VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bästa restaurangen i Makrigialos

porphyra

Vi åt många av Kretasemesterns middagar på Makrigialos bästa restaurang; Porphyra. För er som fortfarande har er O.B.C-semester att se framemot (lyckostar) så måste måste jag rekommendera er ett besök där. Restaurangen ligger ovanför Sunwing, mittemot det tysk/spanska hotellet.

Menyn är så oturistig som den bara kan vara. Inga bilder på maten (varning för såna restauranger var du än befinner dig i världen) och ingen inkastare (bra restauranger behöver inga tvång) men fantastisk halloumi med honung (!), världens godaste bifteki och skaldjurspasta to die for.

Lite förvirrad servitör som blir stressad till hjärtinfarkt om det är fler än tre bord upptagna och en kollega som bolmar som en skorsten ordnar en fantastisk smakupplevelse tillsammans med små överraskningar som spännande dryck i fingerborgsstora glas och små smakprov från menyn.

Give it a try!


Kommentarer


 1. Hanna 3 augusti, 2011 on 22:42 Svara

  Hej Lofsan!
  Jag är en gymnast som tränar ungefär 16 timmar i veckan. Jag undrar hur du skulle rekommendera mig att äta för att orka träna så mycket? Vad för typ av livsmedel? kolhydrater protein och så? Oftast tränar jag ett morgonpass och sen ett eftermiddagspass. Gymnastik handlar om perfektion och det är viktigt att man är så liten som möjligt i kroppen samtidigt som man ska vara så stark som möjligt utan att se stor ut. Min tränare har sagt att jag måste bli lite mindre och därför är det viktigt att jag äter rätt så att jag orkar min träning men samtidigt tappar lite vikt…. Hmm, vet inte om du kan hjälpa mig på något sätt men jag hoppas det.

  Jag älskar din blogg, du är verkligen cool.
  Kram från en gymnast.

 2. Anonym 4 augusti, 2011 on 12:56 Svara

  Hej! Eftersom du har lite mattema så undrar jag vad dina söner äter. Då jag har en son som är lika gammal som Baxter är det mest intressant vad han äter om dagarna. Tack på förhand!

 3. Cicci 7 augusti, 2011 on 19:46 Svara

  Hejsan!
  Jag var på Kreta för två år sedan och jag håller med dig om att de hade den bästa maten. Vi åt där två gånger under en vecka, var ju tvugna att testa några andra också. :-) Jag har skrivit om min resa här:
  http://ciccisbokblogg.blogspot.com/2011/07/mitt-semestertips.html

  //Cicci

 4. Kostas 30 september, 2012 on 21:30 Svara

  Nä den restaurangen sög!
  Den ligger ju hur oscharmigt som helst och maten var ju katastrofal! Barnen beställde från barnmenyn men i stort sätt allt var utbytt så dom fick inte vad som stod i menyn! Jag själv beställde en biff och jag skojar inte men den var som Kostas högra skinka rostad i en brödrost i två timmar! Inte va det biff och den va så sjukt torr! Helt klart den sämsta restaurangrätten jag nånsin ätit!
  Tack som f-n för tipset 😉

  • Lofsan 30 september, 2012 on 21:47 Svara

   Synd! Det verkar ha blivit sämre på 1,5 år.

 5. Stefan 15 oktober, 2012 on 16:49 Svara

  Restaurangen är igenslagen pga alltinklusivehotellet nedanför. Tidigare var det en Italiensk restaurang som drevs av en Kretensare som arbetade i Österike på vintern. Strax nedanför finns Zorba som öppnade 1976 och fortfarande är i samma familjs regi. Sonen Costas driver den idag men mamma är fortfarande dit varje dag och ser till så att maten är ordentligt tillagad. Vi har varit till makrigialos sedan 27 år 2 ggr per år och har alltid ätit hos dem och aldrig blivit besvikna. Hotellens mat är under all kritik o försvenskat, samt på det nya hotellet så luktar det tysk saurkraut om allt.
  Men håll med om att Analipsis som byn igentligen heter är urmýsig o man slipper allt turisttjafs som finns på norra sidan om ön. Makrigialos är fiskebyn längre ner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna