Julmarknad på skantzen

Lördag och lite snö på träden när vi vaknade. Efter en lång frukost framför Nyhetsmorgon tog vi en promenad till julmarknaden på skantzen. Den första vi träffade där var Astrid. Så härligt att få krama om henne och veta att vi ses imorgon igen. Träffade några andra också, många tar sig ju ut vid sånna här tillfällen!

Det lilla kapellet på höjden var öppet så vi kunde gå in. Alex hade aldrig varit där men jag har besökt det flera gånger. Båda mina bröder är döpta där och det hade varit väldigt mysigt att få döpa kommande barn där. Dock är det litet och jag tvivlar på om vi skulle få plats. Nåja, vi får se lite längre fram :)

Och nu får jag skämmas för jag har då inte en endaste bild från dagen! Men jag kan säga att det var mysigt.. Väl hemma igen åt vi både lunch och efterrätt. Sedan har jag fixat klart med det nya nissehuset och Astrids paketkalender. Nu längtar jag ännu mer tills hon kommer imorgon! ❤️

Smörgåstårta och rosé

1926F1E0-435C-4F55-B8C5-2B773A2F7D9E

Så var sista timmarna i vitbralla gjorda för denna vecka. Jag valde aktivt att göra VFU idag också (är egentligen ledig) men då har jag timmar att ta av nästa vecka som även är den sista. Man vet ju aldrig vad som händer eller om Astrid blir sjuk osv.

Ikväll äter vi smörgåstårta och dricker alkoholfri rosé. Det är inte helt fel 😉 Önskar er en underbar helg ❤️

51BDB489-0A9B-4858-9C3B-0621BB9992B2

VFU och studievägledning

För första och sista gången under dessa fem VFU veckor fick jag gå med en sjuksköterska idag. Det är även hon som är min handledare trots att jag inte går med henne annars. Hela upplägget är lite rörigt kan jag tycka men nog om det…! :)

Dagen gick fort och jag har fått med mig många tips och råd till min framtida yrkesroll. Det där med att gå från undersköterska till sjuksköterska är inte helt lätt och jag visste ju redan innan vilken utmaning jag gav mig in på. Snart har jag klarat en tredjedel av utbildningen. Heja mig!

Har kontaktat studievägledaren för mitt program också. Vi ska ses och lägga upp en plan för framtiden med tanke på lillgrodan i magen.

Läkarbesök på kvinnokliniken

Kom till mitt bokade besök och kände hur tårarna brände innanför ögonlocken. Det var samma läkare som jag träffade sist. Hon undersökte mig och sedan gjorde hon ett ultraljud på magen. Jag fick också veta att min urinodling var fin! Så det är ingen infektion som orsakar mina besvär.

Förutom växtvärk och känningar i ligamenten så är det mest troligt sammandragningar jag har. Läkaren förklarade att efter ”trauman” så kan livmodern triggas till fler sammandragningar än vanligt, vilket förmodligen hände igår. Livmodertappen och bebis är opåverkade och så länge det förblir så är allt okej. Hjärtat slår och flödet från moderkakan är bra, det var det viktiga.

Sen att bebis ligger som en upp och ned vänd buddha och slickar insidan av min livmoder så att läkaren inte kunde få några tillförlitliga mått, det är en annan sak! 😉

Firar med favoritlunch från sjukhuset.

1530F98A-554D-467E-BF04-7DAFD7C13F26 05BF3AAB-A70C-4961-90BA-30FE9FA6434B