Livets söta och bittra mitt i livet.

Snabbt frukostbröd

Hej på er.

Som förälder vill man ofta göra mer än man kan, i nästan allt! Men nåt jag kan göra och bidra med i våran familj, är dom speciella helgfrukostarna. Bakar ofta bröd här hemma men har inte alltid tid att vänta på jäsning.

Med det här brödet har ni nybakat och snabbt frukostbröd på 20 minuter. 🥰

Här kommer receptet

  • 5dl havregryn
  • 5 dl dinkelmjöl alt rågsikt
  • 2 msk bakpulver
  • 2msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten

Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke. Stansa sen ut två st matskedsmått i mjölblandningen och fyll dom med sirap. (Minskar kladdiga redskap) häll sen på vattnet och blanda ihop med en slev och låt det svälla under tiden du knövlar ihop ett bakplåtspapper och lägger i en form på ca 20×40. Häll i smeten och grädda i ca 15 -16 minuter i 200° varmluft.
20191018_083840

Lycka till och hoppas det smakar 💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *