VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nyårsafton 2011 del 2

Här kommer den andra delen från vårt nyårsaftonsfirande. Världens gulligaste älskade ungar är i fokus!

Hans, barnen och jag blev lite sena ut till Tyresö Strand, ibland är det ett riktigt projekt att packa iordning två små gräbs och två vuxna. Det tar alltid minst en timme längre tid än planerat… När vi kom fram till familjens stora villa var matlagningen i full gång och barnen intog första parkett vid snacksskålarna. Bästa distraktionen från att hänga mammorna i benet.

Sofia och värdinnan Alex tog tillsammans med Hans kommandot i köket och vi karlar intog soffan. Jag älskar det svarta köket och den stora köksön.

Hans serverade scampispett på bananblad med stark sås och Sofia gjorde pilgrimsmussla med tonfisktartar och tryffelhollandaise. Varmrätten bestod av oxfilé, potatisgratäng, mangosallad och flera sååser. Det smakade så himla bra och med ett så trevligt sällskap i ett vackert hem kunde vi inte ha det bättre.
Innan varmrätten, den grillade oxfilén, hade vi ett strömavbrott men till slut var all mat redo. Alex hade paketöppning till Baxters stora glädje så länge; en tavla med det gamla Slussen var motivet med hälsningen ”Så nära men ändå så långt borta…”. Ni Stockholmare som har koll på förortsgeografin vet vad vi menar, eller leder alla vägar till Gullmars? Efterrättstallriken Alex stod för var magnifik med kiwiglass, vitchokladpannacotta, chokladmousse, brownie och spritmarinerat fruktspett. Poppis även hos vissa barn. Malte och Emelie lekte oavbrutet hela kvällen, både högt och lågt, de är verkligen bästisar. Sixten höll sig på sin kant, jag har aldrig sett honom så lugn och timid. Han somnade gott i bilen på vägen hem sen.

Baxter var i toppform hela kvällen och gick och la sig vid 20 och sov sedan i sin Orbit ända till fyrverkerierna drog igång ordentligt vid midnatt. Sixten var helt otippad och satt bara helt lugnt på golvet och lekte med alla Maltes leksaker från 18 fram till midnatt. Han kom inte upp till mig en enda gång, han var som förhäxad. När det nya året äntrade och vi gick ut på altanen för att titta på fyrvrkerierna tyckte Sixten först att det var läskigt men sedan gick det snabbt över till förtjusning och sista stunden stod de tre stora barnen framme vid fönstret och tittade på alla raketer. Sixten älskade det!

Tack fina vänner för en så fin nyårsafton!


Kommentarer


  1. Vilka underbara bilder och vad vacker du är! :)
    Kram!

  2. Suzan 2 januari, 2012 on 21:48 Svara

    Kul servering!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna