VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

New York Dag 4 Del 1

_MG_5669

Nu längtar jag ordentligt efter Hans. My soulmate. Han är duktig han som reser och jobbar hela tiden. Det är tur att han älskar sitt jobb och brinner för det han jobbar med.

Agnes och Henric bestämde sig för att göra den obligatoriska hissresan upp i Empire State Building idag. Sixten, Hans och jag var uppe på toppen för exakt ett år sedan, på dagen faktiskt och det var jädrans coolt men också lite ”jaha, det var det det”. Det kändes inte värt att ta upp gräbsen och vagnen dit idag i alla fall.

För exakt ett år sedan, med Sixten nedanför i vagnen och Baxter i magen.

Är man i New York MÅSTE man åka upp i en skrapa. Chrysler Building är ett alternativ.

Vi tre gick istället till den stora barnbutiken Buy Buy Baby som ligger här i Chelsea. Om vi hade haft obegränsat med bagagevikt och utrymme hade jag inte bangat att köpa med mig typ hela deras leksaksavdelning. Jag fattar inte varför leksaker är så himla dyra i Sverige. Stora fordon och garage och liknande är skrattretande billigt tillsammans med Lego som kostar flera tusen hemma i Sverige.

Sixten somnade inne i varuhuset, och två barn sovandes samtidigt bangar jag inte så jag kilade snabbt över till Starbucks och tog en fika. Kollade mailen, facebook och annat livsviktigt också. Agnes och Henric tog sig ner till marknivå helskinnade och lika fascinerade över höjden på skrapan som jag. Vi möttes vid Prêt á manger precis nedanför ESB och knatade 5th avenue uppåt.

Obligatoriskt stopp på min favorit Prêt a Manger

Vi möttes av kravallstaket lite högre upp och fick snabbt veta att en viss president skulle passera bara en stund senare. Obama ska ner till Ground Zero för att hedra 9/11-offren efter att den där efterlysta killen blev mördad i öst. Poliserna hängde på gatan och snackade skit. Snart kom det både MC-poliser och pikébussar men ingen president. Vi väntade och väntade och plötsligt börjar det spraka i alla walkietalkies. Poliserna blir på helspänn, motorcyklar kommer i ett stort gäng, 10 stycken va? Stora SUV:ar med tonade rutar rullar och sen så kommer Bilen. Flaggprydd. Folkjublet stiger och händerna vinkar. Allt går snabbt, bilen är borta och följet med motorcyklar och K-pistprydda SUV:ar fortsätter i all oändlighet. Så gick det till när USA:s president passerade två meter från Lofsan. När jag berättar om det för mina barnbarn kommer det nog vara så att vi skakade hand, tror jag. 😉

Väntan

Ännu mer väntan…

Men så…

Och där i sitter han! Jag vet, sjukt bra paparazzibild. Future Career.

Det var det det.

När vi fått bort en del av adrenalinet (ja, det känns ascoolt att ha sett Mr President) shoppade vi lite uppe på Hilfiger och Abercrombie. Henric och jag tappade blodsockret i asfalten så vi gick över till 7th avenue och åt lunch på Lindy´s. Hans och jag åt vår nyårsmiddag tillsammans med gräbsen där senast vi var i New York. Vi har varit där ett flertal gånger och alltid varit nöjda men denna gång blev en besvikelse. Det är alltid dyrt att äta kring Times Square, okej när det är bra mat och service men absolut inte annars.

Två små gräbs, kungar vid barnbordet.

Isbitar är alltid lika gott på restaurang. Så köper man sig 10 minuters matro.

Det är inte lätt när man knappt når upp till bordskanten.

Gräbsens fantastiska morbror. Outtröttlig, engagerad, glad och världens bästa!

En glad kille i New York!

Vill du läsa alla inlägg från när vi var i New York i maj för ett år sedan kan du klicka HÄR.

Om du hellre vill läsa hur det var när vi firade jul i New York  2010 kan du klicka HÄR.


Annons

Kommentarer


 1. Jenny 19 maj, 2011 on 13:51 Svara

  Härligt, jag blir väldigt sugen måste jag erkänna! Jag måste förresten fråga hur du upplever A&F i storlekarna, jämfört med andra märken? Det är svårt när man inte kan prova, och jag vet inte vad jag ska chansa på just nu, så jag hoppas på en ledtråd! :)

  Hoppas B snart börjar må bättre!

  • lofsan 19 maj, 2011 on 14:01 Svara

   Det är jättesvårt med deras storlekar. Byxor är i 00 ibland short eller long tillagt till 0 till 1 osv. Om det är elastan i så töjer de sig så vissa modeller är perfekt i 00 medan andra sitter bra till en början och sen töjer sig till motsv en M. Tröjor har jag small i och det är samma som i Sverige. Dock är small ganska smal över brösten men har man normal byst är det inget problem. Värre när jag ammade tex.

 2. Lotta 19 maj, 2011 on 15:11 Svara

  Det är så jäkla KUL att du gör så utförliga resedagböcker! Nästan som att få vara där 😉 (fast det var 20 år sedan nu så det borde bli dags att åka dit själv). Men du, jag tycker nog att du ska behålla ditt nuvarande jobb… den där president-bilden lär du inte tjäna några större slantar på 😉 😉

 3. Emma 19 maj, 2011 on 18:38 Svara

  Impressive! Vad är det egentligen han jobbar med, din Hans? verkar onekligen spännande!

  • lofsan 19 maj, 2011 on 19:19 Svara

   Han är VD på svenska motsvarigheten till Apple Education.

   • Emma 20 maj, 2011 on 00:44 Svara

    Aha! Jag hade gissat på något glassigt kock-arbete, typ resa runt och starta restauranger. Var fick jag det ifrån?!

    • lofsan 20 maj, 2011 on 07:43 Svara

     Haha! Det är nog hans drömjobb! Måste tipsa honom om det! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna