VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Semmel Rulltårta!

Söndagsfikat som blev väldans poppis här hemma haha Edita tryckte i sig halva själv.. hehe så bra betyg för någon som inte åns gillar grädde…

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker + 1/2 dl råsocker
0.5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bapulver
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker

Fyllning

1 1/2 dl mandelmassablandning riv i rivjärn blanda sedan i 1/2dl grädde med elvisp

3dl vispad vispgrädde

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa sedan socker och ägg fluffigt (tar några minuter med elvisp) Rör sedan i resterande ingredienser. häll smeten på bakplåtspapperet och grädda i ca 5 minuter tills den fått lite färg.

Ta ut plåten och häll lite socker ovanpå och vänd sedan kakan så att bakplåtspapperet som sitter fast i kakan är uppåt. Dra försiktigt försiktigt bort bakplåtspapperet… Har det fastnat så kan man lägga något kallt från frysen på bakplåtspapperet där det sitter fast så lossnar det lättare (typ en isbit). Låt den sedan svalna.

Bre på mandelmassa fyllningen på rulltårta botten och bre sedan på vispad grädde rull försiktigt ihop till en rulle vilket håll man rullar åt spelar ingen roll men jag rullar alltid längs långsidan då blir det fler rullningar och snyggare bitar.. Klä sedan gärna in rullen i folie och låt stå i kylen en liten stund innan servering jag spritsade på lite grädde på toppen just innan servering bara för att den blev lite finare då..

DSC_0981

Av alla semmelhybrider eller vad man nu ska kalla alla olika varianter så ligger denna på 2a plats på 1a ligger såklart den klassiska vanliga semlan men denna går ju 1000 gr fortare att göra och är nästan lika god!

DSC_0982

DSC_0970

DSC_0928

DSC_0929

DSC_0930

DSC_0945


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna