VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bullar och Covid 19 uppdatering

Asså börjar ju smått klättra på väggarna här hemma.. Vi har ju med största sannolikhet haft covid 19 här hemma, lyckades ju pricka in alla symtom.. Men nu börjar vi se ljuset i tunneln… igår hostade jag bara typ 5gr på hela dagen och mår annars helt som vanligt så snart är nog detta över för oss… Men några Dar till får vi nog räkna med … Jag sysselsätter mig med att baka och rensa… hehe kommer knappt ha några saker kvar här hemma snart har helt gått in i rensnings mood… Så varvar jag det med att baka.. för några dagar sen så gjorde bakade vi bullar! Här finns tips på hur man gör det snyggaste bullarna:-) 

 

DSC_0359

KANELBULLAR!!!

Ingredienser

ca 30-40

150 g smör, rumsvarmt  5 dl mjölk 50 g (1 pkt) jäst för söta degar 1 dl strösocker  ½ tsk salt 2 tsk stött kardemumma,  800 g (ca 1,4 l ) special vetemjöl pärlsocker 1 ägg 

Kanelfyllning:

150 g rumsvarmt smör eller margarin 1,5 dl strösocker 3 msk kanel

GÖR SÅ HÄR!

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och eventuell kardemumma.

3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 10 minuter med maskin eller 30 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6.  knåda degen  lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. Kavla ut  till en avlång cirkel form.

7. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på den utkavlade degen. Rulla ihop till en rulle. Eller vik den 3gr på längden och skär remsor, Se bilder nedan! 

8. Skär rullen i  delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla bullarna med ägg  och stö på pärlsocker och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter. När du tagit ut dom och dom svalnat något så koka 1 dl vatten och 1dl socker och pensla sedan bullarna med sockervattnet dom blir glansiga och fina och håller sig färska längre! 

DSC_0349

DSC_0375

 

DSC_0384

DSC_0386

DSC_0390

DSC_0389

DSC_0409 2

DSC_0629

DSC_0635

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna