VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BÄSTA BRÖDET!! NÅGONSIN!!!+ lite annat

Hej ibland ser ju allt så himla härligt ut fast det egentligen kanske inte alls är så…  Ibland känns det bara värre att berätta och skriva om det .. Men nu när jag äntligen gör det jag velat göra sen i torsdags (LIGGER OCH MYSER I SÄNGEN) Så känns det lite skönt att ventilera av sig lite och sen får ni även världens godaste + nyttigaste bröd recept! Men först lite tyck synd om mig gnäll hehe… Vill ni inte läsa om det så är det bara skrolla ner!!

För några veckor sedan så fick jag en spark på käken av Louie när han sov i vår säng… Hade lite ont efter och var öm men annars har det inte gjort ont förutom när jag ska öppna munnen den går nämligen bara att öppna typ 2,5 cm sen är käken helt låst så måste stoppa in super små tuggor när jag äter.. I torsdags så fick jag först världens huvudvärk jag har innan bara haft huvudvärk när jag typ varit bakis så tänkte att det kanske berodde på käken…Efter det fick jag super hög feber och då åkte jag in till närakuten (Plötslig huvudvärk och feber ska man vara lite försiktig med) Låg där i nån timma och dom tog lite prover, därifrån blev jag skickad med en sjuktransport till Danderyds sjukhus, då var jag så trött så jag knappt kunde stå upp men efter lite extra smärtlindring så släppte huvudvärken och alla värden såg bra ut som tur var!  Det va super lång väntan på röntgentid för käken och då var jag så trött så valde att åka hem i stället så ska röntga mig i veckan i stället..(typiskt mig att inte kolla upp saker innan det gått super långt)

 Sen blev det fredag och Matteo kommer hem och säger dom där orden INGEN mamma vill höra.. -Mamma det kliar i mitt huvud.. Asså Fy fan för löss hörrni.. Pjuh avlusa alla, frysa alla hårborstar byta ALLA sängkläder nä fy…. Så fanns det ingen tvätttid förrens Lördag kväll, tvättar då alla våra lakan + ett helt nytt set jag köpte på hm Home rean som jag aldrig äns använt och när jag stoppar in allt i torktumlarn så ser jag inte att det ligger ett läppstift där inne så detta smälter ju då och färgar rödrosa fläckar på  ALLA  sängkläderna testade att ta bort fläckarna med diskmedel vanich och klorin och nope det gick inte bort…Kul lördagkväll spenderades typ bara i tvättstugan.. Idag har vi varit på två kalas och sen kom bästa vänner över på middag och lek så mysigt och sen dom gick hem har jag bara legat i sängen och kollat film blev ett bra avslut på helgen i allafall lite lugn och ro innan skolan i morrn..

DSC_0392

Gjorde finfrukost imorse..

 

DSC_0383

DSC_0406

DSC_0412

Asså detta brödet.. Så gott och perfekt att frysa in och sen rosta i brödrosten med lite smör och ost på MUMS!!! Så nu har jag bakat för hela veckan!

DSC_0416

MUMSIGT NYTTIGT BRÖD!! 

4ägg

250g keso

2dl chiafrön

1msk fiberhusk

1dl mandelmjöl

och 1 tsk bakpulver

Mixa allt till en slät smet.. Lägg ner i en brödform klädd med bakplåts papper.. Grädda i 175grader i ca 30-40 min.. om ni har en stor form! Grädda ca 15-20 minuter om ni gör brödet i mindre formar.. (som sagt perfekt att frysa in och sen rosta!! SÅÅ SJUKT GOTT!! + att barnen älskar det! DSC_0092

DSC_0094

Idag gjorde jag brödet i mindre formar (hade även smördeg i kylen så rullade dom till små avlånga mini croissanter

 

DSC_0356

DSC_0357

Här under är en gammal bild när jag gjorde brödet i en avlång bröd form.. Vilket funkar lika bra!

DSC_0232

Igår på dagen var vi ute på landet med morfar och Kiwi hade en kompis med sig också:-) Älskar att vara där! Bästa platsen jag vet!!

IMG_3765

IMG_3767

IMG_3766

Enda bilden på mig vart en med snygg filter… hehe Men det skadar ju inte med ett filter efter dessa dagar.. hehe

 


Kommentarer


  1. Vera 13 januari, 2020 on 19:15 Svara

    Du är magisk Lisa! Heja dig!

    • lisaabefelt 13 januari, 2020 on 19:20 Svara

      Åh tack snälla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna