VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VINNARE VECKA 3 PHILIPS AVENT STOCKHOLM BABY GUIDE CHALLENGE

scd525_00__fp_

Jag har haft fullt upp den här veckan och ligger därför efter i min Stockholmsguide för småbarnsföräldrar! Sorry för det. Ni är några stycken som lämnat tips i förra veckans inlägg där vinsten var ett Picknickset från Philips Avent. För att det ska bli rättvist så flyttas era bidrag till rätt inlägg och denna veckas pris som är en Babyvakt.

Information om Philips AVENT DECT-babyvakt

Med våra DECT-babyvakter kan du känna dig nära ditt barn på ett tryggt sätt, även när ni är i olika rum. Med vårt nya ECO-läge kan du också vara miljövänlig och samtidigt behålla den viktiga kontakten. DECT-teknik för garanterat störningsfri och 100 % privat användning. Energibesparing med ECO mode. Försäkring med kristallklart ljud. Välj den bästa ljudnivån för omgivningen. Lysdioder tänds för att visa ljudnivå. 330 m räckvidd.Laddningsbar trådlös föräldraenhet. Känn dig trygg i förvissningen om att du alltid är ansluten. Kan användas i upp till 24 timmar innan du behöver ladda batteriet. Mät temperaturen i barnets rum. Nattlampa och vaggsånger med fjärraktivering. Skapa kontakt med samtalsfunktion.

Philips picknickset vann Mickis med följande tips:

Grattis Mickis! Jag behöver din adress och telefonnummer!

Kommer ni ihåg hur ni ska göra för att vara med och tävla? Inte? Jo, ni ska komma med era bästa tips på caféer, restauranger, butiker, parker, museum, utflyktsmål; ja egentligen förslag på barnvänliga platser i Stockholm med omnejd. Jag har fyllt i min karta med alla era tips som hittills kommit in, den kan ni se HÄR.

Eftersom jag är sen med etta inlägg kör vi en vecka från och med idag fredag. Nästa fredag avslutas hela Philips Avent Challenge och priserna är slut. Passa på att lämna dina bästa tips nu, det gör inget om du redan lämnat ett tidigare, du får lämna flera!  Fatta att vinsten är en babyvakt liksom! :-)Annons

Kommentarer


 1. Aniika 1 juli, 2011 on 22:07 Svara

  Hej!

  Ett av mina klart bästa tips är Historiska museet! Har man barn från 6 år och uppåt finns det bla en spännande ”promenad” man kan gå som heter Historiska Spår. För mindre barn finns det bla ett sagoträd under vilket man kan sitta och läsa massa spännande sagor. Nu på sommaren finns det massor av roliga aktiviteter på den stora gården, som passar noll år och uppåt! Lyssna på sagor, prova bågskytte, baka vikingabröd osv. Helt klart en rolig heldagsutflykt med stora och små!

 2. Annelie 1 juli, 2011 on 22:50 Svara

  jag vill tipsa om bro badhus! Ett litet äventyrsbad som har en helt grym bad hörna för små tappra simmare

  Vet inte om jsg även tipsat om Mulle Meck parken?

  Kvarnbader i Vallentuna är också ett hett tips, utomhuspooler? fräsch servering och en liten lekpark att roa sig i. På kvarnbadet solar man på gräsmatta. Värt ett besök i sommarhettan!

  • lofsan 1 juli, 2011 on 23:04 Svara

   Mulle meck har flera tipsat om men dessa var nya!

 3. Mickis 2 juli, 2011 on 10:18 Svara

  Tjohoo vad roligt!! :) kul att få vinna, inte ofta det händer! Nu kan vi ju picknicka hela sommaren! Tack! :)

 4. Kicki 2 juli, 2011 on 10:45 Svara

  Har en liten pojke på 7 veckor här hemma, så nu försöker norrlänningen klura ut barnvänliga tips i Stockholm 😉

  Skämt åsido, för många herrans år sedan var jag barnflicka i Sundbyberg. Ett härlig ställe att vistas på var promendrundan runt ”Lötsjön” i Sundbyberg. Sjön ligger i ett populärt rekreations- och promenadområde kallat Golfängarna. Härliga grönområden, en liten minigolfbana samt ett härligt café med de mest fantastiska våfflor med grädde och sylt (mums!).

  Vill man komma naturen nära (ja, jag är ju norrlänning som sagt…), men är mitt i city så kan jag varmt rekommendera Långholmen. En lummigt grönskande ö, en lugn oas men ändå så centralt. Utsikt över Gamla Stan och söders höjder. Underbar badplats och en perfekt plats för picknick.

  Ha en härlig sommar :-)

 5. Mirre 2 juli, 2011 on 14:59 Svara

  Vill tipsa om Hotell Clarion på Ringvägen 98 och deras enorma hotellvestibul. Snygg och smakfull inredning och bara så stort..
  Här beställde vi supergoda chai-lattes i baren som ligger vid receptionen och placerade oss lagom avskilt i deras gigantiska skinnsoffor. Problem med att navigera barnvagnarna mellan trånga cafebord slipper man här..
  Stället är verkligen stort och här kunde min systers frihetslängtande tiomånaders son asa omkring på golvet utan att vi tappade honom ur sikte och inga problem att fixa till en snabblunch med barnmat på burk. Vi mammor fick dessutom vårt lystmäte tillfredsställt med kändisspan kan jag tillägga 😉
  Ja, ibland vill man vara ”lattemorsa” och då är hotellvestibuler helt klart the place to be

 6. Eva 2 juli, 2011 on 18:04 Svara

  Jag skulle hemskt gärna ge en babyvakt åt syrran som stampar på lång övertid för tillfället. Fast jag är inte så bra på Stockholm. Har bott på Sergel Plaza (utan kids), strövat på Drottninggatan (utan kids), ätit yoghurtglass i Gallerian (utan kids) och fikat på Chokladkoppen i gamla stan (utan kids). Men jag lägger min röst på yoghurtglassen då.

 7. Karin 3 juli, 2011 on 09:01 Svara

  Nu är det dags för ett hett tips som ligger i söderförort, nämligen Kaffestugan Torpet som ligger i Koloniområdet Orhem,Skarpnäck! Fiket ligger mitt i naturen mellan de två badsjöarna drevviken och flaten och om man vill promenera är det ca 3 km från Skarpnäck, eller sköndal om man så vill, annars tar man bara bussen,181, från Skarpnäck aoch den stannar precis intill! Förutom att det är väldigt mysigt och att barnen kan leka (det finns leksaker för inne o utomhusbruk)så är det som säljs hembakat, och de har allt från smaskiga kakor till matiga mackor! De serverar även helvegetariska alternativ och kaffet och teet Som säljs är Rättvisemärkt! På kalla dagar under hösten serveras varma soppor.

 8. Annelie 3 juli, 2011 on 15:48 Svara

  kom på att jag bara måste tipsa om ett tips till :-)

  En tripp till Norrtälje är det alltid värt att göra under sommaren, Där kan man handla med sig fräsh mat från Ica Flygfyren eller från något av alla mysiga caféer eller några smarriga ostar från ostboden och gå och sätta sig i socitetsparken som ligger vid hamnen.
  I socitetsparken ligger utomhus tennisbanor, en stor lekpark med gungor och klätterställningar, boulbana samt oändliga gräsytor där man kan ta plats antingen under ett träd eller mitt i gassande solen. Kisosk finns också.
  Är man där mellan 9/7-17/7 kan man följa Norrtälje spelen (Tennis).
  Båtarna som har sina platser precis vid socitetsparken är fina att titta på och där kan man även ta med fiskespöt och sätta sig och fiska!

  Vill man även ha sig en bit mat/middag forstätter man bara socitetsparken vidare och så hamnar man på restaurangen Havspiren en Marina där båtfolket förtöjer och tar sig en bit mat! God mat barnvänligt och mysigt!

 9. Annelie 3 juli, 2011 on 16:03 Svara

  Oj nu ploppar det upp tips från mig ;-), slänger med ett till:
  http://www.nykvarn.com/ladbilslandet

  Ett riktigt lekland för tuffa minmänniskor:
  Hoppborg
  Minikross
  Flottfärd
  Karuseller
  Lekparker
  Hinderbana
  Med mera…

  Och det bästa tycker jag är att det kostar bara för barnen att gå in, vuxna går in gratis!

 10. Isabelle-Elysias mamma 5 juli, 2011 on 15:30 Svara

  Hej!

  Jag vill väldigt gärna tipsa om det nya äventyrs-utomhusbadet som ligger i Märsta.(sigtuna)

  Det öpöpnades förra året, och jag tror att det kostar 40 kr att gå in som vuxen.

  Deras bad är helt fantastiskt, det rengörs med biologisk rening, och det känns som att man badar ute i tropikerna. De har byggt bassängen som en sandstrand…det börjar grunt och sen blir det djupare och djupare.

  Utomhusbadet består av en hoppbassäng om ca 650 kvm och 4 meter djup, en simbassängsdel om ca 850 kvm och 2,20 djup, en baddel om ca 1300 kvm med djup från 0 till 1,5 m samt en liten pool för de minsta barnen om ca 165 kvm och 30 centimeter djup. Reningsbassängen på ca 2000 kvm innehåller olika vattenväxter och stenmaterial med olika mineraler.

  Det finsn kiosker och sandstränder som man kan lugga och koppla av på, och en enorm gräsmatta där man får slå sig ner med sitt baggage.

  perfekt för en heldag med barnen! :) Min dotter var ett år förra året när vi åkte dit, och vi ska dit fler gånger iår, i och med att jag snart ska föda, är det perfekt för henne att bada där nu i barnpoolen, ensam, så slipper jag bada med min stora mage.

  ha det bäst! :)

  Isabelle

 11. Lina 5 juli, 2011 on 21:34 Svara

  Smedsuddsbadet på Kungsholmen :) Super mysigt å perfekt ställe att bara hänga på m pick nick :) Massa barn, så min son älskar att vara där :)

 12. Moa 5 juli, 2011 on 23:57 Svara

  Hej! Har inte hunnit läsa alla kommentarer så vissa kanske redan finns med. Men här kommer några av våra favvoställen: Solbackens öppna förskola (stora härliga lokaler) med stor park utanför i Hammarby Sjöstad. Blecktornsparkens parklek, öppen förskola, parkhäng med djur att titta på. Nya barnvänliga Luma biblioteket i Hammarby Sjöstad där dom har mycket leksaker utöver ett fantastiskt boksortiment. Tengdahlsparken på södermalm med en stor plaskdamm som renas dagligen och som ligger precis vid stort grönområde och lekpark. Lilla äventyrsbadet på Högdalsbadet, en favorit hos våra killar. Linou café vid sickla kaj som har liten barnhörna. Oh mama mia i Hammarby Sjöstad som är en pizzeria där dom välkomnar barn med öppna armar. Sickla strand, liten sandstrand som man helst besöker en vardag då man kan få njuta av en liten oas i lugnan ro (på helgen kan det bli trångt). Rum för barn på Kulturhuset, dom dagar man vill shoppa i city och barnen behöver busa av sig inomhus vid
  dåligt väder. Spårvägsmuseet på södermalm, inte så mycket folk och barnen äskar det. Boo badstrand och trädgårdscafe är en annan favorit som jag även såg stt du Lovisa besökt. Trevlig sommar!

 13. Moa 6 juli, 2011 on 00:13 Svara

  Glömde ett tips till. Vintervikens café i Gröndal.
  Mysigast att besöka på hösten/vintern då det inte är så ljust där inne men väldigt mysiga lokaler, trevlig personal och otroligt goda luncher och fika. Dessutom ett perfekt promenadstråk runt sjön Trekanten intill som man kan avsluta med shoppingtur i Liljeholmens galleria. Något att se fram emot i höst kanske 😉

 14. Cecilia 6 juli, 2011 on 10:00 Svara

  Det ser ut som att Junibacken saknas på kartan?

  Sagolekhuset där du hänger av dig ytterkläderna i John Bausers trolska värld för att sedan hamna på Sagotorget där du kan ringa på hos Alfons Åberg eller laga mat i Muminmammans kök. Därifrån tar du sedan Sagotåget för att åka genom tredimensionellt uppbyggda miljöer av Astrid Lindgrens sagor – från Madicken till Bröderna Lejonhjärta! Tågresan slutar vid Villa Villekulla där man bland annat kan rida på Lilla Gubben och titta på teater! Efter allt klättrande, lekande och busande kan du sedan släcka törsten med hallonsoda och knapra hembakade kakor med utsikt mot Stockholm och Nybroviken!

  Vem som gillar Astrid Lindgrens underbara sagor vill inte kika in hos Pippi Långstrump och hälsa på Karlsson på taket undrar jag? 😉

 15. Mikael K 6 juli, 2011 on 16:05 Svara

  Hej!

  Vill du ha nära till stan men ändå lantlig miljö?
  Besök fina Siggesta gård ute på Värmdö!
  Ät fantastisk god mat med råvaror som odlats på plats, eller ta en fika, de har mumsig glass och härliga våfflor.
  Där finns ponnyridning, fotbollsgolf, äventyrsgolf och man kan to m besöka träsktrollet(!). Man får klappa djur, kan gå på vernisage och de har en urhäftig bakluckeloppis! Det finns verkligen nåt för både stora och små och besöket är en upplevelse för hela familjen. När någon frågade min son om han haft kul i Stockholm förra sommaren, svarade han ”jaaa, jag klappade djuj, åt glass, jed hästh och spjang junt junt!”. Haha! Rekommenderas helt klart :-)

 16. Sebbe 8 juli, 2011 on 11:06 Svara

  Vår familj älskar Björnö Naturreservat på Ingarö. Vi började åka dit när vårt första barn låg i magen och har varit där varje år sedan dess. Nu ligger barn nummer tre i min frus mage och med all säkerhet kommer även h*n smaka sin första sand just där.

  Sommartid leker och solar vi på deras barnvänliga havsstrand. Det är relativt långgrunt och i stort sett bara barnfamiljer. Där finns perfekta klätterträd, många skuggiga platser och fin sand att gräva i.

  Under högsäsong kommer en glassbåt dit dagligen vilket uppskattas av solvarma familjer.

  Helt klart bästa badstället!

  Björnö har fina vandringsstråk, klippor och en havsustikt som uppskattas av både barn och föräldrar. Vintertid hänger vi på den snöfyllda stranden och grillar. Då är vi ofta där helt ensamma och det är lyxigt med så storslagen natur så nära stan.

  Ses vi där?

 17. Isabelle-Elysias mamma 9 juli, 2011 on 00:17 Svara

  Måste tippsa mer så jag får en bättre chans att vinna 😀

  Jag bor i precis mitt i Aspudddsparken och när vintern kommer så känns det inte alls lockande att gå ner i parken, det finns inget att göra där förutom deras öppna förskola…som bara egentligen är ett öppet hus med gamla leksaker från 80 talet, det funkar för barnen, men det blir långtråkigt.

  SÅ, jag har ett jättebra tipps för alla i hela stockholm.

  Uppenbarelsekyrkans öppna förskola är helt fantastisk. Den är underbar. Jag trodde bara religiösa människor gick dit, men när man kommer dit möts man av värme, man får vänner för livet, och det finns alltid färskt bröd,kaffe, te , kakor och färsk frukt till barnen. Barnen får elka av sig i det enroma lekrummet och sen avslutar vi dagen med sångstund..de har en pianist och prästen spelar guitarr..det låter helt GUDomligt haha.. jag som inte ens är kristen blir helt fancinerad av hur BRA dom är, prästerna är så insatt i barnens liv, det känns inte alls religöst, men även om det finns lite religion sångtexterna så känner mna bara värme. <3 ÅK DIT… helt underbart.

 18. Isabelle-Elysias mamma 9 juli, 2011 on 00:32 Svara

  Fler tips kommer här:

  Aquaria vattenmuseeum, som ligger precis vid skansen. Jättekul för barn i alla åldrar. Det finns djungelrum, tropiska hav och massa annat skojj.

  Man får se pirajjor, hajjar , sjöhästar och massa andra roliga djur, det är fantastiskt. Öppnar barnens sinne och nyfikenhet för djuren. Väldigt pedagogiskt.

  Man får låna bärsele om så önskas, det finns cafe med enkla luncher och kakor/te och kaffe.
  Man kan även fira barnens kalas där :)

  Supermysigt för e regning sommardag :)

 19. Isabelle-Elysias mamma 9 juli, 2011 on 00:41 Svara

  Ännu fler tips!

  Jag Måste tipsa om en jättefin sandstrand som ligger i Kungsängen, en liten bit utanför landet som heter Lillsjön. Det är jättemysigt där.

  det ligger ute i skogen, men när man kommer fram till stranden så öppnar sig stranden för dig, som en blomma..sandstrand/gräs..välj själv vart du vill ligga. en jättelång brygga.

  det är LÅNGgrund ! perfekt för oss med små små barn… jag blev jätteglad när jag kom dit. Som gravid orkar man inte bada..inte minst visa upp sig i badrräkt om man gått upp lite, då är det perfekt att vada ut med barnet i det långgrunda.
  Det finns en lekplats, ett strand cafe, minigolf och en scen där folk ibland uppträder.
  det finns även vattenfall..så himla harmoniskt att höra hur vattnet rinner..väldigt fridfull plats, och som jag tycker är väldigt barnvänlig.

 20. Isabelle-Elysias mamma 9 juli, 2011 on 22:53 Svara

  Vill tipsa mer för att få chansen att vinna om babywatchern, så här kommer ett SUPER BRA tips.

  konstigt att ingen tipsat om Stockholms största lekland! Den ligger i Upplands Väsby,
  Det är en plats för alla barn i alla åldrar, vilket passar superbra om man har både äldre och små barn, eller vilket som :)

  Här finns bollhav, studsmattor, kläterställningar, babyhörna rutchkanor, basketplan, fotbollsplan, spelrum, det ser ut som en djungel haha. Man kan även få hyra en del av stllet och ha barnkalas där.

  Varför är det så bra här? jo, för här kan både föräldrar och barn ha kul, det finns cafe, så när barnet sprungit av sig och lekt kan man sitta och mysa ihop och äta något gott-

  Det finns även trådlöst uppkoppling om ni vill ladda upp bilder och visa på Facebook eller blogga aom det direkt :)

  Det är ett underbart ställe att leka av sig på.

  gå in på

  http://www.lekobusstockholm.se/

  för att se alla roliga bilder, man vill ju själv dit som förälder och leka hihi :)

 21. Joel Eriksson 14 juli, 2011 on 02:03 Svara

  Nu vet jag inte om tävlingen är aktiv fortfarande, men jag vill komma med några bra tips i alla fall:
  Ett toppenställe är Nyckelviken i Nacka. Det är ett mycket trevligt och omtyckt ställe jag varmt kan rekommendera. På vintrarna tänder de grillar så att man själv kan grilla korv (vinterpicknick gillade lillan) och på somrarna fylls hagarna med diverse djur. Stora ängar för picknick men även ett bra café finns. (Nacka hembygdsmuseum ligger även här.)
  15 min med buss från Slussen och en liten (10-15 min) promenad i vacker natur så är man där.

  Vapiano Gamla Stan (Munkbrogatan 8 ) har bra ytor för barnvagnsburna. Hm, ska kanske inte komma med alla barnvagnstips då lillan blir storasyster i aug/sep… 😉 Föräldragruppen hängde här rätt ofta för knappt två år sedan. Har fortsatt gå dit då lillan (2 år) kan springa runt lite när det börjar klia för mycket i benen utan att vi tappar bort henne. Litet minus att de inte har bordsservering.

  Om vädret inte skulle vara det bästa så kommer avslutningsvis två museer:
  För äldre barn (ej barnvagn): Stockholms Stadsmuseum (Ryssgården, Slussen). Fritt inträde, lekavdelning, spatiöst café.
  För småttingar och vetgiriga: Nobelmuseet (Stortorget 2, Gamla Stan). Något otippat, javisst, då utställningarna kanske inte alltid är de roligaste för barnen, men direkt in till höger har de en liten barnavdelning där favoriten för lillan var kasperteatern. Många skratt blev det men det krävdes rätt mycket fantasi från dockmästaren… =)

  Okej ett sista tips om man är i Gamla Stan och barnen vill leka lite, åka rutschkana, gunga… Junotäppan! Precis bredvid Storkyrkoskolans skolgård. Väldigt svårt att hitta dit, men adressen är Prästgatan 33 (mittemot Prästgatan 66) och det är bara en trädörr i en mur. Inte den roligaste av lekplatser (rätt mycket asfalt….) men om leklusten faller på just då är det perfekt. Och att den känns lite hemlig är bara en bonus.

  Men som sagt: Nyckelviken!

 22. Joel Eriksson 14 juli, 2011 on 20:48 Svara

  Ett ställe som jag bara hört gott om och som jag besökte idag: Spårvägsmuseet (Tegelviksgatan 22) 40 kr/vuxen, barn upp till 7 gratis, övriga 20 kr. http://www.sparvagsmuseet.sl.se Väldigt stora lokaler så det är ok att ta med barnvagnen in. Matsäck är också ok.
  Vet inte om lillan eller jag gillade det mest?! Lillan fick provsitta bussar, spårvagnar och lite annat. (En hel del är dock inte öppna att provsitta.) Leka med Briotåg, kolla in modellspårvagn som åkte när man själv startade. Favoriten var nog att åka med i minitunnelbanan (10 kr). Själv fick jag mig en ordentlig nostalgisk resa med minnen som dök upp från barndomen på 70- och 80-talet. Museet skulle passa vilken mor- eller farförälder som vuxit upp i Stockholm hur bra som helst!
  Det är uppbyggt som en historisk resa över Stockholms utveckling under framför allt 1900-talet.
  Vi gick runt på ca två timmar så vi hann inte med Leksaksmuseet som ligger i anslutning (utan extra kostnad). Tittade in lite snabbt och det finns nog en hel del till att titta på där.
  Det blir nog ett besök till inom en snar framtid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna