VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Apropå kvinnligt

19 jun 20111

I kommentarsfältet ventilerar ni er syn på kvinnlighet. Vissa gillar muskler på tjejer. Andra inte. Vissa är avundsjuka medan andra är nöjda men blir inspirerade till förbättring. Bambi frågade också sina läsare om deras syn på kvinnlighet och fick liknande svar som jag.

Jag funderar över följande kommentarer:

 • Att jag ser ut som bodybuilder.
 • Att jag är muskulös.
 • Att jag har små bröst.
 • Att min kropp är okvinnlig.

… Och då tänker jag så här:

Jag har burit två barn i min mage. Jag har genomfört två förlossningar med 14 månader mellan. Mina bröst har ammat två barn. Min kropp är min kropp. Oavsett om andra tycker att den är kvinnlig eller inte så har den gett mig två söner. Den orkar bära, leka, lyfta, springa. Den är stark. Den är uthållig. Den är naturlig.

Och ja. Jag tycker att min kropp är kvinnlig. Fast jag hade älskat den även om den inte var det. Man måste älska sig själv om någon annan ska kunna göra det.

Bilderna ovan är tagna dagen efter Hans och mitt bröllop när vi tillbringade en hel dag på Njuta Spa i Nacka Strand.


Kommentarer


 1. Tova 11 juli, 2011 on 23:15 Svara

  bra sagt!! vem tusan bestämmer vad som räknas som kvinnligt eller feminimt? man är väl först och främst MÄNNISKA och det vore väl fruktansvärt och trist om det bara fanns ett enda sätt att vara ”kvinna” på.

  (btw tror jag dessutom att flertalet tjejer ÄR avundsjuka på din kropp… :P)

 2. Stina 11 juli, 2011 on 23:37 Svara

  Och vad är kvinnligare än att vara mamma? Du har så rätt Lofsan!!! Önskar bara jag kunde älska min kropp också, men det gör jag inte och har aldrig gjort. Oavsett hur den sett ut.

  Fortsätt vara så jäkla rak och bra!!! KRAM!

 3. Jennie 12 juli, 2011 on 05:48 Svara

  Jag haller helt med Tova! Tycker du har en helt fantastisk kropp och blir inspirerad och hoppas att jag ocksa kommer att se ut sa dar efter tva (!) barn.

 4. Frida - Militärmamman 12 juli, 2011 on 07:34 Svara

  Du är hur snygg som helst! Jag blir så irriterad och trött på elaka kommentarer från alltid anonyma läsare. Varför liksom?
  Bra skrivet!

 5. lindasplace 12 juli, 2011 on 07:58 Svara

  Du är skit snygg och kvinnlig. Du inspirerar mig något otroligt mycket!

 6. Jutt 12 juli, 2011 on 08:06 Svara

  Jag har samma devis; man måste älska sig själv innan man är förmögen att älska någon annan för den den är. Cred för din självdisciplin. Till alla mammor (och pappor) som inte har samma möjlighet att ta sig till gym som har barnhörna kan jag tipsa om (eller gärna du Lovisa i ett inlägg) en fantasktisk iPhone-app som gör effektiv hemmaträning väldigt lätt: Nike Training Club (sök ”ntc” i appstore). Jag tror t.o.m. att en PT kan tycka att den är inspirerande 😉

 7. MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma 12 juli, 2011 on 08:14 Svara

  Självklart är du kvinnlig! Alla kvinnor är kvinnliga oavsett form på kroppen. :) Du är supersnygg & du ska vara sjukt stolt över din kropp som genomgått så mycket men nu ser ut såhär! Själv ser jag ut som en gammal tant i kroppen.. men jag är väl kvinnlig på mitt sätt, liksom.

 8. Ell 12 juli, 2011 on 08:29 Svara

  Folk dröjer kvar i förlegade ideal där kvinnor ska vara svaga och lite lätt hjälplösa. Du passar INTE in i den mallen, vilket uppenbarligen stör en del. Att du inte passar in i deras förvridna ideal uppbyggda på gamla normer gör att de har dessa åsikter.

  I mina ögon är du en prima kvinna! Och som du säger; vad är kvinnligare än att ha fött barn? =) Typiskt att ingen nämner din snygga rumpa, fina ögon och vackra hår- något som är känt för att symbolisera kvinnlighet. Men som sagt, deras förlegade ideal gör det svårt för dem att se förbi det de tycker är okvinnligt; muskler. =) Själv tycker jag att muskler är tecken på diciplin och målmedvetenhet, inget som står ivägen för kvinnlighet i sig.

 9. Cissi 12 juli, 2011 on 08:32 Svara

  Jag tycker du har tok-snygg kropp, och du inspirerar mig massor! Jag är också ”rätt” nöjd med min kropp, dock är rutorna lite gömda pga allt rosévin 😉 hihi.

  Tittar in här flera gånger varje dag, och du får mig alltid att flina lite i min vardag! Kör hårt tjejen, och ha en underbar bröllopsresa!

  ps. skulle gärna köra lite intervaller med dig, tycker det är skit att Hans ska slå dig varje gång… om jag var med kunde du ju slå mig… alltså varannan gång 😉

  • lofsan 12 juli, 2011 on 08:37 Svara

   Då hör jag av innan nästa pass, vore jätteroligt om du följer med!

 10. ulrikatrendspanar 12 juli, 2011 on 08:53 Svara

  Hej Lofsan!

  Ville bara skriva en kommentar från mig (brukar annars vara dålig på att kommentera era inlägg på bloggarna men jag läser dom:). Om alla hade träffat dig och sett dig med dina barn och din härliga utstrålning skulle INGEN ens kommentera om du är kvinnlig eller inte.

  Jag tycker att det är väldigt ytligt att ens kommentera en annan människa negativt utifrån hur man ser ut eller hur man har valt att leva. Jag tror att mycket är avundsjuka tyvärr.

  Fortsätt att vara den du är – var så härligt sprudlande och levande så smittar det av sig till oss andra trötta småbarnsmammor:).

  Sen för att slänga in en kommentar i debatten – alla som älskar sin kropp och är bekväma i sin kropp (oavsett storlek eller modell) är oerhört vackra och kvinnliga tycker jag, du är ett mycket bra exempel på det!

  Sommarkramar från Ulrika
  http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar/

 11. petra 12 juli, 2011 on 08:57 Svara

  bra skrivet! säkert nån som är avis?

 12. Ylva 12 juli, 2011 on 10:20 Svara

  Helt rätt tänkt Lovisa! Kör på ditt race! Kram

 13. Åsa 12 juli, 2011 on 10:45 Svara

  tycker din kropp är fantastisk…önskar jag hade en sån kropp. Jag blir så peppad att träna när jag läser i din blogg, just nu kommer jag inte igång bara…har ca 25 kilo att gå ner. kör på bara du imponerar iallafall mig!

 14. Elin 12 juli, 2011 on 10:48 Svara

  Hej,

  jag skulle gärna vilja läsa mer om Ert bröllop :)

  Ska Ni flytta till NYC? 😀 isf, spännande! Lycka till!

 15. Annelie 12 juli, 2011 on 15:00 Svara

  Hej

  Vi var i Makriaglios 2007 på den anläggning, men inte det hotellet ni ska bo på. Vi reste med Apollo (eller var det Ving… hmm kommer inte ihåg!). Litet tställe då, men har säkert blivit större med åren! Rolig vattengympa och fint gym hade dom på vårat hotell, och erat hotell lär inte vara sämre än det :-)

  Jag tyckte det var supermysigt där, MEN Resan dit dvs från flygplatsen till själva Makiaglios var extrem och då hade vi inga barn, minns jag inte helt fel så tog den totalt 3,5 timmar!!! och det var med ett stopp. Så ladda med vatten, frukt och kex till barnen :-)

  Själva ska vi åka till Egypten på torsdag med Fritidsresor och bo på deras motsvarighet till Lollo och Bernie dvs hotell med Bamseklubb, vi får utbyta erfarenheter efteråt kanske :-)

  Ha en trevlig resa!!!

 16. Linn 12 juli, 2011 on 16:54 Svara

  Det var tack vare Bambis inlägg som jag hittade till dig och jag gillar verkligen din blogg! Bry dig inte om elaka kommentarer :)

 17. Sarah 12 juli, 2011 on 19:30 Svara

  Tycker det var grymt bra skrivet! Jag har jättestora bröst och kurvor, men jag slår vad om att du känner dig mer kvinnlig än jag gör. Jag ser bara mina bröst som ett problem, de är väldigt tunga. För övrigt inspirerar du mig väldigt mycket. Tack vare din blogg har jag börjat träna och jag tänker: sådär ska jag också se ut när jag fött två barn, hot mama :)

 18. stina 12 juli, 2011 on 20:11 Svara

  Hej Lofsan, det finns alltid folk som har åsikter om både det ena och det andra. Jag tror mest det handar om avundsjuka. Jag har också valt en stark och vältränad kropp (känner inte mig särskilt manlig för det), vilket ganska ofta påpekas. Jag förstår inte varför, men jag försöker att inte bry mig. En kille på gymmet har varit på mig ett flertal gånger, men sist sa jag till honom ”Äsch, du är ju bara avundsjuk för att jag gör fler chins än dig.” Då bad han faktiskt om ursäkt.

  Du är stark, du är grym, du inspirerar!

 19. Beckas Resa 12 augusti, 2012 on 11:36 Svara

  Jag önskar att min kropp var mer tränad och du ger en ju massa pepp till att man ska lyckas!!!
  MVH
  BECKAS RESA

 20. Linda 31 maj, 2013 on 07:27 Svara

  Tycker du e jättefin!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna