Rulltårta
4 ägg
2 dl strösocker + 1/2 dl råsocker
0.5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bapulver
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
jordgubbssylt
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa sedan socker och ägg fluffigt (tar några minuter med elvisp) Rör sedan i resterande ingredienser utom kakaon häll smeten i två skålar och blanda i kakaon i den ena häll sedan ut det olika smeterna lite om vartannat på bakplåtspapperet och grädda i ca 5 minuter tills den fått lite färg.
Ta ut plåten och häll lite socker ovanpå och vänd sedan kakan så att bakplåtspapperet som sitter fast i kakan är uppåt. Dra försiktigt försiktigt bort bakplåtspapperet… Har det fastnat så kan man lägga något kallt från frysen på bakplåtspapperet där det sitter fast så lossnar det lättare (typ en isbit). Låt den sedan svalna.
Bre på jordgubbssylt på den sida som var upp när du tog ut den ur ugnen. rulla försiktigt ihop till en rulle vilket håll man rullar åt spelar ingen roll men jag rullar alltid längs långsidan då blir det fler rullningar och snyggare bitar.. Klä sedan gärna in rullen i folie och låt stå i kylen en liten stund skär rulltårtan i bitar
FROSTING
120g mjukt smör
1 paket florsocker 500g
4msk kakao
200g philadelphiaost
mixa allt till en jämn frosting och spritsa på rulltårtan!
jag la dit några fäska jordgubbsskivor innan frostingen åxå!
Kommentera