Livets söta och bittra mitt i livet.

Rulltårta.

Hej hej! 🎃

Halloween är i full gång, och här har bakats mumiebakelser. Det är ju väldigt roligt och enkelt att jobba med dessa små, göra dom till vad man vill, mumier, små grodor med hjälp av grön marsipan, pumpor etc. Bara fantasin sätter gränserna. 😄👌 här nedan är receptet på bottnarna, i ett annat inlägg som kommer heta Mumiebakelse kommer resten av receptet finnas. 🍂😊

Recept på rulltårtan;
  • 3st ägg
  • 2dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Vispa först ihop socker och ägg till en fluffig vet smet. Sikta sen i mjöl och bakpulver. Och sist mjölken. Vänd försiktigt runt tills det blandat sig. Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela jämt ut smeten och grädda i mitten av ugnen i 250° ca 5-7 min. Jag tar ut min när den fått fin färg.

Vänd upp den på ett sockrat bakplåtspapper och dra försiktigt bort det andra. Låt svalna innan du stansar ut önskad storlek på bottnarna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *