Todilooooo
Här har det fixats i köket massvis idag och som ni ser stod julgodis på schemat Barnen har gått på jullov och jag har 100000 saker att göra så vill typ klona mig själv.. Han med lite julklappsshopping med min lillebror idag också:-) Kiwi har en kompis som ska sova över och N åker iväg i 4 dagar.. (BRA TIMING) men men inte mycket att göra åt.. Jag har min sista dag på praktiken i morrn och sen efter 13veckor så får jag äntligen en liten pause!! Och det ska bli HELT UNDERBART!!! Aldrig längtat så mycket efter att vara ledig!!
Dessa saffranssnittar vart hela magiskt goda i receptet är det russin och pärlsocker också men jag hoppade över det
SAFFRANSTRYFFLAR
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
0,5g saffran
Gör så här
Koka grädde socker och sirap i en tjockbottnad kastrull tills temperaturen blir 120grader. Gör kulprov för säkerhetens skull
Droppar ner lite av smeten i ett glas med kallt vattnet ta upp smeten och forma en liten kula då är det klart:-) Mortla saffranet med lite socker för extra mycket smak:-) Hacka den vita chokladen och blanda ner saffranet och chokladen i smeten. Låt smeten svalna (gärna ute i kylan eller i frysen)
Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker.
Som ni märker ÄÄLSKAR jag ju Camillas recept och här har jag gjort hennes berömda kolamumsbitar fast helt enkelt haft i röd pastafärg i smöret så botten blev lite mer julig:-) HÄR hittar ni receptet
OREO +MARIANNE TRYFFLAR
2 paket oreo kakor
200g philadelphia
10 st marianne karameller
strössel
200g vit choklad
Mixa kakorna philadelphian och marianne karamellerna till en slät smet, ställ in i frysen ca 20 min så går det lättare att rulla dom. Rulla till bollar och ställ in i frysen igen, smält chokladen , häll sedan vit choklad på tryfflarna och toppa med strösslet (krossade polkagrisar funkar oxå super bra!!. Förvara i kylen…
CHOKLADKOLA
50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
2msk kakao
Blanda alla ingredienser i en kastrull, Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C, det tar 25-30 minuter. Rör då och då. Häll ut i en form klädd med bakplåtspapper låt stelna skär i bitar och klä in i bakplåtspapper.
Nämen herregud så gott! Ska absolut test baka något av det här! Jag är dock lite nyfiken på hur du gjort kristyren till pepparkakorna också??? Ser helt perfekt ut!😍🙈
hej förlåt för sent svar.. blandar äggvita och florsocker bara:-)