VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JULGODIS

Todilooooo

Här har det fixats i köket massvis idag och som ni ser stod julgodis på schemat :-) Barnen har gått på jullov och jag har 100000 saker att göra så vill typ klona mig själv.. Han med lite julklappsshopping med min lillebror idag också:-) Kiwi har en kompis som ska sova över och N åker iväg i 4 dagar.. (BRA TIMING) men men inte mycket att göra åt.. Jag har min sista dag på praktiken i morrn och sen efter 13veckor så får jag äntligen en liten pause!! Och det ska bli HELT UNDERBART!!! Aldrig längtat så mycket efter att vara ledig!! DSC_0427

DSC_0443

DSC_0315

DSC_0304

Dessa saffranssnittar vart hela magiskt goda i receptet är det russin och pärlsocker också men jag hoppade över det

DSC_0300

SAFFRANSTRYFFLAR
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
0,5g saffran

Gör så här

Koka grädde socker och sirap i en tjockbottnad kastrull tills temperaturen blir 120grader. Gör kulprov för säkerhetens skull
Droppar ner lite av smeten i ett glas med kallt vattnet ta upp smeten och forma en liten kula då är det klart:-) Mortla saffranet med lite socker för extra mycket smak:-) Hacka den vita chokladen och blanda ner saffranet och chokladen i smeten. Låt smeten svalna (gärna ute i kylan eller i frysen)
Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker.

DSC_0305

Som ni märker ÄÄLSKAR jag ju Camillas recept och här har jag gjort hennes berömda kolamumsbitar fast helt enkelt haft i röd pastafärg i smöret så botten blev lite mer julig:-) HÄR hittar ni receptet

DSC_0303

OREO +MARIANNE TRYFFLAR

2 paket oreo kakor

200g philadelphia

10 st marianne karameller

strössel

200g vit choklad

Mixa kakorna philadelphian och marianne karamellerna till en slät smet, ställ in i frysen ca 20 min så går det lättare att rulla dom. Rulla till bollar och ställ in i frysen igen, smält chokladen , häll sedan vit choklad på tryfflarna och toppa med strösslet (krossade polkagrisar funkar oxå super bra!!. Förvara i kylen…

DSC_0302

CHOKLADKOLA

50 g smör

3 dl strösocker

3 dl vispgrädde

 1/2 dl ljus sirap

2msk kakao

Blanda alla ingredienser i en kastrull, Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C, det tar 25-30 minuter. Rör då och då. Häll ut i en form klädd med bakplåtspapper låt stelna skär i bitar och klä in i bakplåtspapper.

DSC_0283


Kommentarer


  1. Nathalie 20 december, 2019 on 07:51 Svara

    Nämen herregud så gott! Ska absolut test baka något av det här! Jag är dock lite nyfiken på hur du gjort kristyren till pepparkakorna också??? Ser helt perfekt ut!😍🙈

    • lisaabefelt 26 december, 2019 on 13:52 Svara

      hej förlåt för sent svar.. blandar äggvita och florsocker bara:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna