VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ta det lugnt

Den här var på fina Bambis blogg 30/11. Såhär på juldagen känns den som en påminnelse inför alla måsten som vi tror att vi nödvändigtvis ska uppfylla. Och du, är du och din familj förkylda, trötta, slitna eller helt enkelt bara osugna på att ge er ut? Utlys undantagstillstånd. Dra ur telefonjack, stäng av mobilen och bädda ner er allihop i soffa eller säng, ladda med familjefilmer och godsaker (även frukt) och njut av att titta ut på kylan.

Julstress

Stötte ihop med min väninna S häromdagen. Vi skulle ta en snabb lunch innan hon var tvungen att kasta sig iväg på nästa überviktiga uppdrag.

– Åh, vad skönt, nu är advent och jul äntligen här åh vad jag har längtat jag behöver verkligen vila upp mig lite nu, (andningspaus), men man får ju inte missa att verkligen njuta för det är verkligen inte länge den är här, julen alltså, nästan rappade hon fram, samtidigt som hon läste ett sms och vinkade till sig en kypare.

– Mhm, har du några speciella planer inför ledigheten?, undrade jag.

– Ja, oh, ja, jag menar, det är ju mycket som ska hinnas med på den här faktiskt ganska korta tiden. Tillexempel så är det ju alltid stress att kombinera makens och min familj, och jag vet att jag verkligen måste åka ner till syrran en sväng, jag gör ju alltid det och det skulle kännas konstigt och liksom inte som om julen kommit igång riktigt om jag inte gjorde det, sa S, med gäll och lite konstig falsettröst.

Hon liksom pressade in en tugga baguette som hon omedelbart svalde, osökt kom jag att tänka på hur boaormar ser ut när de sväljer en hel kalv. Levande.

Ungefär fem sekunder senare var lunchen över och vi tog ett hastigt avsked.

– Nä, vet du vad, nu måste jag rusa om jag ska hinna hem och vila, andades S utan ett uns ironi medan hon kindpussade mig farväl.

Kvar stod jag och funderade på om jag skulle gå förbi apoteket och fråga om jag kunde få köpa ett storpack Losec till S, nu när hon var tvungen att stressa iväg på sin vilsamma julledighet.

Vad jag vill säga med ovanstående litania är självklart. När så äntligen julen breder ut sina vingar, vägra alla krav. Se istället till att ta några riktigt lata dagar och bara njut.

Skynda dig att ta det lugnt!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna