VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Á la playa och pottan

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Sixten
våtdräkt

Man kan faktiskt hänga på stranden fastän man är uppe i fjällen. Ovärt att pressa fram solbränna på Kreta och sedan inte få visa upp den… :-)

Jag tog med barnen i bilen medan Hans cyklade. Han tränar hårt sista veckan inför årets viktigaste tävling för honom; Lidingö Triathlon. Det är jätteroligt att leva ihop med någon som har såna starka egna intressen. Att bara vara arbetsnarkoman eller ”gilla TV-spel” är inte så attraktivt tycker jag. Det är häftigt att vara två i relationen som brinner för träning och hälsa. Jag var tidigare van vid att vara ensam om att prioritera träningen högt men sedan jag träffade Hans är vi jämlikar.

I alla fall, vi mötte Hans vid Närsjön som ligger halvvägs till Stöten från Tandådalen. En liten motorbåtsfri insjö med sandbotten och gräsmatta för filten, perfekt! Hans träningssimmade i sjön medan Sixten och jag badade och Baxter sov i babyskyddet. När Hans var färdig badade vi lite till alla fyra och sedan åt vi några av mina kanelbullar. m m mmmmm… som Sixten säger.

Som vanligt är det något annat sällskap jag stör mig på (det är en ovana jag har, jag är väldigt liberal och tycker att alla får göra som man själv vill, så länge det inte drabbar någon annan men…); igår kväll var det ett sällskap på restaurangen som inte höll ordning på sina barn så att de sprang runt och skrek i de andra rummen där vi satt. Skönt för föräldrarna att slippa barnen vid bordet men mindre trevligt för oss andra. Idag var det en barnfamilj som lite snyggt packade med sig alla leksaker som låg vid strandkanten. Inklusive våra. Tack för den liksom. Vett och etikett för småbarnsföräldrar; håll ordning på barnen när ni äter på restaurang och stjäl inte leksaker. :-(

Något roligt som några av kanske rycker på axlarna åt men som jag tycker är så värt att dokumentera är att Sixten använde pottan fyra gånger igår, på sin 2-årsdag. Vi kör stenhårt med pottvänjning sedan förra torsdagen när vi kom från Kreta. Vanligtvis använder han pottan en gång per dag men igår peakade vi verkligen. Kul! Sixten är glad och stolt och vill gärna använda vår blåa fina BabyBjörnpotta. :-)

Imorgon åker vi hem till Stockholm igen. Vi har stugan till på söndag egentligen men eftersom vi reser vidare på måndag så vill jag ha lördag och söndag till att ordna lite saker (jag måste fixa mina naglar som faktiskt hållit trots två veckor på Kreta och en fjällvecka men nu är de för långa) och packa om väskorna inför nästa roadtrip.

Skåne – here we come!


Annons

Kommentarer


 1. Carola 5 augusti, 2011 on 06:25 Svara

  Ses snart. Kul! :-)

 2. Västgötskan 5 augusti, 2011 on 10:35 Svara

  Åh, vad härligt det såg ut! Hoppas ni har fina dagar. :-)

 3. ellenojag 5 augusti, 2011 on 22:52 Svara

  Alltid lika härliga bilder! och grattis till Sixten lite i efterskott!!
  exakt… vad är problemet att hålla koll på sina barn på en restaurang!? vet inte hur många gånger JAG får säga till barnen istället för att deras föräldrar gör det!!

  Skåne? som i Skanör!? :)

  • lofsan 5 augusti, 2011 on 22:55 Svara

   Eller hur!!!

   Jepp, klart vi kommer till Skanör! Det blir nog på onsdag tror jag. Jobbar du då?

 4. Rosi 7 augusti, 2011 on 19:46 Svara

  Vi kanske ses på Lidingö nästa helg om ni är där och hejar, Christer och två till från GIH ska köra lagtävlingen :)

  • lofsan 7 augusti, 2011 on 21:51 Svara

   Åh vad roligt! Hans och min kompis Christian tävlar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna