VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vad ska man tänka på när man köper bilbarnstol?

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Lofsan

Baxter har fram tills nu åkt i babyskyddet, MaxiCosi Pebble. Den gick att koppla till iCandy Peach medan Sixten satt framför i sin sits. Eftersom vi har garage några portar bort har det varit väldigt smidigt för mig att ha Baxter i babyskydd så att jag kan bära honom i det och hålla Sixten i handen samtidigt. Sixten bytte från babyskydd till bilbarnstol när han bara var fem månader men han ville sitta rakt upp tidigt, Baxter gillar att ligga och chilla. Nu är Baxter snart tio månader och det är dags för honom att byta upp sig till bilbarnstol.

Vi har en sjusitsig bil, Nissan Qashqai, vilket gör att baksätet är relativt litet jämfört med bilens storlek. Hans är lång vilket gör att det inte får plats med en stol bakom honom korrekt monterad. Dessutom gör vi ofta långresor med bilen, de bygger på att det är lätt för oss vuxna att serva barnen under resan utan att behöva stanna. Eftersom vi alltid planerar bilresan så att barnen ska sova så länge som möjligt vill vi ha en stol som går att luta mycket bakåt. Med andra ord: det är många faktorer som spelar roll när vi väljer bilbarnstol. Det är få modeller som både har rätt mått, passar i vår bil, går att luta och är prisvärda men vi har scannat bilbarnstolsmarknaden på djupet i flera veckor nu.

Hans och jag har tittat, känt och klämt och läst om olika märken och modeller och äntligen bestämt oss för att fortsätta satsa på MaxiCosi. Jag gillar färgerna och tycker att modelllen är snygg!

Idag ska jag och Baxter ta med bilen ner till Barnbutiken och så ska vi prova ut en modell, färg och placering i bilen. Det finns ju proffs som kan sånt där, jag tycker att det är viktigt att stolen monteras korrekt. Jag hoppas så att det blir bra och att Baxter kommer att trivas i sin MaxiCosi. :-)


Kommentarer


 1. carro 17 augusti, 2011 on 12:58 Svara

  Köpte den för ett par veckor sedan och visst är den snygg!
  Stort minus att inte solskydd ingår (300-350 kr) och huvudskydd eller vad det kallas som dem små barnen kan vila huvudet mot.
  Vår 8 mån dotter sitter jättebra och högt, men vi fick köpa ett nackskydd hon kan stödja huvudet mot när hon sover.
  Fälla den går, men inte mycket.

 2. Maria 17 augusti, 2011 on 13:48 Svara

  Ett riktig bra val! Vår 3,5-åring har precis lämnat över den till lillebror och hon är en lång tjej. Vi har aldrig haft den i upprätt läge utan alltid i det mest liggande vilket gör att man lätt kan undvika hängande sovande huvud. Hoppas han blir nöjd er Baxter.
  Ha en bra dag,
  Maria

 3. Sofia 17 augusti, 2011 on 13:48 Svara

  Det låter som ett bra val tycker jag. Vi är nöjda med Lukas Maxi Cosi och Edvard kommer med största sannorlikhet att få en likadan om någon månad. Hoppas att Baxter kommer att tycka om sin lika mycket som Lukas gjort.

 4. Jessica 17 augusti, 2011 on 14:43 Svara

  Vi köpte den modellen till vår dotter, 9 månader imorgon. Men jag är lite besviken faktiskt. Den modellen kan man ju reglera i sittläge, mer och mindre lutning. Men ärligt talat så är det långt ifrån liggläge när man ”lägger” den ner. Min dotter ”tappar” huvudet framåt när hon sitter i den trots att vi har den i ”liggläge”. Numera avskyr hon att åka bil. Jag vet inte om det beror på stolen men sedan vi bytade så klagar hon betydligt mer och hon har svårt att komma till ro och sova. Tyvärr. Annars håller jag med dig. Den absolut snyggaste modellen på marknaden, den har en mjuk skön sits och den är relativt liten.

  • lofsan 17 augusti, 2011 on 15:56 Svara

   Köp en nackkudde som stöd till henne, det hade vi till den förra bilstolen.

   • Jessica 17 augusti, 2011 on 18:34 Svara

    Jo vi gjorde faktiskt det när vi köpte stolen men tyvärr hjälper det inte… Men jag ser ju att andra är väldigt nöjda med stolen och det är vi också med detta lilla undantag. Långa resor är jobbiga, helt enkelt. Men tack för tipset i alla fall! Och jag hoppas ni och Baxter ska trivas med nya stolen!

    • Sophie 20 augusti, 2011 on 20:58 Svara

     Hej Jessica! Läste om ditt problem och kan de inte vara så att ni har monterat stolen så att den blir väldigt rak. Kanske måste montera den på nån annan plats i bilen eller lite mer lutande? Vi har vår Cosi i mitten på vår v70 från -11 och vår son har aldrig legat med huvudet varken i de mest sittande läget eller de mest liggande läget. Hoppas de löser sig med stolen!

 5. Johanna 1 oktober, 2012 on 12:38 Svara

  Hej!
  Jag är ute efter en bilstol till vår Nissan Qashqai +2 till vår 6,5-månaders lilla tjej.
  Köpte ni Maxi Cosin eller någon annan? Tycker du att bilstolen passar bra i bilen? På vilken plats i bilen har ni satt stolen?

  /Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna