VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TJEJHELG & PANIKÅNGEST

Hej finisar så glad att så många kikar in här även fast tiden inte riktigt finns för att hinna med bloggen just nu.. I fredags så åkte jag och Angelica ner till Alexandra som bor i Ulricehamn (VÄRLDENS SÖTASTE LILLA STAD) Vi kom fram lagom till fredagsmyset åt tacos och hade det sååå himla trevligt. På lördagen så åkte vi till Göteborg för en heldag med bara shopping och fika och härlig lunch!! Vi fikade på Dorsia och åt lunch på Bellora, väldigt gott och trevligt på bägge ställerna! Mätta och trötta kom vi hem till Alexandra igen och då med varsin stor godispåse, sen kissade vi nästan på oss av skratt när vi satt hur länge som helst och kollade igenom Instagram kontot hemmnetknarkarna (NI MÅSTE FÖLJA) haha och söndagen den bjöd på min favvo HAHA en trip till Ullared!! Handlade både lite julklappar och julpynt!! Sen bilade jag och Angelica hem hela vägen till Stockholm igen!

Väl hemma så var det som att nån monster stress kröp in i mig.. Det dåliga samvetet att jag varit borta så mycket från barnen när jag varit på min praktik, blandat med julstress och med tenta resultaten som jag visste skulle komma denna veckan.. Vet inte om det var nån form av panikångest attac, Men det var som att någon satt på mitt bröst och jag knappt kunde andas. Det vaknade jag av mitt i natten och hade sån panik och av någon märklig anledning så skrev jag ett lite för långt mail till min lärare.. haha jeep skäms lite nu i efterhand.. Men jag har ju klarat allt i skolan väldigt bra förutom en sak och det är dom förbannade läkemedelstentorna (matte) och man får inte ha ett endatste litet fel någonstans…(skrev om nivå 1 för 4e gången och nivå 2 för andra gången) och det jag fått ej godkänt på är sånna små små mini fel, det har handlat om att kommatecknet sitter fel i svaret fast det satt rätt i själva uträkningen och sen en liten jävla bokstav råkade skriva ml istället för mg och på nivå 1 så är det en terminsspärr. Så hade jag inte klarat den på 5e försöket så hade jag inte fått fortsätta nästa termin.. Så detta har ju legat som en groende panik i mig och nu när jag skrev den sist så ringde ju Kiwis lärare 3minuter innan provet och sa att hon gjort sig illa (när hon hade brutit armen) Så N fick åka och hämta henne och jag var ju först uppstressad över tentan och sen fick jag ju nästan panik över att gå in och skriva en tenta när hon hade gjort sig illa. Så hade Såå sjukt dålig magkännska då jag skrev om båda dessa tentorna samma vecka MEN med det stora Met svaret jag fick av min lärare på mailet..  Har nog aldrig blivit så glad haha (jag skrev att jag inte kunde sova för jag var så nervös för resultatet och massa mer…) Så hon var så gullig och gick in och tittade mitt resultat innan det var släppt och skrev… Se där ja gick ju galant denna gång.. Asså blev så glad så jag bara skrek rakt ut och 30 minuter senare släpptes resultatet från den andra tentan som jag då också klarat asså den lyckan.. Så när jag igår cycklade till min nya praktik plats på Sabbatsbergs sjukhus så var det med ett stort leende på läpparna! (Det gick superbra på praktikplatsen och så skönt med cykel avstånd!! Oj detta blev ett långt inlägg hoppas du orkade läsa hela vägen ner hit! sov gott!! IMG_7245

Jag och mitt lilla plåster… Han är så mammig just nu så det är helt galet (& lite mysigt)


Kommentarer


 1. Anonym 20 november, 2019 on 23:04 Svara

  Fast det som du beskriver som minifel kan få fatala följder. Om du t.ex ger 1 ml av Oxycodone 10 mg/ml istället för att ge 1 mg. Likadant om decimalen hamnar fel.

  • lisaabefelt 21 november, 2019 on 07:12 Svara

   Ja kanske fel att skriva mini fel helt klart, för det förstår jag ju såklart.. Menade mer att på en hel tenta på 15sidor när uträkningen var rätt med både kommatecknet och ml och jag i själva svarsrutan råkat skriva fel på en liten bokstav och ett kommatacken.. Men det är ju därför det är 100% rätt på dom tentorna för man får ju inte räkna fel eller skriva fel.. På dom 2 första tenotorna hade jag räknat fel så kändes bara så surt att behöva skriva om 2 gånger till när jag räknat rätt och råkat skriva fel.. KRAM

 2. Vera 21 november, 2019 on 07:25 Svara

  Men wow GRATTIS! Heja dig Lisa du är så otroligt duktig:-) stor kram!

 3. Marina 21 november, 2019 on 10:53 Svara

  Äntligen lite blogg inlägg. Kikar in varje dag för att se om du uppdaterat. Skulle gärna se såna vardagsbilder inlägg. Eller helgen i bilder.
  Älskar allt särskilt dina recept 🥰

 4. Kicki 21 november, 2019 on 15:16 Svara

  Du har en mycket fin blogg och fantastiska recept! Men, förstår lite Dina problem med studierna. Anledningen till att jag bara tittar in här ibland är att Ditt skriftspråk skulle vinna på att förbättras. Väldigt många särskrivningar. Mycket stavfel och syftningsfel. Läs noga igenom Dina inlägg innan Du publicerar. Be om hjälp om Du behöver. Det ökar kvalitén på bloggar om de är välskrivna. Tycker jag, i alla fall! Varmt lycka Till!

 5. Lena 21 november, 2019 on 15:43 Svara

  Grattis!!!

 6. Maja 22 november, 2019 on 16:16 Svara

  Instämmer helt. Vackra bilder men texten behöver definitivt förbättras.

 7. Ida 22 november, 2019 on 20:02 Svara

  Grattis :) kan du inte berätta om praktik upplägget för er på din skola? pluggar till sjuksköterska i Norge och är nyfiken. känns som du får göra massa som inte vi gör 🙈

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna