VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tankar kring att uppleva med barnvagn

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Lofsan

10 km löpning exakt, premiärpasset med Mountain Buggy Duet. Den fungerar bra att springa med, även om den inte är avsedd för det. Jag sprang med Bugaboo Donkey också men Duet är mer följsam och vobblar ingenting trots svängbara framhjul. Jag har aldrig sprungit med en ren löparvagn även om vår förra Mountain Buggy Terrain marknadsförs som en sån. 2012 är året som jag ska springa mer så en riktig löparvagn för två barn står på önskelistan. Helst en sådan som går att växla mellan att åka skidor med och cykla framför, en Chariot CX2 med andra ord. Den har fått bra omdömen och ska passa bra för föräldrar som är olika långa. Jag är ju 158cm och Hans 183cm så vi har helt olika utgångslägen när vi springer med barnvagn. Vi är en aktiv familj som tycker om att vara utomhus och uppleva natur och miljö, i vinter ska vi åka mycket skidor både utför och på längden och så ska vi springa många mil. En barnvagn som kan ta runt barnen på dessa äventyr vore grymt.


Har ni en specifik löparvagn eller springer ni med ”vanliga” vagnen? Har någon erfarenhet av att åka längdskidor med barnen på släp?


Kommentarer


  1. Mikaela Lee 25 december, 2011 on 15:19 Svara

    Jag är också förvånad över hur bra Dueten är jämfört mot Donkeyn!
    Jag springer ju bara om jag har bråttom eller om dottern vill åka lite fortare, är ingen löpare. Men Donkeyn är jag tvungen att låsa framhjulen på för att den inte ska vobbla, på Dueten kan hjulen vara olåsta.

  2. Marlene 25 december, 2011 on 15:40 Svara

    Jag har provat att jogga med Donkeyn men är inte imponerad..
    Dock såg jag en tjej som sprang med en kronan liknande vagn igår och det såg inte det minsta
    säkert ut.. Jag tror att springer/är man aktiv med en vagn ej avsedd för detta är nog skaderisken överhängande?! En tanke jag fick då jag såg tjejen igår..

  3. Ida Svensson 25 december, 2011 on 16:07 Svara

    Jag har åkt mycket skidor med pulka efter, det funkar bra så länge dom vill ligga ner tycker jag. Och kanske inte i de brantaste backarna om man inte är jättevan att åka med pulka efter. Det kan bli bra fart utför. Kolla in min kompis blogg: kaffetaren.blogspot.com, kaffetanten heter hon. Hon har kört mycket joggingvagn och åkt mycket med pulka. God fortsättning och tack för en bra blogg som jag läser dagligen 🙂

  4. Eva 25 december, 2011 on 16:33 Svara

    Vi har bara åkt längdskidor med barnen efter oss i Stigas babypulka – skate. Och det har faktiskt fungerat riktigt bra. Jag önskade mig en Fjellpulken redan när Marius var baby, men priset kring 1000 euro ÄR saftigt, även om vi nu med tre barn nog skulle ha nytta av en sån. I och för sig verkar inte vintern hittills bjuda på några hisnande skidupplevelser, så kanske vi får skida i barnens takt i stället några år, innan de börjar orka längre turer till fjälls. Men ja, en Fjellpulken önskar jag mig alltså fortfarande, men den lär förbli en önskan.

  5. Maria 25 december, 2011 on 17:59 Svara

    Här i Östersund finns det en hel del som kör chariot. Många använder den också som cykelvagn. Själv har jag kört fjellpulken men inte chariot så jag kan inte jämföra de två. Men det är ju lite speciellt att dra pulka på skidor, tungt och bakhalt = bra träning 😉

  6. Ida Svensson 25 december, 2011 on 18:21 Svara

    Precis. Bra träning. Inte bra teknikträning men bra pannbensträning 🙂 jag kör en pulka från 70-talet som jag själv låg i, den ger säkert massor av extra motstånd…och muskler?

  7. Emelie 25 december, 2011 on 21:18 Svara

    Nu har jag funderat ett tag men inte hittat något svar 🙂 Skulle inte ni köpa en ny Donkey i NY? Blev det ”bara” Mountain Buggy Duet? *nyfiken*

    • lofsan 25 december, 2011 on 21:41 Svara

      Haha! Ja, baaara en Duet. Vi blev så nöjda med dem så vi struntade i Donkeyn faktiskt. 🙂

  8. jojjan 25 december, 2011 on 22:40 Svara

    Vi har en croozer. En kanonbra löp- och cykelvagn som är betydligt billigare än chariot. Tyvärr har den inget skidset att köpa till men min händige make har byggt en egen variant som kan anbändas i skidspåret.

  9. Lisa - på långresa med familjen, nu Bangkok 25 december, 2011 on 22:55 Svara

    Jag (vi) springer med vår UJ Swift, funkar super. Den känns så stabil.
    I somras körde jag också lite med P&T Hammerhead, tungt såklart men också helt stabilt.
    Skulle gärna ha en riktig joggningvagn, och det kan det säkert bli någon gång i framtiden.

  10. Anna 26 december, 2011 on 13:20 Svara

    I år blir det premiär för en dubbelchariot i skidspåret men innan vi fick Frode så hade vi en singel (Cougar). Den har vi använt hur mycket som helst, ffa som cykelvagn/vagn men även i längdspåret. Jag personligen tycker det går enklare att skejta med pulkan efter sig, när man åker klassiskt får du ett ”motgung” på varje frånskjut med benen. Men den funkar helt klart då också. det bästa har varit när min man åker med chariot och jag utan så kan båda hålla sin normala fart på skidorna och ändå åka lika fort. För första gången på 10 år har vi åkt tillsammans i skidspåret när vi ska träna. I terräng och på fjället funkar den också bra så länge man inte går alltför mycket på skrå, då är det bra om en åker bakom och agerar ankare med ett rep. När vi har varit och åkt slalom så brukar vi göra så att en löser liftkort medan den andra har tagit pulkan och med stighudar gått uppför pisten så har vi träffats i någon fikastuga i systemet. Det går bra om man inte går alltför brant och sedan ska man känna sig tillräckligt stabil på skidor att man utan problem kan åka ner med en pulka.
    Den enda nackdelen är att dubbelvagnen är lite bredare än normala vagnar då hjulen ligger utanför vagnen istället för under, så man kan tex inte åka rulltrappa med den och man kommer inte in överallt. Men jag tycker ändå att fördelarna överväger sådant och kan bara rekommendera er att köpa den. Den är en jättebra investering.

  11. ”10-veckorschallengen” « 1 januari, 2012 on 20:10 Svara

    […] (WOW!) och för den summan  beställde jag en bra, smal, smidig dubbelvagn som man t.o.m. enligt Lofsan kan springa med! Exakt vad vi behöver! Den ryms i tamburen och därmed behöver vi ingen annan […]

  12. Musqot 7 juni, 2012 on 23:30 Svara

    Hej!
    Har en gammal löparvagn som vi har sprungit hur många mil med som helst, men nu när vi har fått en lillasyster i familjen är vi grymt sugna på chariots dubbelvagn. Dock blir jag tveksam när den inte funkar i rulltrappor (vi har tänkt ha den både som löparvagn och vardagsvagn)….men det kanske oftast finns hiss eller snälla människor som kan hjälpa en upp och ned.

    Hälsningar musqot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna