VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tävling: Vinn en Quinny Zapp Xtra

Quinny zapp xtra

Ni som följer min blogg regelbundet vet att jag älskar att resa och tar varje chans för att upptäcka nya platser eller besöka gamla favoritresmål. Sedan jag fick barn har jag fått börja tänka om och tänka nytt och med noggranna förberedelser och bra utrustning har det hittills varit en fröjd att resa med Sixten och Baxter. Oavsett om det är Atlantflygningar, charter på Gran Canaria eller en helg på Österlen har vi njutit av varje minut.

Jag är extra noggrann med att mina barn ska kunna åka både framåt och bakåt i sina barnvagnar men det har inte varit helt lätt att hitta en resevagn som både går att fälla i liggläge och kunna åka bakåt i. Nu har jag upptäckt Quinny Zapp Xtra, en flexibel resevagn där sitsen både går att ha framåt och bakåt, med liggläge! Du kan använda den stora sitsen som följer med eller ett Maxi Cosi babyskydd. I hopfällt läge blir vagnen pytteliten, väger bara åtta kilo och perfekt att stuva in i bilen eller checka in på flygplatsen.

Jag är så himla glad över att Barnbutiken gett mig möjligheten att  kunna ge en av er läsare en svart (snygg som satan) Quinny Zapp Xtra (värde 2995:-) att upptäcka Sverige och resten av världen med i framtiden!

För att vara med och tävla om resevagnen ska du göra tre saker:

1) Gilla Barnbutiken på Facebook (klickbar länk) Sök: Barnbutiken

2) Gilla Lofsan – En mammablogg om träning på Facebook (klickbar länk) Sök: Lofsan – En mammablogg om träning

3) Dela med dig av ditt bästa resetips!

Mitt bästa resetips är att alltid packa kläderna sorterat i olika påsar för att underlätta uppackningen av resväskorna när du väl är framme på resmålet.

Tävlingen avslutas på söndag den 3/7 2011 då jag utser en vinnare utifrån era resetips. Tipsa gärna era facebookvänner om tävlingen; ju fler som är med och tävlar desto större  är chansen att jag kan ha sådana här fantastiska priser igen. Var med och tävla direkt så att ingen annan norpar ditt tips. :-)

Än en gång: Tack Barnbutiken för att ni vill ge en av mina läsare en Quinny Zapp Xtra!


Annons

Kommentarer


 1. Alfva 26 juni, 2011 on 22:29 Svara

  Gillat Barnbutiken och dig gillar jag ju redan!

  Mitt allra bästa restips är att planera semestern utifrån barnens förutsättningar och önskemål. Ju mer du förenklar resandet redan i planeringsfasen utifrån barnets perspektiv, desto mer avkoppling får du som förälder på semestern och det är väl det som i slutändan är poängen?

  • lofsan 26 juni, 2011 on 22:38 Svara

   Det är ett bra tips!

 2. Emelie 26 juni, 2011 on 22:37 Svara

  Mitt bästa restips är bärbar DVD till ett lite större barn. Den har räddat våra semesterrresor under tre år.

  • lofsan 26 juni, 2011 on 22:39 Svara

   Den är smidig för både bilresan och restaurangbesöket!

 3. Stina 26 juni, 2011 on 23:00 Svara

  Förutom allt självklart – packa vätskeersättning! Bra om man råkar åka på någon magåkomma, men också om man märker att ens barn inte får i sig tillräckligt med vätska!

  Gillar både dig och Barnbutiken på fb (Stina Gu)!!!

  Kram Stina

  • lofsan 26 juni, 2011 on 23:06 Svara

   Det använde vi en del i Mexico.

 4. ellenojag 26 juni, 2011 on 23:11 Svara

  Ojoj vilken tävling, vi är mer än gärna med (har gillat på fb) skulle verkligen behöva en resevagn som man kan vända på olika håll!
  Mitt bästa tips måste vara : Ta med Iphonen, och ladda den full med barnspel, musik och film!
  Vi hade inte klarat oss utan Mumintrollen på Iphonen när planet dels var 5 timmar sent och sen ytterligare 5 timmar stilla sittandes på ett flyg! En räddare i nöden, helt klart!
  Nu håller vi tummar och tår!
  KRAM

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:12 Svara

   Jag har glömt bort Mumintrollen! Måste inviga Sixten.

 5. things2die4 26 juni, 2011 on 23:16 Svara

  Mitt bästa restips är att packa små påsar med plåster, våtservetter, huvudvärkstabletter/suppar, magtabletter typ Rennie, extrablöja, snacks, vattenflaska, litet ritblock och några färgpennor och napp och placera ut dem i handbagaget, vagnen, bagaget, handväskan och i bilen. Då är man alltid förberedd, oavsett var man befinner sig, på allt kladd, trötta hungriga barn, skrubbade knän, feber eller huvudvärk som kan dyka upp snabbt.

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:11 Svara

   Som ett emergencykit. :-)

 6. Lisa 26 juni, 2011 on 23:17 Svara

  Gillar dig och Barnbutiken :)

  Vilket fantastiskt pris!! OM jag vill vinna det!!
  Jag har rest mycket, både själv – långresor och kortresor, såväl som med min man och nu med barn. Som familj. Själv med barn, hela familjen.
  Jag har lärt mig en grej och det är att precis allt går att lösa. Utom en sak…

  Därför är mitt allra bästa restips att fota alla sina viktiga handlingar. Pass, identitetshandlingar, passfoton, biljetter, och allt annat dylikt. Nödvändigheterna, det man absolut inte vill bli av med. Sedan maila detta till sig själv.
  På det sättet kan man alltid komma åt denna genom-nödvändiga info så fort man bara har ett internet tillgängligt. Allt kan lösas enklare, inget är omöjligt.
  Sen finns ett till på samma tema, och det är pengarna – för bestulen vill man inte bli. Ha ytterst lite pengar på kontot till visa-kortet, gör överföring från annat konto via internetbank precis innan pengar ska tas ut. På det sättet blir det heller aldrig någon katastrof om man förlorar sitt kort.

  Mina absolut bästa tips.

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:10 Svara

   Det har jag aldrig tänkt på!

 7. Frida Bergquist 26 juni, 2011 on 23:35 Svara

  Mitt bästa restips är simpelt men kan ändock vara rätt så svåruppnått (vet jag av erfarenhet): Packa alltid LÄTT! Vi har ännu aldrig rest utomlands sedan vi blev föräldrar men kör ganska ofta de dryga 80 milen upp till mormor & morfar och tenderar att få med oss MKT mer saker hem än upp (med en vagn modell större och en 60 kilos hund i bagaget plus massa medskickade/inköpta prylar blir volvon lätt rätt så fullpackad…).
  Även fast jag inte är en globetrotter kan jag tänka mej att lätt packning och tomma utrymmen i väskor även är önskvärt för er utomlandsfrestare -då finns ju mer utrymme för souvenirer och nya plagg till barnens garderober 😉

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:10 Svara

   Tänk den som kunde packa lätt!

 8. mathilda 26 juni, 2011 on 23:49 Svara

  gillar er båda på facebook :)

  bästa restipset om man ska koppla det till barn (eller det kanske inte var nödvändigt?)
  är att göra en liten ”resegoodiebag” till dom, en liten väska fylld av gamla och nya saker som du plockat ihop som sysselsättning under resan. Kan vara lite pennor och papper, en bok/tidning, liten leksak, musik eller saga att lyssna på, ny film om man har bärbar dvd med, en flaska vatten, minipaket med russin osv. Bagen varieras efter intresset på barnet som ska få den och den funkar oftast helt suveränt till stunder som annars lätt blir trista :)

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:09 Svara

   Smart!

 9. Angela 27 juni, 2011 on 00:12 Svara

  Jag skriver listorför att underlätta packningen och för att säkerställa att inget glöms. Och precis som du packar jag i separata påsar i väskorna.

  Ett annat givet tips är att ha din smartphone fullproppad med roliga spel och ritprogram som håller barnen nöjda :)

  Stort grattis till bröllopet föresten :)

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:35 Svara

   Tack!

   Åååh! Jag är också en listfaschist!

   • Angela 27 juni, 2011 on 20:40 Svara

    Så skönt att slippa försöka komma ihåg allt i huvudet, framförallt nu när man har amningsskalle :)

 10. Caroline 27 juni, 2011 on 00:17 Svara

  Jag vill vara med och tävla!

  Förutom att ha ett vettigt reseapotek med (oftast finns det ju att köpa liknande utomlands men när det behövs kanske man inte kan få tag på det eller så är man inte säker på vad man skall ha) tycker jag att bärsle är fantastiskt att ha med, det beror ju lite på hur gammalt barnet är men jag utgår från hur det var när vi reste senast.

  Något annt som var guld värt när vi åkte var att vi hyrde en vagnväska, jag är väldigt rädd om vår vagn och eftersom lillen bara var 3 månader så var inte någon resesulky ett alternativ. Eftersom vi inte reser så ofta tyckte vi att det var lite dyrt att köpa en så vi hyrde en som var jättebra från http://www.airshells.com. Kostade i princip ingenting och var jättesmidig att hämta och lämna. Finns för alla möjliga typer av bagage.

  Vore ju inte helt fel att vinna en Quinny Zapp Xtra eftersom vi skall resa till Rom och hälsa på min lillebror som har lyckats blivit flygkapten. Tycker som du att det är viktigt att kunna ha barnet åt båda håll vilket inga mindre vagnar har.

  Självklart kommer ju vagnen att få åka i en airshells väska på resan så att det kommer fram i gott skick ;-).
  Oj det blev en lång kommentar!

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:35 Svara

   Jag har precis läst om sk Airshells, verkar smart!

 11. Emma 27 juni, 2011 on 00:20 Svara

  Gillandet är fixat så nu håller vi tummarna!

  Vi åker mycket mycket bil med vår lille Noah på 16 månader, det gjorde vi även innan men det är inte samma sak nu inte! Så mitt resetips får bli att starta i god tid, packa goda och nyttiga mutor att ha i bilen (toppen att ha då man åker ensam med de små), som clementiner, melonbitar, gurkor osv. Sen brukar jag planera in resan så det är tupplurs-dags medans bilen rullar, vår lille har sovit i 3 timmar vissa resor. Sen stannar vi någonstans längs med vägen och låter honom få leka av sig med en leksakspåse vi har med oss! Eftersom barnen är chefer så får man planera efter deras behov :)

  • lofsan 27 juni, 2011 on 00:37 Svara

   Den där tretimmarssovningen låter onekligen lockande. :-)

 12. Miss Agda 27 juni, 2011 on 07:51 Svara

  Mitt bästa resetips är att uppleva platsen så mycket gåendes som möjligt. Utrusta dig med en bra vagn (!), en bärsele och snacks och dricka till barnen och gå överallt. Är du själv så passa på att utforska staden under morgonjoggen -en oslagbar start på dagen.

  Nu håller jag och Alvar tummarna för Quinny Zapp Extra måste vara den perfekta vagnen för seglarfamiljen då den inte tar mkt plats på båten.

 13. Charlotte 27 juni, 2011 on 08:05 Svara

  Mitt bästa restips är att alltid packa bikini och underkläder i handbagaget och alltid packa i två resväskor (om jag inte reser själv) för OM bagaget försvinner på vägen har man det viktigaste! Detta lärde jag och min man oss när vi var på semester för att fira vår första bröllopsdag då vi var utan våra saker hela resan :(

  Ett annat tips som jag också vill dela med mig är att ha ”namn-adress”- lapp även på insidan av resväskan! Det var tack vare det som vi kunde få tillbaka vår resväska efter den resan för allt som satt på utsidan av väskan hade ryckts av!

 14. Madelene, mamma till Lukas 27 juni, 2011 on 08:17 Svara

  Hej! Jag vill lämna ett resetips som kanske inte låter så kul men som kan rädda en hel semester. Gå till Apoteket och köp tabletter för magen. Ex Imodium mm. Det finns hur mkt som helst som ska hjälpa mot magsjuka om du inte hunnit ta sprutor eller helt enkelt inte hade råd med dem innan resan då allt krut läggs på resan. Det finns tabletter som ska motverka magsjuka tex och de kan det ju inte skada att ta för att slippa!
  Har massa tips om packning, flygtiden också men de känns oviktiga direkt när du blir sjuk, det viktigaste är att hålla sig frisk på resan så man verkligen kan njuta! Sen är det ju alltid bra att ha en bra resevagn också 😉

  Har självklart gillat på fb, både Lofsan och barnbutiken!
  Kram!

 15. Lina 27 juni, 2011 on 09:01 Svara

  Har gillar barnbutiekn, dig gillade jag redan.

  Mitt bästa resetips är att ha allt ”nödvändigt” nära till hands, såsom blöjor, tvättservetter, ombyteskläder, välling, fruktbitar, nappar,napphållare, vatten, ritblock, kritor och reseapoteket. Allt för att slippa stressmoment, leta är mitt värsta stressmoment.

  Nu har vi iofs inte flugit med våra döttrar än (3år och 6mån) men vi åker ofta bil och övernattar då blir det MYCKET packing och bakluckan blir snabbt full. Så en mindre resevagn skulle vara väldigt bra, sen att den går att ha både framåtvänd och bakåtvänd gör den bra mer attraktiv för oss. =)

  Rolig tävling

 16. Jessica 27 juni, 2011 on 09:37 Svara

  Mitt bästa restips när man har barnen med sig är ingen sak – mer en sinnesstämning. Tipset är att bara tagga ned och njuta. Skala av alla måsten och försök att ta dagen mer som den kommer. Då blir man glad för det man hinner med, föräldrarna får njuta och barnen med. Mindre fasta planer och mer upplevelse!

  Nu håller jag tummarna så jag slipper mitt gigantiska schabrak till vagn =)
  Kram

 17. MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma 27 juni, 2011 on 09:56 Svara

  Jag är med!

  Gillar båda på Facebook, där jag heter Cim MansonDust. Har även tipsat om tävlingen där i min logg.

  Mitt bästa resetips får bli.. att har man en bra svärmor (eller nån annan man kommer bra överens med under flera dagar & som tycker om ens barn) är att ta med henne! När vi åkte till London förra hösten så följde barnens farmor med (vi bjöd såklart). Hon fick ett eget rum där barnen kunde vara med henne när vi föräldrar ville vila eller bara umgås ensamma nån timme. Några av barnen sov även i hennes rum en natt. Det var även skönt att ha två extra ögon när vi var ute i London & vandrade runt bland deras hetsiga trafik & på flyget så underlättade det också att ha en till som kunde se efter något av barnen. Hela resan blev mindre stressig!

 18. Eileen 27 juni, 2011 on 10:36 Svara

  Packa med ombyten till både dig och lillplutten i genomskinliga påsar i handbagaget, för då ser man direkt vad/vems kläder som ligger i påsen i väskan. Ska man flyga långt och barnet äter välling/gröt/barnmatsburkar så är det bra att ta med sig extra i handbagaget ifall väskan försvinner eller blir försenat.

  Beroende på hur stort barnet är och han/hon så investera i en ergonomisk bärsele så du kan bära barnet emmellanå också. En sack n seat är väldigt bra att ta med sig. När vi åkte till asien var det inte alls vanligt med barnstolar som här i Sverige. Så han fick sitta i knät eller i barnvagnen och äta.. vilket inte var så populärt hos honom för han ville ju sitta upp ”med” oss vid matbordet.

 19. Andréa 27 juni, 2011 on 10:54 Svara

  Nu har jag klickat like på både barnbutiken och bloggen :)

  Mitt tips är att ibland resa tillsammans med far/morföräldrar så har du villiga barnvakter så att du och din partner kan göra någon utflykt och/eller gå ut och äta själva någon gång emellanåt.

 20. linda-mamma till Tyra 27 juni, 2011 on 11:07 Svara

  Mitt bästa restips: Oavsett hur man reser (flyg/tåg/bil) så tycker jag det är bäst för både små och stora att dela in resan i etapper och delmål. Blir roligare också om även själva resan är en del av upplevelsen. Dessutom blir det lite roligare om man tar sig tid att tex på en bilresa stanna till ett par extra gånger för att gunga på nån rastplats eller fika i nån liten stad man annars aldrig skulle stanna i.

  Jag har såklart gillat på facebook! Vi har precis kammat hem biljetter till OS i London 2012 så vi behöver verkligen en smidig vagn att ta med oss!

 21. Beatrize Johansson 27 juni, 2011 on 11:35 Svara

  Hej!
  Gillar båda sidorna på fb!

  Ska snart ut och resa för första gången m vår lilla tjej som då kommer vara nästan två år.
  Så något resetips m barn kan jag dock inte ge.
  Minns dock när jag som liten reste med min mamma.
  Två viktiga saker vi hade med oss var: tvättmedel och resestrykjärn!

  Mvh Beatrize

 22. Malin 27 juni, 2011 on 11:38 Svara

  Mitt bästa restips är egentligen ett inför resan tips. Samla allt som har med resor att för i en snygg kartong/box märkt resa. I den lägger man familjens alla pass, all överbliven valuta från tidigare resor, vaccinationskort, sådana där småpåsar som man lägger alla små saker med vätska i och som får föras med genom inhceckningen om man flyger (så slipper man krångla med det när man står med en miljon pass, biljetter och barn och precis ska klara sig igenom kontrollen), giltiga kollektivtrafikbiljetter till städer man ofta besöker osv. Så himla smidigt när man ska i väg nästa gång. Inget leta ihjäl sig efter allt. Det är också lätt att kolla innan om alla pass, vaccinationer etc är giltliga då allt finns på ett ställe.

  Kul att hitta en ny bra träningsblogg så självklart gillar jag den här på facebook och även den fina barnbutiken :)

 23. Emma 27 juni, 2011 on 11:49 Svara

  Jag har nu gillat barnbutiken och din blogg!

  Jag har inte barn ännu men sitter här med värkar som är täta men som inte vill bli starka, så om du har ett bra tips för att få igång dem så är jag evigt tacksam :)

  Men jag älskar att resa och hoppas på att kunna fortsätta resa lika mycket även när den lilla kommer ut!

  Det som jag observerat när jag själv rest är att stressade föräldrar ger stressade och gnälliga barn, så det jag och min sambo pratat mycket är att det verkar vara a och o om föräldrarna känner sig trygga eller inte. Så mitt bästa tips är väl att förbereda sig så mycket inför resan att man känner sig helt trygg med resan man har framför sig, för min del tror jag det främst kommer innebära att lägga tid på packningen så att jag har koll på vad allt finns samt ha en bra organisation på alla resedokument samt att vara ute i god tid!

  Håller tummarna för att jag vinner och att min lilla tjej vill komma ut snart :)

  Kram Emma Andersson

 24. angelixa84 27 juni, 2011 on 12:12 Svara

  Gillar sedan tidigare Barnbutiken och även din sida på Facebook eftersom jag läser din blogg.

  Mitt resetips utgår ifrån sunt förnuft (har aldrig rest med barn då sonen är 14 månader). Men resan som är bokad i oktober ska packas lätt och jag ska se till att han har de han behöver för att göra flygturen och väntetiden på flygplatsen så enkel och kort som möjligt,för som vi vet så är barn rätt otåliga. Så ladda mobilen med en bra film,musik eller ett enkelt spel. Sen MÅSTE han lilla IOr följa med,glömmer man snuttisen är allt förstört,så han kommer att vara prio ett, och nappen såklart! Sen vätskeersättning och sårrengöring och plåster,sen är det bara att ha en super bra semester <3

 25. Jennie 27 juni, 2011 on 12:19 Svara

  Nu har jag gillat Barnbutiken och din blogg =)

  Mitt bästa resetisps. Är Att ha med sig en bärbar dvd (en höjdare i bilen om man ska köra långt)
  Men mitt allra bästa resetips är att då man åker iväg att man rår om varandra och försöker ha så mysigt och roligt tillsammans =) Att man inte stressar utan försöker njuta av semestern som familj =)

  Håller tummarna att jag vinner, för vi ska åka i väg till huvudstaden på semester så detta vore verkligen en bonus inför semester trippen =)

  Kram Jennie Gabrielsson

 26. Sandra 27 juni, 2011 on 13:00 Svara

  Nu har jag gillat på fb! Mitt bästa tips för resan är att ladda mobilen med filmer och bilder från vardagen. Mindre barn är inte alltid intresserade att se på dvd men klipp med barnet träffar farfar , storebror busar, barnet leker osv osv brukar vara poppis. Vår lilla kille blir helt galet glad bara av att höra ljudklipp med röster han känner igen. Kan sysselsätta honom länge!

 27. Jessica 27 juni, 2011 on 14:10 Svara

  När jag flög med min dotter första gången (hon var då ca 12 månader) så hade jag en ganska stor sulkyvagn. När jag fällde ihop den fick ett blöjpaket plats i varukorgen. Då slapp det ta plats i min resväska och räknades inte in i min vikt heller. Så mitt tips blir nog att stoppa ner så mycke det går i vagnen när du checkar in den.

  Jag gillar såklart på FB 😉

 28. Aniika 27 juni, 2011 on 15:05 Svara

  Hej, har gillat båda sidorna på Facebook!

  Vi har rest mycket med barnen (de är 3 och 1 år), och jag ser att fler än jag har förstått att man bör packa kläder mm i plastpåsar. Jag vill fortsätta på denna linjen, mitt absolut hetaste tips stavas ZIPLOCK-PÅSAR! De finns att köpa i stort sett alla välsorterade matbutiker. 1 liter och 3 liters, plastpåsar i stark plast med dragkedja som jag upptäckte i USA för snart 15 år sedan – och som äntligen kommit till Sverige.

  Handbagaget vill man ha så lätt som möjligt när man reser med barn, men samtidigt måste alla nödvändigheter få plats. För att underlätta tar jag och packar ner det mesta i Ziplock-påsar, både för att spara plats och lättare kunna hitta i väskan.

  Ett gäng våtservetter, ner i Ziplockpåsen, så man slipper släpa på hela paketet, och dessutom slipper man bestyret med att allt annat i väskan blir fuktigt av våtservetter på vift. Cheerios-flingor är ett perfekt rese-snack, som jag också lägger ner i varsin Zip-lock påse till barnen. Pussel till treåringen är ett hett tips, han kan sitta vid en bänk på flygplatsen hur länge som helst och pussla. Själva pussel-kartongen är otymplig och tar mycket plats, så vad gör man? Jodå, här använder jag också Ziplock-påsarna och stoppar ner pusselbitarna i. Påsen stuvar jag ner i handbagaget tillsammans med mina övriga 1000 (??) Ziplock-påsar med allt från våtservetter till legogubbar.

  Kul med bloggens samarbet med Barnbutiken! Barnvagnen är vrålsnygg, och superpraktisk, skulle vara en dröm att köra runt med den på kommande resor. //Aniika

 29. Rosi 27 juni, 2011 on 16:15 Svara

  Mitt bästa resetips med små barn i bil är att åka på kvällen när det är sovdags. Det är både praktiskt med sovande barn och mysigt att få lite tid för att prata vuxensnack ostört.

 30. Annelie 27 juni, 2011 on 18:13 Svara

  Vårt bästa restips är bärbar DVD, Har varit perfekt på flyget där tv i sätet saknats, i bilen och på tåget. Vår bärbara DVD har räddad många långa och (faktiskt) tråkiga transportsträckor som är nödvändiga!
  När vi var i Egypten och Olivia fick bronkit och blev beodrad inomhus och sängläge, var DVD´n räddaren i nöden!

 31. Anneli 27 juni, 2011 on 21:04 Svara

  Jag har gillat er båda på fb. Vi har rest mycket med våra 2 barn och mitt bästa tips är att matcha kläderna redan under packning. Jag tar en tröja, byxa och strumpa som passar ihop och packar det tillsammans istället för att lägga tröjor för sig och byxor för sig i väskan. Mycket smidigt då det bara är att ta ett ”kit” när det är påklädningsdax, och barnen behöver inte se ut som clowner de sista dagarna på semestern för att man inte tänkt till i början.

 32. Theres 27 juni, 2011 on 21:15 Svara

  Mitt bästa tips är att planera in resan så det passar med barnens sovtider, mindre stök för mamma och pappa och barnen blir inte uttråkade på en gång! Och se till att något bra mellanmål finns lättillgängligt så man inte måste stanna samma sekund som barnen vaknar.
  Simpelt tips, men riktigt användbart.

 33. Anna 27 juni, 2011 on 22:20 Svara

  Ojojoj vilken tävling!! Jag har också letat som en liten iller efter en lätt bakåtvänd vagn att ersätta vår teutonia med och har med glädje följt dina recesioner av vagnar i bloggen. Den här ser ju helt optimal ut till vår lilla 13-månaders kille!
  Jag har gillat er båda och mitt bästa resetips är också det svåraste för ett kontrollfreak som jag! Det handlar nämligen om att tagga ner. Att planera, fixa, organisera, packa, tänka ut tidsschema och reserutt, kolla och dubbelkolla. Och sen släppa och bara go with the flow. Göra det som vi och vår lilla kille känner för. Bryta tidsschemat, svänga av vägen och springa på en stig, plocka en blomma, doppa fötterna i en sjö istället för att hinna några mil till på motorvägen.

 34. caharina 27 juni, 2011 on 23:38 Svara

  hej!
  först skall jag börja med att säga grattis till bröllopet! jätte fina var ni alla!!!

  sedna till vagnen!. super fin vagn verkar de .vara … själv står jag utan nu då vi sålt vår buggabo, och har inte ens orkat gå in i barnvagnesdjungeln o letat vagn, så nu sitter söltisen i min mellersta dotters gamla vagn, en sulkyu fråpn brio – 03. tror jag de var:)

  så ja behöver en ny!!.

  mitt tips är bärbar dvd med skivor för att ha i bilen el under båtresan som vi åker ofta… även ha hemma liggande i sänmgen eller på soffan…
  samt massa musiga ljud dvd skivor med barn låtar, gamla som nya… även pussel syssslesätter dem en hel tid!!

  kramar från oss Catharina

 35. Katrin L 27 juni, 2011 on 23:38 Svara

  Planera för att det kommer att komma saker som man inte kan planera för! :o) Oförutsedda saker händer av sig själva, och då behöver man ha luckor i sin planering. Eller rättare sagt att man inte planerar för allt. Sedan är det rätt tråkigt också att inte kunna köra lite ”go with the flow” och bara vara i nuet, för det är vad som är viktigast, att vara här och nu med sin respektiva och sina barn. Njuta av stunden, tillåta sig att strunta att åka till sommarland utan stanna till vid den där mysiga stranden på vägen dit istället. Ofta har jag pratat med andra föräldrar som har planerat fem veckors semester för att barnen ska få göra och uppleva så mkt som möjligt, för att man som förälder tror att det är vad de tycker är roligast och kanske lite vad man tror att omgivningen förväntar sig av en. Tagga ner, ibland kan besöket hos mormor och morfar vara det roligaste på hela sommaren när de hjälpte till att baka rabarberpaj som de själva har hjälpt till att plocka. Så mitt tips är att ta det lugnt, slappna av lite och lev i nuet och strunta i måsten. Vardagen är ändå stressig som den är, låt sommarsemestern vara en oas av tidsmöjligheter! 😀

  Just den här vagnen har vi pratat om hemma om att införskaffa, vi har idag en ”stridsvagn” från Kronan som väger 15 kilo, och det är dags att byta ut den. Gillar tokmycket att det går att vända den, jag vill ju såklart att barnet fortsatt ska sitta vänt mot oss föräldrar så att vi kan ha uppsikt över lillkillen och surra med honom. Vi reser mkt då vi har vår släkt utspridd i Sverige, och den här galet snygga och praktiska vagnen skulle vara en dröm att få använda till vår lille grabb! Perfekt i bilens bagageutrymme, på flygresan, i tåget eller på bussen. Just att hälsa på min syster uppe i Norrland kräver just alla dessa transportmedel – puh!

  Gillar Barnbutiken sedan tidigare på FB, det var där jag blev tipsad om din lyxiga tävling, och självklart gillar jag även dig med på FB :)

 36. Camilla 28 juni, 2011 on 00:03 Svara

  Oj vilket fint pris!

  Många kloka resetips har du redan fått men här kommer mina hetaste tips.

  Om man åker till ett varmt land brukar barnen ofta få värmeutslag. Ta med vanligt babypuder och pudra in barnet så slipper ni det!

  Sedan i bagaget, använd då vacumpåsar. Man packar ner lite kläder i varje och rullar ihop dem så pyser luften ur och du sparar 2/3 av utrymmet i resväskan. Och det är viktigt för mig eftersom jag alltid packar för mycket kläder. :)

  Men allra viktigtast är att vara med barnen och uppleva allt tillsammans. Åh så undrbart det är!

 37. Linda E 28 juni, 2011 on 10:36 Svara

  Gillar dig och butiken på FB

  Mitt packningstips är Galltvål! Barn kladdar som bekant ned sig själva, sina föräldrar, filtar, täcken, vagnen osv osv Med en liten galltvål i packningen kan man snabbt och lätt (och miljövänligt!) skölja upp och tvätta ur fläckarna och sedan kanske till och med använda samma kläder en gång till under resan.

  Bäst användning av tvålen fick vi under en weekend på ett lyxhotell som vi checkade in på täckta i kräks… Dottern hade blivit åksjuk och spytt ned sig, bilbarnstolen och mig… Men med en bit galltvål kunde vi tvätta ur alla fläckar och bilstolens klädsel fick hänga på tork utanför hotellfönstret så att vi kunde åka hem betydligt fräschare än vi anlände :)

 38. Anja. 28 juni, 2011 on 11:46 Svara

  Har gillat både på facebook. (Anja Håkanson)
  Mitt bästa resetips är att köpa vakuumpåsar (vet inte vad det heter egentligen?), men det är påsar man packar i, och sen använder man en dammsugare och suger ur all luft ur påsen, så den blir alldeles platt, trots att man har massa kläder i, man behöver ingen stor väska och packningen blir minimal! :)

  anjahakanson@hotmail.com

 39. Nathalie 28 juni, 2011 on 14:45 Svara

  Har gillat både barnbutiken och dig på facebook, heter där nathalie funck.

  Mitt bästa packningstips oavsett hur långt eller kort vi åker är att packa kläderna i färdiga ”set” så man vet att man har kläder som passar hela resan oavsett färg osv 😛
  Något vi annars alltid har med oss är olivtvål, som man smidigt tvättar bort alla sorters fläckar med, både på barnet och föräldrarnas kläder. Fläckar som torkat in i en vecka kan vara svåra att få bort annars. Men nu hålls allt fint :)

 40. Mirre 28 juni, 2011 on 19:23 Svara

  Mitt absolut bästa restips är att läsa andras restips om saker att tänka på när man reser med barn, som t.ex. det som skrivs här…
  Man lär sig alltid något nytt och det har jag verkligen gjort när jag läst alla andras smarta inlägg och sedan behöver man ju tänka på olika saker beroende på om man skall resa utomlands eller bila i Sverige..
  Själv packar jag alltid ett survival kit i handbagaget med skavsårsplåster, näsdroppar, Alvedon suppar, febertermometer och tvättservetter inför varje utlandsresa och sedan rullar jag ihop de kläder som inte får bli skrynkliga.Det är ju nte så kul att gå på restaurang i superskrynkliga kläder

  • Mirre 29 juni, 2011 on 06:53 Svara

   Glömde skriva att jag gillar både dig och Barnbutiken på Facebook :)

 41. Lina 28 juni, 2011 on 21:26 Svara

  Gillar så klart både din sida & Barnbutikens sida :)

  Mitt bästa restips när man reser med barn på ex flyg eller tåg men funkar såklart även i bilen är att ha med så många små leksaker som möjligt och när man ex sitter trångt på ett tåg el flyg kan ju även ske i bilen är det smart att sätta snören på de små leksakerna så när man tappar de kan man lätt fiska upp de 😉 Mkt bra kan jag lova! Barn har ju en förmåga att slänga ner saker….å vill ha upp de snabbt 😉 Å sen när vi ännu är inne på restips när man reser flyg/tåg/bil, så brukar jag göra ordning allt klart, ex liten box med en färdig gröt portion / vällingflaska färdig med vällingpulver bara att ex be flygvärdinnan om varmt vatten el ha med en termos meed varmt vatten. Små kex/majskrokar i en burk, frukt i en burk osv Sen packa allt i handbagaget i små burkar så det e enkelt att hitta. Är barnen nöjda och glada är ju vi nöjda å glada, å resan / semestern blir så mkt bättre så har de leksaker lätt tillgängliga att leka med / nåt att äta på / tugga på så är det alltid nöjda :) I alla fall mitt barn :)

  Hoppas hoppas vinna 😉 Är i verkligen stort behov av en resevagn till nästa resa 😉

  Har sagt det förrut, men säger det IGEN gryyyymt bra blogg!!!!!!!!!
  Kram Lina

 42. Caroline 29 juni, 2011 on 23:26 Svara

  Wow vilken vagn! Såg den nu på riktigt av en vän som hade den! Hon var jättenöjd med vagnen. Just att den är så pass rymlig också gör ju att man kan använda den länge. Min son är bara 15 månader men är precis så att han får plats i en brio sing. Men Quinny zapp xtra var otroligt rymlig för att vara en liten vagn.
  Ett annat litet tips som jag kom på nu när jag blev ännu mer sugen på vagnen är ju det här med solskydd, alltså inte smörjan man smörjer med utan saker som underlättar så att inte barnet har solen i ögonen. Om det så är i bilen eller ivagnen. Det får ju inte skymma sikten för barnet för mycket heller. Dom flesta har antagligen en sån där vanlig man har till bilen, men oj vad jag höll på för att få till det bra med vagnen. Först en filt men den satt kvar exakt 2 sekunder innan Noah slet bort den, sen testade jag parasoll och den var ju jätterolig att pilla på men till slut blev det en sån där skärm som man sätter över hela suffletten, den sitter kvar och ger ett bra skydd samtidigt som Noah kan se vad som händer. Dessutom går det ju snabbt att få fram till skillnad från parasoll som skall sitta bra och man får flytta på hela tiden.

  Sen om man flyger, små barn kan ju inte gärna tugga tuggummi men ni som ammar, låt barnet amma i start och landning alt. låta barnet dricka för då blir det ju en form av tryckutjämning.

  Nej nu skall jag hålla mina tummar och tår så att jag kan vinna den finfina vagnen.

  Kram Carro

 43. Malin, mamma till Astrid 30 juni, 2011 on 10:48 Svara

  Mitt bästa resetips är att våga ge sig ut att resa! I början behöver det inte vara särskilt avancerat; jag och min sambo har skaffat varsitt STF-kort och sedan har vi åkt en helg då och då inom Sveriges gränser. Genom detta har vi skaffat en del rutin för att resa med- och uppleva saker tillsammans med Astrid. Efter dessa ”övningar” känner vi oss nu redo att ta nästa steg och göra en lite längre resa som kräver lite mer planering och listskrivande.
  Naturligtvis gillar jag både dig och barnbutiken.

  Håller mina tummar för detta fina pris!
  Mvh Malin

 44. Mimmi L 1 juli, 2011 on 19:12 Svara

  Japp, det var en tävling som jag gillar! Har lite svårt för bara ett tips, hoppas det var ok med flera.
  Har gillat dig, barnbutiken gillar jag redan. Mikaela Lee heter jag där.

  Jag har en ständig packningslista bland anteckningarna i iPhonen. Den kopierar jag, modifierar så den passar just den resan jag ska på, mailar till mig själv, sen skiver jag ut den. Varför göra jobbet fler gånger än nödvändigt? :-)
  För långresor typ USA har jag ett minispiralblock (mindre än iPhonen) och skriver upp ALLT i: bokningsnummer, adresser till hotell och andra ställen som ska besökas, reseplan dag för dag med hotell, flighter, tider mm. Sen skriver jag även dagbok i den varje kväll på resan. Jag scannar viktiga handlingar som pass och kort och mailar till mig själv, alltid åtkomligt!

  Prampack är en kanonväska för vagnen, särskilt om man har bytt vagn ett par gånger. Tar väldigt liten plats när den inte används. Packa ner blöjor och ev jackor där också, vaddering för vagnen och man slipper vikten i bagaget.

  Zippåsar för emergencykit (Plåster, alvedon, Nezeril, våtservett), snacks till barnen i lagom portioner.

  Krymppåsar/vaccumpåsar när man har mycket kläder med sig eller köper mycket på resan.

  Liten portabel våg att ta med (99kr el nåt på Jula) då kan man optimera och fördela sakerna i de olika väskorna innan man åker till flygplatsen så man slipper övervikt eller packa om.

  Hoppas på lite tur, en liten och smidig resevagn vore inte fel!

 45. lina 3 juli, 2011 on 08:24 Svara

  sååå fin vagn…helt förälskad!;)

  har inte testat några ”större resetips” ännu då vi inte gjort någon längre resa med våran dotter ännu men har planer att resa utomlands till vintern/våren och är i STORT behov av en mindre vagn då vi för tillfället sliter med våran emmaljunga city cross som väger …typ 5 ton;)
  har kikat runt på vagnar ett tag men inte fastnat för någon då dom flesta inte går att vända emot dig. men så såg jag denna vagnen för ett tag sen och fastnade direkt!

  då till mitt bästa resetips som jag skulle testa :
  Börja med att skriva lista på grejer som ska med så blir det inte kaos när man upptäcker att man glömt grejer hemma.
  en bärbar dvd med filmer till större barn. till småttingarna gäller det att ladda upp med några leksaker som är spännande och utforskande (har funkat på våran dotter jämt i en tråkig bil). godis och majskrokar är inte heller fy skam:)
  åh det finns så mycket man kan tänka på men försök att ta det lugnt och inte stressa så brukar det mesta ordna sig vilket leder till en bra resa….

  • lina 3 juli, 2011 on 08:27 Svara

   obs på facebook heter jag carolina nilsson

 46. Annelie 3 juli, 2011 on 18:04 Svara

  Jag har redan lämnat ett tips och gillat både barnbutiken och din blogg, men jag måste efter helgens Eskilstuna Zoo happening lämna ett simpel tips som jag tyckte, men som jag från alla håll och kanter blev överöst av komplimanger för.

  Tipset är Varm koktkorv, på picknincken! Och det löser man lättast med att innan avfärd koka korven tillsammans med lagerbladen och pepparkornen, när allt precis kokat häller man i vatten, lagerblad, pepparkorn och såklart korven i en (helst oanvänd eller ordentligt diskad) termos. ta sen med korvbröd och småportionspåsar senap och ketchup, vid lunch slipper du köa och köpa sunkig korv, iställer serverar du din perfekt tillagade korv och kommer garanterat ha mätta och belåtna barn (förutsatt att dom gillar korv). Tips på korvmärke så säger jag Sibyllakorv!!!!
  Till oss vuxna köpte jag dagen innan färska baguetter, som jag frös ner och tog fram på morognen. Brödet var (faktiskt, förvånad själv) superfärskt och baguetten med tillbehör blev en mättande historia!

 47. sofia 3 juli, 2011 on 22:15 Svara

  Mitt bästa restips är att alltid ta med sig träningskläderna och springskorna på semestern. Man kan upptäcka grymt mycket mer av sitt resmål om man exempelvis ger sig ut på en springrunda runt staden. Gör man det tidigt på morgonkvisten så brukar man ofta möta springande lokalbefolkning vilket gör att det känns extra kul, dessutom får man fart på endorfinerna:). Har man möjlighet tar man med hela familjen ut och efteråt passar väl ett dopp ( om platsen och vädret tillåter) och en smarrig frukost mer än väl…. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna