VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

<3 CHURROS!!

OKI i morrn är det ju som ni vet den STORA KÄRLEKSDAGEN.. Tycker mest det är mysigt för barnen för N är inte den bästa på att fixa och överaska och så.. haha Har väl givit upp nu efter 13 år..  Men men man hoppas ju alltid (haha och blir typ alltid besviken) Nä nu låter ja as taskig  men han är bra på andra saker som tur är!! <3<3<3 Gjorde dessa idag och asså kunde INTE hålla mig från att låta barnen smaka… DOM BLEV SINNESSJUKT GODA!!!!!

DSC_0805

DSC_0797

DSC_0794

Ingredienser!
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl mjölk 
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker (+ extra att rulla dem i)
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • ca 1 1/2 l rapsolja till fritering
  • lite kanel att doppa dom i efter

 

Gör så här!!

Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
Sänk värmen en aning. Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad och formad till en boll. Ta från värmen och lägg degen i en skål.
Vispa degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll.
Klipp små 4kanter av bakplåtspapper och spritsa hjärtan (spritsa ganska tunt för dom sväller jätte mycket i oljan sen)
Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull.(min termometer går bara till 130 grader men det är bara att testa med en liten bit och titta om det bubblar på då är det bara att köra på (stoppa inte i för många i taget)
I med bakplåtspapperet med det spritsade hjärtat på vänd efter en liten stund så det blir gyllene på bägge sidor. bakplåtspapperet kommer lossna efter en liten stund i kastrullen!
Ta ut och lägg direkt i  i socker och kanel som du blandat i hop i en skål!

DSC_0812

DSC_0717

DSC_0719

DSC_0720

DSC_0721

DSC_0806

Kommentera

ÅRE

TODILOOOO

Har legat sjuk i 2dagar men är äntligen på bättringsvägen! här kommer en liten bildbomb från vår vecka i Åre!! DSC_0696

Alltid blir det en liten utflykt till tännforsen! (Sveriges största vattenfall!) Så magiskt vackert där!!

IMG_6685

DSC_0692

IMG_6686

Åh hej å hå haha han börjar bli tung…

DSC_0466

Hur vackert!!IMG_6532

Tvingade N till en pussbild!

DSC_0465

N & Louie!

DSC_0540

DSC_0399

Det var Såå mycket snö det första dagarna vi var där!

DSC_0435

Finaste Enzo! och Esther på bilden under!!

IMG_6689

IMG_6688

Vi hade verkligen världens mysigaste vecka! Åkte massor med skidor spelade spel och bastade så härligt eller barnen och mormor bastade varje dag.. Jag bastar bara på landet.. hehe

IMG_6687

Asså det var som en film veckans sista åk ner för backen… Så står det renar där! Så magiskt!

Kommentera

SEMMELBAKELSER

Hej här kommer receptet på dessa magiska semmelkladdkaks bakelser! tycker dom blev riktigt fina och dessutom lätta att äta! som en korv med bröd typ.. japp ni fattar.. hehe

100g mandelmassa

125g smör

2tsk kardemumma

3 dl strösocker

3ägg

2 1/2 dl mjöl

2tsk vaniljsocker

1 nypa salt

Sätt ugnen på 175grader smält smöret och riv mandelmassan och blanda i hop alla ingredienser och häll ner smeten i silicon formarna HÄR hittar ni dom jag har.. Har ni ingen silicon form går det bra med en bröad (smör och ströbröd) pajform.  Grädda  sedan i ugnen i ca 15minuter (små formar) 20-25minuter vanlig pajform, låt svalna och servera med grädde!

DSC_0332

DSC_0343

DSC_0359

DSC_0361

DSC_0328

Kommentera (2)

UNGSPANNKAKA!

Här kommer receptet på Jelenas suupergoda ungspannkaka!

3ägg

500g minikeso

70g mjöl

5dl mjölk

100g kalkonbacon

valfrimängd sötströ

Gör så här!

Stek kalkonbaconen i små delar sätt ugnen på 225grader blanda samman alla ingredienser+den stekta kalkonbaconen med elvisp. Klä en form med bakplåtspapper och grädda i ugnen 45-50minuter

jag blandade lingon och chiafrön och hade som sylt till mycket gott!!! +att barnen älskade det!
DSC_0286-2

DSC_0302

DSC_0309

DSC_0311

DSC_0313

Kommentera

NEWBIE

Lite nytt inne hos Kiwi från Newbies nya kollektion! Påslakan med matchande pyjamas filt och söt väggdekoration!DSC_0218
DSC_0221 2

DSC_0227 2

DSC_0220

DSC_0216

 

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna