att de hade olika…provade någon liknande behandling härom månaden och blev väldigt nöjd!

  • lofsan 2 januari, 2012 on 21:21 Svara

   Hmm.. Det är någon syra som börjar på py… Måste kolla med sjuksköterskan som gör behandlingarna. Det svider lite under tiden men känns effektivt och efteråt blir det ju jättebra.

   • Loppan 2 januari, 2012 on 21:37 Svara

    Ok, tack :) jag håller med, den peelingen jag gjorde gav synligt resultat och det gillas!

 4. Tove Kungsholmen 2 januari, 2012 on 22:15 Svara

  Första passet blir imorgon för min del, idag har jag pluggat hela dagen.

  Älskar dina små instruktionsvideos, har fått tips på flera bra övningar!

  Och gällande Facebookutmaningen så är jag superpeppad att vara med, vet bara inte vad jag ska välja för utmaning. Skulle gärna gå ner ett par kilo men det är ju egentligen mer relaterat till kost än till träning. Kanske att försöka börja gyma? Tycker att det är rätt trist och går hellre på klasser. Samtidigt är ju gym himla effektivt. Börjar med att joina gruppen iaf! :-)

 5. […] tampas med problem som för de flesta hör hemma i tonåren! Jag såg att Lofsan- av en händelse- skrev om precis samma saker för två veckor sedan. Samma dag när jag faktiskt var och gjorde en likadan kemisk peeling som […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna