VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SEMMEL PAJ!

Todilooo fredag!

1a skolveckan avklarad och det var Såå himla roligt att vara tillbaka! I dag var jag ledig och passade på att överaska familjen med extra gottigt fredags fika! Jag satt och tänkte här om dagen typ så här.. paj är gott mazariner är goda och semlor är ju as goda.. Så detta är en mix av dessa men typ mest en semmelpaj skulle man kunna säga det är mazarin fyllning fast med kardemumma i också och sen glasyr som det är på mazariner och så grädde som det är på semlor och asså detta hörrni Wow så god den blev!!!

DSC_0287

DSC_0294

DSC_0298

Vart sååå sjukt dåligt spritsad grädde men men så blir det ibland…

DSC_0293

 

DSC_0298

DSC_0296

RECEPT PÅ SEMMEL PAJEN! 

Oki ja fuskade och köpte färdig pajdeg på rulle.. 2 paket ett till pajbotten och ett till piffet (flätorna och kanten)

Men annars gör man bara vanlig mördeg.

Mördeg

5dl mjöl 

200g smör

2dl socker

Knåda I hop till en deg och låt stå i kylen i 30 min

klä botten och kanter på formen med pajdegen/mördegen nagga lite med en gaffel eller gör några snitt med en kniv (se bilden) och grädda på 180grader i ca 5minuter ta sen ut den och häll i fyllningen

Fyllningen

200g riven mandelmassa

100g smält smör

2 ägg

2tsk kardemumma

Blanda samman med elvisp till en slät smet och häll ner i pajskalet

grädda sedan på 180grader i ca 20-25minuter.

Vill man göra flätor som jag gjort så är det bara att fläta degen och sen grädda en liten liten stund till flätorna och kanten ska bli hårda men knappt alls få någon färg. Sen hällde jag glasyr mellan flätorna när den den svalnat helt

Glasyr

3dl florsocker

ca 2msk vatten

Blanda noga och häll på kakan.

Vispa

3dl grädde

och spritsa på runt kanten..

DSC_0242

 

DSC_0244

DSC_0247

Haha jag jag vart för hetsig på att smaka därför den blev så ful i mitten.. Men det täcktes med glasyren sen..

DSC_0248

DSC_0251

DSC_0295DSC_0301

Tänkte också passa på att visa upp dessa sjukt fina underlägg.. Köpta förra veckan på Ikea 

DSC_0302


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna