I väntan på förskoleplats.

Jag kände mig dum som skickade in ansökan om förskoleplats när Astrid var några veckor gammal. På ansökan skrev jag ”april 2015 evt senare” då jag inte hade en aning om hur framtiden skulle se ut.

I höstas fick vi svaret att det inte fanns plats där vi önskat, men om vi väntade till hösten såg chanserna betydligt bättre ut. Så vi har väntat, vilket jag idag är glad för. I sommar ska jag jobba och Johan vara hemma för att mina dagar ska räcka till.

Sommaren börjar snart och vi har fortfarande inte fått något besked. När jag ringde förra veckan väntade dem på beslut om att få öppna fler avdelningar. Jag förstår att det är en svår situation. Vilket det även är för oss som aldrig får svar.

Jag har också ett jobb, ett ansvar, en skyldighet att meddela när jag är åter i tjänst. Någon ska ersätta mig och min chef har, precis som ni, semester.

Barnen som ska in på förskola till hösten föddes förra året. Mini åldern för inskolning är ett år. Och ni tar tag i promblemet nu. Ett problem ni borde sett komma för länge sen.

Detta är resultatet av statens och kommunens prioriteringar, ett sverige som är på väg åt helvete. Äldre som byggt upp vårt land och barnen som ska fortsätta göra det, hamnar på en nivå jag inte trodde fanns. Det är skrämmande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *