VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saffrans tårta med extra ALLT!!

Todilooo

Oki här kommer recept på min hitills godaste jul dessert jag någonsin bakat! Så ska ni göra någon dessert till julafton så rekommenderar jag helt klart denna!!! Detta är altså saffrans kladdkaka med vit choklad toppad men ett tjockt lager hemgjord saffransglass… MAGISKT GOD!!

I fredags så hade mamma köpt biljetter till min svägerskas julkonsert hon sjunger i en kör som hade sin konsert o Oscars kyrkan… Väl på plats i kyrkan så hade mamma varit där långt innan och tagit bästa platserna längst fram.. Så börjar själva konserten med lucia tåg och så.. OCH GISSA CHOCKEN när Lucian vänder sig om så är det min lillasyster… haha Har nog aldrig blivit  så överraskad.. Världens finaste lucia!!!!!

Efter konserten så gick hela gänget vi blev 14 personer tillslut hem till oss för lite lucia fika och då bjöd jag på denna.. (och JA den fick högsta betyg av alla!)

  saffranskladdkaka med vit choklad

 • 200 g vit choklad
 • 150 g smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 påsar 0,5 g saffran
 • 0,5 krm salt
 • 2 dl vetemjöl
 • 3 ägg

Smält smöret i en kasrull hacka den vita chokladen och lägg i det varma smöret så den smälter. Rör sen  i alla andra ingredienser med en sked eller graffel (inte elvisp) för att den ska bli kladdig och inte så fluffig klä en form med bakplåtspapper (eller smöra en form och använd isåfall gärna riven kokos istället för ströbröd) grädde på 175grader i ca 20 minuter. Låt svalna helt. (jag skar bort den lite hårdare biten runt om kakan för jag ville ha kanten så där riktigt saffrans gul… )

Saffransglass

 • 5dl vispgrädde
 • 1 burk kondenserad sötad mjölk
 • 4påsar saffran

Vispa grädden rör senan i den kondenserade mjölken och saffranet blanda ordentligt och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Jag hade en form som var i samma storlek som kladdkakans form som jag bara la ovanpå men det går ju lika bra att servera meden glasskula till också.

DSC_0044

DSC_0057

DSC_0084

DSC_0089

DSC_0082

DSC_0086

DSC_0088

DSC_0074

 


Kommentarer


 1. Sanna Oltegen 16 december, 2019 on 10:43 Svara

  Hej, mitt namn är Sanna och jag arbetar på byrån Redcarpet – med att matcha bloggare med företag för samarbeten. Hittade ingen e-postadress på din hemsida, därför skriver jag här. Om du skulle vara intresserad av samarbeten med din blogg får du gärna höra av dig till mig.

 2. Alexandra 22 december, 2019 on 11:13 Svara

  Hej,

  Hur stor var din bakform i dia?

  Mvh
  Alexandra

  • lisaabefelt 26 december, 2019 on 13:51 Svara

   ca 20cm..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna