VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vad gör man i Köpenhamn?

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan

Hans har bokat en resa till Köpenhamn åt oss två tidigt i vinter och jag har fått i uppdrag att göra en reseagenda. Vi ska för första gången resa utan barn så jag söker tips på sjukt barnovänliga restauranger, gärna übercoola med annorlunda mat och aktiviteter som inte alls passar sig för en barnfamilj. Vi kommer att bo i Nyhavn men vi åker gärna utanför stan om det är något som lockar.

Ni brukar alltid ge så bra tips så upp till bevis nu. Vad gör man i Köpenhamn?

Dessa bilder är från sommaren 2010, 4:e augusti när Sixten var 1 år och en dag gammal och Baxter låg i magen för att klämmas ut i oktober. Vi åkte över till Köpenhamn, shoppade och gick på Tivoli.


Annons

Kommentarer


 1. Kornelia - mamma till Nea 26 augusti, 2011 on 00:58 Svara

  Ett otroligt obarnvänligt ställe strax utanför centrum är Christiania. En fri stad där hippielivet levs ut till max, hasch säljs lika öppet på torget som päron och äpple., en riktig häftig upplevelse och ett måste om man besöker Köpenhamn utan barn!

 2. Cissi 26 augusti, 2011 on 07:49 Svara

  Gud så härligt! Älskar Köpenhamn! Nu lever ju jag efter filosofin att det mesta går lika bra att göra med barn, Christiania till exempel är ju ett urfint ställe att hänga på med ungar med (för om jag känner er rätt hade ni ändå inte tänkt hascha loss?) Men men.

  Louisiana är ett konstmuseum en bit utanför stan. Skithäftigt, snyggt och god mat! Sen bör man ju shoppa i Köpenhamn. Både vuxenlläder och barnlöäder!

  Grymt att hyra cyklar och ta sig runt på det sättet. Stan är som gjord för det ju! Kanske ska ni köpa med er en lådcykel hem?

  Men den du borde snacka med är Ingrid, tror de är där varje sommar.

 3. Ingrid 26 augusti, 2011 on 08:05 Svara

  Åh vad mysigt med en Köpenhamnsresa Lovisa…vi fullkomligt älskar staden och är där minst en gång per år! Lars är ju halvdansk också:) Jag vill tipsa om konstmuseet Lousiana strax utanför Köpenhamn. Avskalat och väldigt danskt – de har en mysig servering också. Om ni vill äta toklyxigt nån gång kan ni gå till Noma, som både 2010 och 2011 blev utnämnd till världens bästa restaurang av tidningen Restaurant. Måste bokas tidigt vad jag förstått (har aldrig varit där själv).

  En stadsdel som vi gillar mycket är Vesterbro, det är lite som vårt Södermalm. Har varit lite sunkigt, men börjar bli mysigt och väldigt ”inne” bland köpenhamnsborna. Cafetips där: Granola. Vill ni shoppa mycket så är ett bra tips att hålla er till gatorna som ligger OMKRING Ströget och inte fastna där alla andra går…Kompagnistraede med omnejd är en bra shoppinggata och smågatorna kring Kobmagergade har också schyssta märkesbutiker. Sök de märken du letar efter på nätet så kan du ju gör en alldeles egen shoppingkarta till resan:)

  Tivoli har ju vad de kallar Jul i Tivoli fr.o.m. den 11/11 så om man vill promenera på kvällen (mysigast med all belysning) och få lite tidig julstämning så är ju det ett bra tips.

  Hoppas att tipsen kommer till användning, kram på dig!

 4. Emma 26 augusti, 2011 on 09:34 Svara

  Ett restaurang tips om ni inte vill gå helt så crazy som Noma men ändå uppleva något rätt häftigt är Sticks n’ Sushi’s nya ställe uppe i Tivolihotellet: http://www.sushi.dk/restauranter/tivoli_hotel.html Högst upp på 12 våningen, vilket ger en ganska maffig utsikt i platta Köpenhamn.

  Jag skulle också rekommendera Madklubben’s Frankies om ni vill ha något hippt inne i byn: http://www.bistrobooking.dk/frankies/

  Eller, om ni vågar er ut till Vesterbro så testa Kødbyen – Köpenhamns svar på Meetpacking district. Det är precis som det låter gamla slakthushallar där det nu också dykt upp en de häftiga klubbar, gallerier och restauranget. Paté Paté om ni är sugna på kött: http://www.patepate.dk/patepate/default.asp eller Kødbyns Fiskebar om ni vill ha fisk: http://www.fiskebaren.dk/da/ Lite kul och annorlunda inredning. Köttbyns klubbar är igång från kl. 24:00 ca. Kommer ni å andra sidan förbi Kødbyen på dagen så kan ni ta en sväng förbi H.W. Larsen som har oslagbar köksutrustning: http://www.hwl.dk/. Finns också en Mac the knife knivbutik i Kødbyen…

  Granola som du fick tips om i en tidigare kommentar ligger på en fin gata som heter Værnedamsvej, med mycket små delikatessbutiker och blomsterhandlar. Lite franskt (det ligger en fransk sokla där och ett par franska caféer). Falernum är en urtrevlig vinbar med stort utbud mittemot Granola. Restaurangen Trois couchons som CoFoCo har, serverar också riktigt bra mat. http://www.cofoco.dk/

  Jag skulle helt undvika Strøget om jag var du. Och de närmasta gatorna omkring. Det är knökfullt och halvtråkig stämning. MEN, du som gillar A&Fkanske ändå ska ta en sväng förbi Købmagergade 11.

  Håller med om att Louisiana är ett kanonfin ställe, särskilt eftersom att Humlebæk är så vackert. Det tar 40 min frånKöpenhamn med tåget. Tar ni er dit och vill stanna över kvällen så prova Sletten’s restaurang. Idylliskt område nere vid vattnet med gräs på taken: http://sletten.dk/

  Puh! det var allt jag kunde komma på i ögonblicket! Skriv gärna om du har några särskilda frågor kring Kbh! Det er en dejlig by!

 5. z 28 augusti, 2011 on 05:23 Svara

  Gillar man gourmethamburgare ska man gå till cocks and cows (http://cocksandcows.dk/), riktigt stora och goda hamburgare i sjysst stylade lokaler, boka bord i förväg på hemsidan. Ett område som är fint att gå/springa i är på vallarna runt kastellet. Vid kultorvet ligger ricemarket (ricemarket.dk/) samma ägare som kin-kin (michelinstjärna), betydligt billigare, men fantastiskt gott. Drinkar på 1105 är nästan ett måste, det är trångt, tar tid, men är så mycket värt det!!! (http://www.1105.dk/)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna