VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gravkrans

Vi gick ut i skogen och plockade granris, blåbärsris och nypon, tog lite ljung från krukan utanför, band ihop kransen med fiskelina, (tog det som fanns hemma)

DSC_1660

DSC_1622

DSC_1643

Rulla tidningspapper och tejpa runt om, så det blir en stabil grund till kransen.

DSC_1649

Klä kransen med granriset.

DSC_1651

Lägg på ljung och vira runt med linan.

DSC_1652

Fäst nypon och blåbärsris.

DSC_1658

Kommentera

1a November

Hello November och allhelgonadagen, vi gick upp tidigt och åkte raka vägen hem till barnens mormor och morfar, och åt frukost här med dem och mina syskon. Idag ska vi till Kyrkogården och tända ljus vid graven. Först så ska jag och barnen ut i skogen, och plocka på oss granris och annat fint som vi kan ha i våran krans, som vi ska lägga vid graven.

Här kommer recepten på de små chokladbakelserna som ja bakade igår…

DSC_1558

 

2 ägg

3dl socker

1 1/2 dl mjöl

5 msk kakao

100g smör

Rör samman allt med en gaffel, häll ut på en plåt med ströbröd grädda ca 20min 175g. låt svalna, tryck ut rundlar och spritsa på grädde och toppa med physalis.

DSC_1368

DSC_1516

DSC_1520

DSC_1524

DSC_1531

Kommentera

Pumpa-Daimcheescake

Denna cheescake, kommer inte vara sista gången ni får se här, då den är allas favorit, min med!

DSC_1557

 

15 st digestive kex

125 g smör

300g philadelphiaost

1tsk vaniljsocker

2,5dl strösocker

3dl grädde

3 st dubbeldaim

Gul karamellfärg

100g smält choklad

Smula sönder kexen och blanda med smältsmör, grädda i ugn 175g 10min.(låt svalna) Vispa grädden i en skål, vispa philadelphiaosten, vaniljsockret och strösockret i en annan skål. Blanda sedan samman den vispade grädden och philadelphiaost blandningen.

DSC_1382

 Blanda hälften av blandningen med krossad daim.

DSC_1383

 Andra hälften med karamellfärg.

DSC_1389

 Lägg först på diam blandningen på digestive-bottnen och sedan den orangea.

DSC_1391

 Dra skåror med en sked så det liknar en pumpa. Ställ in i frysen 1 tim.

DSC_1487

 Klipp remsor av bakplåtspapper, Smält chokladen, häll över bakplåtspappers remsan.

DSC_1490

Fäst remsan runt om den frusna cheescaken, ställ in i frysen några minuter.

DSC_1512

Dra sedan bort bakplåtspappret.

DSC_1486Spritsa smält choklad till pumpans ansikte.

Kommentera

Spök-pops

Halloween kalaset blev verkligen super lyckat! Alla var glada och nöjda…. Matteo ville ha ett läskigt kalas så vi bjöd bara hans närmaste kompisar som är i samma ålder, för att kunna göra det just läskigt, ganska skönt var det… förra året när vi hade halloween kalas vart det närmare 50 personer här… så det vart så mycket mysigare och kusligare med bara 9 barn här.

Dessa spökpops vart den stora favoriten ikväll, gjorde vanliga chokladbollar som jag satte på pinnar och klädde med sockerpasta, målade dit ögon och mun med en ätbar penna.

DSC_1507

 Rullade vanliga choklad bollar, blanda 100g smör, 3msk kakao, 2 msk vatten, 5dl havregryn.

DSC_1493

 Sätt fast dom på pinnar, doppa pinnen i lite smält choklad för att få det att fästa.

DSC_1495

 Kavla ut sockerpasta.

DSC_1494

 Tryck ut rundlar.

DSC_1496

 Forma sockerpastan över chokladbollarna.

DSC_1503

 Måla dit ögon och mun.

DSC_1510

 Doppade även några i smält choklad och strödde över lite strössel.

DSC_1537

 Satte dessa läskiga etikett på några gamla vinflaskor och hällde i päronsaft….

DSC_1559

 Lite mera fladdermöss….

DSC_1574

DSC_1582

DSC_1598

 

Kommentera

Halloween Kalas

Här kommer en liten bildbomb med de som jag bakat och lite dekorerat till kvällens halloween party, lägger ut recepten senare i kväll… Nu måste ja sätta igång med middagen, mini pizzor…. och fixa godis-skatten som dom ska få hämta på våran sjukt läskiga vind, där min mamma kommer sitta utklädd till häxa….

DSC_1542

 

DSC_1557

 

DSC_1553

 

DSC_1558

 

DSC_1546

 

DSC_1356

 

DSC_1473

 

DSC_1470

 

DSC_1469

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna