VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Backan på BVC

Idag hade Baxter och jag 6-månaderskontroll på BVC. Vi träffade hans läkare och BVC-tanten. Vägning och mätning visade finfina siffror. Han är lite mindre än vad Sixten var vid samma ålder och har alltid varit, förutom vid födseln.

Baxters viktkurva

Sixtens viktkurva

Baxters längdkurva

Sixtens längdkurva

Läkaren och BVC-tanten hjälptes åt att sätta varsin spruta med vaccin i vardera lår. Den ena var dos 2, en påfyllning från förra dosen men jag minns inte vad det andra vaccinet var till för. Någon som kan hjälpa? Vad vaccinerar man för vid 6 månader? Baxter blev lite förnärmad först tror jag, typ Vem tror du att du är? och blev arg men det tog nog bara två sekunder så blev han glad igen. Nu i kväll blev han väldigt sorgsen så Hans gav honom en supp och så hoppas jag att han slipper biverkningar. Sixten har aldrig fått några biverkningar av sina vaccin och inte heller Baxter av de han tagit tidigare.

Läkaren tog själv upp Baxters hemska hosta (åttonde veckan nu tror jag) och att han rosslar när han andas. Jag berättade då om hur våra nätter ser ut, att han vi är vakna 2-5 timmar och att han är så ledsen och verkar ha ont på nätterna. Vi fick Ventolin utskrivet för en långtidsdos så att luftrören ska vidgas och andningen underlättas. Hon hoppades att detta skulle hjälpa honom sova bättre också. Vi förde ett resonemang kring hans kräkningar men läkaren tror inte att de beror på hans hosta, jag tycker inte att de är kopplingsbara i alla fall, han kräks oavsett hur mycket eller lite han hostar. Istället har vi fått en remiss till en specialist som ska titta på magmunnen, matspjälkningen och sånt och se om det är något som vi kan hjälpa Baxter med. Han börjar bli så pass gammal nu att han ”förstår” att han kräks, han verkar tycka att det är obehagligt med smaken (been there, done that) och gör exakt en sådär äcklad min som vuxna gör. Eftersom Baxter hostar så pass mycket, och kräks, har vi varit försiktiga med att introducera puréer och liknande. Allt sprutar ut i full kareta.

Sixten gillar absolut inte när Baxter kräks. -Åh nej! säger han bekymrat och lägger pannan i ett bekymrat veck. Ibland smakar han på Baxters napp och om han har otur smakar den spya, då får vi se världens show i äcklade miner.  Ren och skär underhållning.

Det känns skönt att läkaren och BVC-sköterskan tar mig på allvar. Jag hänvisar till Hans erfarenhet som fembarnspappa och menar på att Baxter har lite för mycket besvär för att det ska vara normalt. Å andra sidan; allt är ju normalt när det gäller barn, eller hur?! 🙂


Kommentarer


  1. Maria H 20 april, 2011 on 09:39 Svara

    Vad skönt att ni ska få Backans eventuella magproblem utredda ordentligt. Jag håller tummarna för att det är något lättåtgärdat!

    Stort grattis till den ”nya” bloggen också! 🙂

    • lofsan 20 april, 2011 on 10:25 Svara

      Tack! Ja, om det finns något att göra åt det hoppas jag att han får hjälp.

  2. Anna 20 april, 2011 on 11:23 Svara

    Vid 3, 5 och 12 månader är det polio, stelkramp, difteri, hib och kikhosta i den ena sprutan och pneumococcer i den andra. Lika alla tre gångerna. Det är pneumococcerna som gör mer ont för den sprutan har surare pH…
    Bra att ni får en ordentlig utredning för kräkproblemen!

    • lofsan 20 april, 2011 on 11:40 Svara

      Tack!!

  3. Petra 20 april, 2011 on 16:56 Svara

    Grattis till nya ”bloggportalen” Kul

    Vad skönt att ni får Baxters kräkproblem utredda. Min son hade samma problematik hela första året. Det utreddes aldrig men försvann kring ett årsdagen som tur var. Hoppas det gör detsamma för Baxter.

    • lofsan 20 april, 2011 on 18:55 Svara

      Sixten kräktes också jättemycket men det gick över när han började med mat. Baxter kan knappt äta för att han kräks.

  4. Sanna 20 april, 2011 on 22:11 Svara

    Hej,
    Jag känner igen din situation!
    Min dotter hostade och kräktes under hela första året. Vi trodde att det var så att hon hostade så att hon kräktes, men det visade sig vara tvärtom. Efter kontraströntgen visade det sig att hon hade (har) reflux, att magmunnen öppnar sig och släpper upp mat som i sin tur skapar slem som i sin tur leder till en hemsk hosta. Hon vaknade en gång i timmen hela nätterna, och hostade.
    Men efter diagnos fick vi Losec till henne, och då vände allt direkt. Livet började så att säga. Jag trodde att det bara var gamla gubbar som fick losec, men icke. Hur som helst, tack och lov för losec!
    Hoppas ni får bra hjälp och att det ordnar upp sig för Baxter!

    • lofsan 21 april, 2011 on 07:26 Svara

      Åh!!! Stort tack för att du berättar detta! Det är ju verkligen svårt att veta vad som är vad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna