VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Recension Sunwing Resort Ocean Beach Club Makrigialos

ocean beach club makrigialos

Flera läsare har hört av sig och vill veta mer Ocean Beach Club i Makrigialos så jag har skrivit en recension av hotellet och faciliteterna.

Vi tillbringade två veckorSunwing Resort Ocean Beach Club i Makrigialos i andra halvan av juli. Ocean Beach Club är en del av stora Sunwing Resort men ligger i en helt egen byggnad med egen restaurang, pool och minimarket. Vi bodde i en Small Familysuite, en enrumssvit som i verkligheten är mycket större än vad den ser ut att vara på ritningen. I lägenheten finns två spisplattor, kylskåp och liten frys. Mikrovågsugn, kaffebryggare, vattenkokare och brödrost. Hotellet nyöppnade efter en totalrenovering denna sommar och de få gäster som bott i lägenheten innan oss verkar inte vara några kockar för allt var helt orört.

Alla badrum på Ocean Beach Club har dubbelduschar vilket är jätteroligt för oss som reser med barn. Hela familjen kunde stå och sitta och plaska och skoja och stoja. En hel spegelvägg i badrummet gjorde också att vi slapp trängas framför spegeln, alla får plats.

Lite märkligt, familjehotell som det är, fanns det bara hyllor nere vid golvet eller högst upp i taket att förvara kläder och annan packning på. En 9 månaders bebis som kryper överallt omöjliggör det första alternativet. Att klättra upp och ta saker från de högre hyllorna är lite knepigt när man som jag är 158 cm. Med andra ord; Hans fick klättra upp till taket och de nedre hyllorna stod tomma. Annars blev vi positivt överraskade av de sköna sängarna och hur stilrent och snygga lägenheterna var.

Eftersom vi reste med två små barn planerade vi för många timmar kvällstid på balkongen istället för att hänga i baren och då prioriterar vi en lägenhet med balkong och utsikt mot havet/poolområdet. Lägenheterna med balkong mot omgivningarna störs av trafiken och ligger väldigt omysigt till så om ni reser med småbarn rekommenderar jag utsikt mot havet, även om det kostar mer. Lägenheterna på markplan har direkt access till poolen. Vissa småbarnsföräldrar älskar att kunna ha barnen innanför staketet eller inne i lägenheten och kunna sola precis utanför medan vi hellre ville komma upp och få bättre utsikt. Dessutom skulle Sixten enkelt klättra ut om han fick chansen på nedersta våningen.

Poolområdet är helt nytt och superfräscht. Det finns gott om solstolar både kring poolen, lite avsides i grönskan eller med klippan och havet som utsikt. Vi placerade oss under ett stort solskyddande tak på familjebäddarna varje dag. Där passar det oss perfekt att kunna leka med Baxter, vila och läsa. Hans kunde ligga på en solstol ute i solen medan jag trivs bättre i skuggan. Bebispoolen var kallaste bassängen men med ett stort segel som skyddar små barn mot solen medan den stora poolen var väldigt varm i juli, nästan för varm när termometern visar 34 grader i skuggan.

Den stora stenlagda uteserveringen är perfekt för alla måltider även om vi valde bord i skuggan varje måltid. Bartenderna var superproffsiga och alla trevliga och glada, servispersonalen likaså. Vi kände oss alltid välkomna vilken tid på dygnet vi än ville äta och dricka. På eftermiddagarna köpte vi varje dag en skål med glass och jordgubbar som vi åt inne i det stora vardagsrummet. Det kändes så lyxigt. Däremot är det höga priser både i baren, restaurangen och minimarketen om man jämför med lokala alternativ.

Frukostbuffén var väldigt omfattande för att vara kring Medelhavet men ingenting på buffén sticker ut mer än det andra. Färsk och konserverad frukt, en varm buffé, bröd, pålägg och dryck. Det hade varit enkelt att ha en juicepress där man kan pressa egen juice istället för tryckapåenknappmaskinjuice, ännu häftigare hade en pannkaks- och omelettkock á la minute varit. Vi saknade det lilla extra vid frukosten som många andra lite lyxigare familjehotell har.

Städningen av rummen var jättebra och all porslin inklusive våra vällingflaskor diskades, tummen upp för det! Jag gillar systemet med att bara handdukar som läggs i tvättkorgen byts, annars får de vara kvar. Bra för miljön. Däremot är det lite snålt att de strandhanddukar som ingår (vilket familjehotell har inte pool & beach towels nuförtiden?) kostar att byta. Solkräm, snor från ungar, bebiskräks och annat gott känns ofräscht att ligga på dag 2.

Den fina stranden nedanför hotellet nås genom en betongtrappa/ramp nerför berget. Betongen är vass och vi såg både ormar och ödlor på trappstegen så ta med skorna. Sanden blir väldigt het, så pass att även vi vuxna fick springa några meter ner till brynet. Sixten vägrade gå så honom fick vi bära upp till trädäcket. Stranden är långgrund och barnvänlig men ibland gick det stora vågor. Solstol och parasoll kostar ca 20 kr per person och dag. Det blir en hel del pengar om man är en tvåbarnsfamilj som hyr varje dag under en vecka eller två.

Fitness & Spa-avdelningen ligger längst ut på hörnet av hotellet och har en magnifik utsikt över havet. Gymmet är helt nytt, precis som resten av hotellet och välutrustat för att vara hotellgym. Gruppträningssalen var lika fin den, även om den är i minsta laget. Tyvärr fick jag aldrig möjlighet att delta på något gruppträningspass eftersom de klasser jag var intresserad av alla blev fullbokade dagen innan, apropå liten sal. Förutom en yogaklass är alla gruppträningspassen inomhus schemalagda på seneftermiddagen; kanske skulle ett morgonpass vara på sin plats. Vem vill inte lägga sig vid poolen nytränad? Dessutom stängde gymmet redan vid 19-tiden, för oss småbarnsföräldrar hade det varit smidigt om det var öppet på kvällstid när barnen sover istället för att behöva dela upp sig vid poolområdet.

Jag tycker att Ocean Beach Club är ett perfekt komplement till Makrigialos stora Sunwing Resort för oss barnfamiljer som vill resa smidigt och bo bra men samtidigt välja bort maskotar som går runt, vattengympa i poolen, barnklubbar, vattenrugby och så vidare. Om man vill ha en sån semester tror jag att det är bättre att bo uppe i det stora Sunwing Resort. Man får självklart vara däruppe även om man bor på Ocean Beach Club men att knata backen upp med handdukar, barnvagn, badleksaker o.s.v. är rätt knepigt.

På Ocean Beach Club ges möjlighet till rofyllt familjeliv med tid att umgås. Ving själva beskriver det det som ett designhotell med avslappnad atmosfär.

En liten sammanfattning då:

+ Supersnygg design på varenda detalj på hotellet

+ Fint och fräscht poolområde

+ Toppenservice

– För djup bebispool

– Dålig förvaring i lägenheterna

– Höga priser i minimarket, baren och restaurangenKommentarer


 1. Susanne 11 augusti, 2011 on 10:35 Svara

  Hej! Jag ska till ocean nu i sep. Såg i ett tidigare inlägg att ni hade vagnen som ingår i babypkt. Var det fullt liggläge på den? Mvh Susanne

 2. Nea- 2barnsmamma till en 08:a & 09:a 11 augusti, 2011 on 11:26 Svara

  jäklar vilken recension! jag är såååååå abnormt, extremt sugen på en utlandsresa..helst nu eller igår redan….grekland har jag faktiskt aldrig varit i…och nu när jag läser detta så känns det som att det ligger mycket högt på listan!
  Ha ni det trevligt nere i Skåneland? synd på vädret bara…

 3. Mary 11 augusti, 2011 on 14:01 Svara

  Alltid bra och utförliga recensioner :-) toppen!
  Måste fråga, vi har en mkt bra vagn som är både lätt att fälla ihop och sval (m luftgenomströmning) att sova i, Babyjogger city mini, men jag funderar på att kanske lämna den hemma då vi åker t Makrigialos nu i aug. Kan det vara någon nackdel med det? Hur är vagnen som man får med i babypaketet på hotellet? Är den smidig o sval med bra liggläge, fungerar den överallt, strand, ner t byn osv? Tänkte att man kanske bara använder hyrvagnen, och då är det onödigt med egen vagn? Checkade ni in er egen vagn direkt på hotellet på hemresan? Tänkte om man ville ha sin egen vagn tex på flygplatsen innan boarding under hemresan, el måste man checka in den direkt?..

 4. Jonas 12 augusti, 2011 on 13:18 Svara

  Bra info. Det var också bra att du skrev det sista om barnklubbar, maskotar (Lollo & Bernie), vattengympa etc och skulle jag vilja säga stämningen av Sunwing Resort. Detta vill jag ha, så vi har bokat Afrodite i SWR komkplexet. Har tidigare varit på SWR Alcudia( Malorca) och fanabe (Teneriffa). Jag var nöjd då. De var båda bra på olika sätt och jag antar att SWR Makrigialos är bra på sitt sätt.

 5. Cecilia 22 september, 2011 on 16:43 Svara

  Stort tack för en helt fantastisk recension! Hade kollat in detta hotellet, googlade för att se om någon hade skrivit något om det och hittade dig 😉 Nu är det bokat så i juni nästa sommar drar vi :-)
  Stort tack!

 6. J 13 april, 2013 on 12:42 Svara

  Hade ni med er babyskydd för transfern eller hur gör man då? Vi ska för första gången resa med barn och siktar på OBC. Han kommer vara 5 månader då. Har du några tips utifrån er upplevelse på OBC?

  • Lofsan 13 april, 2013 on 15:26 Svara

   Vi hade barnen i knäet. Det var en riktig pärs! Transfern är det enda negativa med resmålet men vi åker tillbaka i sommar igen. :-)

 7. J 13 april, 2013 on 21:49 Svara

  Tack för snabbt svar!
  Känns konstigt att sätta sig i en buss med bebis i knät men jag läste att babybjörnen kan vara ett alternativ. Om man vill ha babyskydd måste man boka en extra flygstol för barnet.
  Bra betyg om ni bestämmer er för att åka tillbaka! Vi ses på OBC!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna