Todilooo fredag!
1a skolveckan avklarad och det var Såå himla roligt att vara tillbaka! I dag var jag ledig och passade på att överaska familjen med extra gottigt fredags fika! Jag satt och tänkte här om dagen typ så här.. paj är gott mazariner är goda och semlor är ju as goda.. Så detta är en mix av dessa men typ mest en semmelpaj skulle man kunna säga det är mazarin fyllning fast med kardemumma i också och sen glasyr som det är på mazariner och så grädde som det är på semlor och asså detta hörrni Wow så god den blev!!!
Vart sååå sjukt dåligt spritsad grädde men men så blir det ibland…
RECEPT PÅ SEMMEL PAJEN!
Oki ja fuskade och köpte färdig pajdeg på rulle.. 2 paket ett till pajbotten och ett till piffet (flätorna och kanten)
Men annars gör man bara vanlig mördeg.
Mördeg
5dl mjöl
200g smör
2dl socker
Knåda I hop till en deg och låt stå i kylen i 30 min
klä botten och kanter på formen med pajdegen/mördegen nagga lite med en gaffel eller gör några snitt med en kniv (se bilden) och grädda på 180grader i ca 5minuter ta sen ut den och häll i fyllningen
Fyllningen
200g riven mandelmassa
100g smält smör
2 ägg
2tsk kardemumma
Blanda samman med elvisp till en slät smet och häll ner i pajskalet
grädda sedan på 180grader i ca 20-25minuter.
Vill man göra flätor som jag gjort så är det bara att fläta degen och sen grädda en liten liten stund till flätorna och kanten ska bli hårda men knappt alls få någon färg. Sen hällde jag glasyr mellan flätorna när den den svalnat helt
Glasyr
3dl florsocker
ca 2msk vatten
Blanda noga och häll på kakan.
Vispa
3dl grädde
och spritsa på runt kanten..
Haha jag jag vart för hetsig på att smaka därför den blev så ful i mitten.. Men det täcktes med glasyren sen..
Tänkte också passa på att visa upp dessa sjukt fina underlägg.. Köpta förra veckan på Ikea
Kommentera